Duurzaamheid bij SB Supply

Klimaatverandering is een grote bedreiging voor de natuur zoals wij die kennen, dus hebben wij besloten er iets aan te doen! Het is belangrijk voor ons om zo weinig mogelijk afval en uitlaatgassen te produceren. Ons doel is en blijft milieubescherming.

Wij weten dat wij niet perfect zijn en dat wij nog veel moeten verbeteren. Volg ons op onze weg naar een 100% duurzaam bedrijf! 

We verminderen het rendement

Volgens Business Insider veroorzaken retourzendingen evenveel CO2 als 2200 autoritten van Hamburg naar Moskou per dag, 4% van alle retourzendingen belandt bovendien bij het vuilnis, om nog maar te zwijgen van het onnodige verpakkingsafval dat door retourzendingen wordt veroorzaakt. Deze cijfers hebben ons geschokt en tot actie aangezet!

Natuurlijk kan niet elke terugkeer worden vermeden. Maar onze nauwkeurige productbeschrijvingen, foto's en video's van hoge kwaliteit helpen om miskopen te voorkomen. Onze klantenservice helpt onze klanten om eventuele gebreken op te sporen en te verhelpen. Als onze klanten vragen hebben, is de klantenservice altijd beschikbaar en helpt bij het vinden van oplossingen. Binnen enkele seconden krijg je advies van maandag t/m donderdag van 9:00 tot 17:30 (vrijdag tot 17:00) in de chat of per telefoon en e-mails worden altijd binnen één werkdag verwerkt!

Wij vermijden ook over het algemeen deelzendingen. Een gedeeltelijke verzending betekent dat wanneer een klant meerdere artikelen bestelt, deze afzonderlijk worden verzonden. Bij SB Supply voorkomen we dit door alleen op verzoek van klanten deelzendingen vrij te geven. Dit vermijdt onnodige verplaatsingen en verpakkingen. 

Een controversieel besluit dat wij in dit verband hebben genomen, is dat onze klanten hun eigen retourzendingen moeten betalen. Dit besluit is niet genomen omdat wij kosten willen besparen, maar omdat wij onze klanten bewust willen maken van de milieukosten van retourzendingen. Met deze regeling willen we voorkomen dat klanten onnodige dingen bestellen en zich later bedenken. Maar natuurlijk ontvangen onze klanten een betaald retouretiket in geval van een garantieclaim. 

Duurzaamheid begint op kantoor

Duurzaamheid begint eigenlijk buiten het kantoor - op weg naar het werk. Bij SB Supply worden alle werknemers aangemoedigd om met de fiets naar het werk te komen. Dit is niet alleen goed voor de gezondheid van de werknemers, maar ook voor het milieu. Volgens Focus verbruikt elke persoon gemiddeld 2,6 kilogram CO2 (economisch berekend) voor zijn woon-werkverkeer van en naar kantoor.

Natuurlijk hebben we ook aan onze eigen neus gekeken en zijn we begonnen met milieubescherming in ons kantoor. Onze servers zijn al lang CO2-neutraal en ons kantoor is 99% papierloos. De ene procent komt voort uit helaas onvermijdelijke correspondentie met autoriteiten of partners. We gebruiken elektriciteit en energie efficiënt omdat ons kantoor in een co-working space is en niemand, zelfs de directeur niet, een eigen kantoor heeft. Dit voorkomt verspilling van hulpbronnen zoals ruimte en elektriciteit. De kantoren zijn ook uitgerust met mooie planten - deze hebben niet alleen een decoratief voordeel, maar verhogen ook de luchtkwaliteit in het kantoor! Onnodige zakenreizen worden zo veel mogelijk vermeden en vervangen door videoconferenties en natuurlijk ligt recycling en upcycling ons na aan het hart! Ook in de keuken van ons kantoor hebben we aandacht besteed aan duurzaamheid - er is hier geen spoor van papieren borden en plastic bestek! Het koffiezetapparaat is uiteraard capsulevrij en ook plastic flessen zijn hier niet op hun plaats.

Duurzame merken bij SB Supply

SB Supply probeert waar mogelijk duurzame merken in ons assortiment op te nemen. Wij letten op de koolstofvoetafdruk van onze partners en dat duurzame en verantwoorde middelen worden gebruikt. Natuurlijke materialen zoals hout, leder en biologisch afbreekbare materialen zijn een bijzonder aandachtspunt voor ons.