De beste game muis ✅

Het eerste wat je moet weten is dat er een game muis is voor elke gamer, voor elk budget en zelfs voor elke handgrootte. Maak je ook geen zorgen als je linkshandig bent, er zijn ook muizen voor linkshandigen!

Het kiezen van de beste game muis is belangrijk als je je tegenstanders wilt verslaan. De muis is een van de meest over het hoofd geziene randapparaten die gemakkelijk als vanzelfsprekend kunnen worden beschouwd. Je hebt alle kracht in je PC, en alles wat je nu nodig hebt is een snelle en efficiënte muis om alles soepel te laten verlopen!

Bij het kiezen van een game muis, wordt je verwend met keuze, want er zijn honderden die er zijn, en ze hebben allemaal veel verschillende functies. Het probleem is dat een muis die geschikt is voor de ene persoon, niet geschikt kan zijn voor de andere.

Om je hoogste niveau te bereiken, verdienen je handen de beste game muis en het beste game toetsenbord. Dat betekent dat je een muis moet vinden die comfortabel is en waarvan de afmetingen en het gewicht op je hand zijn afgestemd.

De evolutie van game muizen

De laatste jaren zijn ook gamingmuizen uitgerust met zeer nauwkeurige en hoge CPI-sensoren (ook wel DPI genoemd). Deze bepalen het aantal punten (of virtuele pixels) dat kan gedetecteerd en gelezen worden door de muis. CPI houdt verband met de hoeveelheid beweging van de muiscursor op het scherm tegenover de fysieke beweging die op de muismat wordt waargenomen. Hoe hoger de CPI, hoe verder de cursor beweegt en hoe minder inspanning de gebruiker hoeft te leveren. Tegenwoordig zal zelfs een goedkope muis waarschijnlijk indrukwekkend presteren in elk spel dat je speelt. En de meeste van deze sensoren zijn in staat tot extreem hoge CPI's, zoals 12.000 of meer, terwijl je in werkelijkheid zult spelen met een veel lagere gevoeligheid van minder dan 2.000.

Professionele gamers raden over het algemeen lichtere, eenvoudigere muizen aan met minder knoppen die in de weg zitten. Lichtgewicht muizen hebben minder impact op je pols in termen van vermoeidheid, en ze zijn gemakkelijk te verplaatsen op een muismat bij hoge snelheden, wat van vitaal belang is. Voor een lichtgewicht muis is een gewicht van minder dan 100 gram ideaal.

Kenmerken van een goede game muis

Met alle computermuizen kun je klikken, scrollen en een cursor verplaatsen. Maar wat maakt nu precies de ene muis beter dan de andere? Is een gamingmuis niet gewoon een gewone muis met het woord "gaming" ervoor? En als een gamingmuis echt anders is, wat maakt hem dan anders?

Ten eerste zijn game muizen echt anders. Ze zijn ontworpen met een specifiek doel voor ogen. Naast betrouwbaarheid en responsieve tracking, gaat het om aanpassing, comfort en functionaliteit. Wanneer alle aanvallen, navigeren en mikken met een muis gebeuren, wordt deze een essentieel onderdeel van je spelsysteem.

Een van de belangrijkste kwaliteiten van een goede muis is zijn precisie en nauwkeurigheid. Het type optische sensor en de resolutie ervan (gemeten in DPI) zijn belangrijk. Dit zijn overwegingen die niet nodig zijn bij een standaard computermuis.

Hoe kies je de juiste game muis?

Er is niet één specifieke muis die kan worden uitgeroepen tot "de beste gamer muis" - maar er zijn vele uitstekende muizen die je alles bieden wat je nodig hebt om effectief te spelen. Welke muis je het mooist vindt, is een zeer persoonlijke beslissing. Het beste is waarschijnlijk om een lijst te maken van muizen waarvan je denkt dat ze passen bij wat JIJ wilt. Blijf niet bij één merk, want er zijn veel fabrikanten die fantastische muizen maken.

Comfort en efficiëntie voorop, de essentie van een game muis

De ergonomie van een muis is ook een zeer belangrijke factor. Je zult je muis wellicht lange tijd gebruiken, dus zorg ervoor dat hij comfortabel zit en een goede grip heeft. High-end gamingmuizen zijn voorzien van verwijderbare gewichten waarmee je het gewicht van je muis kunt aanpassen. Bij sommige modellen kan ook het zwaartepunt worden aangepast, voor een soepelere ervaring. Veel muizen hebben ook extra knoppen naast de klikvlakken, zodat je macro-opdrachten kunt programmeren voor snelle wapenselectie, enz. Dit is vooral nuttig in real-time strategie- en MOBA-spellen zoals League of Legends en DOTA 2.

Bij Sb Supply bieden wij de volgende game muizen aan:

Fourze GM100 Gaming mouse 

Fourze GM110 Gaming mouse

Fourze GM120 RBG Gaming mouse 

Fourze GM800 Gaming mouse (verkrijgbaar in de kleur Zwart - Cyaan - Wit)

Fourze GM900 Wireless Gaming mouse (verkrijgbaar in de kleur Zwart - Cyaan - Wit)

SteelSeries Rival 710 Gaming mouse 

 

Geplaatst in Gaming door Swen Heijstee