Wat is Airofit?

Airofit PRO is 's werelds eerste echt slimme ademhalingstrainingstoestel, ontwikkeld om de fysieke prestaties, het algemene welzijn en de algehele gezondheid van mensen te verbeteren door middel van begeleide ademhalingsoefeningen. Hier lees je alles over Airofit.

 

Hoe werkt het?

De Airofit Ademhalingstrainer biedt weerstand aan de ademhalingsspieren, voornamelijk het middenrif en de tussenribspieren, waardoor ze krachtiger worden. Het volgt ook jouw ademhaling in real-time en stuurt de gegevens rechtstreeks naar jouw smartphone. Het ademhalingsapparaat kan op elk gewenst moment gebruikt worden. 

Airofit bevat verstelbare weerstandswielen voor zowel de inademing als de uitademing. Naarmate deze vordert, verhoogt het de weerstandsniveaus, waardoor jouw training uitdagender wordt en jouw ademhalingsspieren voortdurend worden ontwikkeld. 

Wat doet de app?

De Airofit mobiele app werkt als een virtuele ademhalingscoach. Terwijl Airofit jouw ademhaling volgt, geeft jouw smartphone live feedback en begeleiding om ervoor te zorgen dat alle oefeningen correct worden uitgevoerd. Met een paar eenvoudige stappen meet Airofit jouw huidige longfunctie. Deze gegevens worden vervolgens gekoppeld aan jouw leeftijd, geslacht, lengte en gewicht. Op deze manier kan er een trainingssessie op maat worden gemaakt waarbij jouw metingen als basis worden gebruikt. 

De trainingsgegevens worden opgeslagen in je account, zodat je een overzicht krijgt van jouw trainingsvoortgang in de loop van de tijd.

Wat zijn de voordelen? 

Door de gecombineerde kennis van artsen en ademhalingsdeskundige biedt de ademhalingstrainer van Airofit Pro verschillende voordelen: 

  • Meer energie: Door de toenamen in de longcapaciteit verminder je de ademhalingfrequentie waardoor je meer energie krijgt. 
  • Betere nachtrust: Geeft een rustgevend gevoel voor het slapen waardoor je sneller in slaap komt. Daarnaast vermindert het snurken. 
  • Betere prestaties: Airofit stelt je in staat jezelf te pushen door harder, sneller en langer door te gaan. 
  • Lagere hartslag: Verminderde ademhalingsfrequentie verlaagt jouw hartslag tijdens lichamelijke activiteiten. 
  • Versterkt immuunsysteem

Voor wie is het?  

Airofit is bedoeld om de gezondheid en welzijn te verbeteren. Airofit draagt bij aan een gezonde ademhaling wat kan zorgen voor de verbetering van andere gezondheidsproblemen. Hierdoor wordt het ademhalingstrainer aangeraden voor mensen met slaapproblemen, stress, mentale gezondheidsklachten, depressie en astma. 

Verder is Airofit zeer geschikt voor sporters. Ademhaling is vaak een beperkende factor in je sportprestaties. 

  • Vermoeidheid van de ademhalingsspieren tijdens langdurige inspanning veroorzaakt vernauwing van de bloedvaten in de ledematen, wat de bloed- en zuurstoftoevoer naar de spieren in gevaar brengt. 

  • Met ademhalingsoefeningen traint je jouw CO2-tolerantie, waardoor de gasuitwisseling en de zuurstoftoevoer naar de spieren worden geoptimaliseerd, zodat je harder en langer kunt werken. 

  • De sterke ademhalingsspieren stellen je in staat je ademhaling en hartslag te verlagen. Hierdoor verbruik je minder energie aan de ademhaling zelf en meer aan je ledematen!

De Airofit Pro is ideaal om de prestaties tijdens bijvoorbeeld zwemmen, fietsen, hardlopen, golfen, CrossFit, hindernissenparcours lopen en een triatlon te verbeteren.

Doordat de Airofit slecht 5-10 minuten per dag te gebruiken. Hierdoor kun je ook trainen in een tussenseizoen of tijdens een blessure (herstel). 

 

Geplaatst in Fitness door Esra Demirtas