De waanzinnige BeoPlay A8

Hoe revolutionair en geschikt de iPods, iPhones en iPads ook moge zijn, ze kunnen niet tippen aan de waanzinnige HiFi-geluidskwaliteit van de Beoplay A8. Uiteraard is de belangrijkste vraag of de BeoPlay A8 als iPhone-dock wel echt € 829,00 waard kan zijn? Maar de geweldige sound en opmerkelijke bouwkwaliteit rechtvaardigt naar mijn mening ruimschoots zijn vraagprijs.

Geschikt voor o.a. de iPhone en iPad

Zelfs de dockhouder op de BeoPlay A8 is een kunstwerk op zich. Een mooi uitziende ronde witte houder achter de aluminium lat, waar op de de iPod geplaatst kan worden. Dit is behoorlijk gaaf, maar de kleine houder heeft ook een zeer handige truc achter de hand: namelijk dat het niet alleen de iPhone ondersteunt maar ook de iPad bijvoorbeeld! Terwijl de Arcam rCube de iPad ondersteunt via een draadloze verbinding, wordt de BeoPlay A8 de eerste speaker dock die compatibel is met de iPad. In feite, de BeoPlay A8 ondersteunt niet alleen de iPad met zijn extra grootte en gewicht, maar zij ziet er zelfs nog cool uit.

Nog meer ‘’coolness’’ komt uit het circulaire 'rocker' bedieningspaneel in het midden van de metalen dock mount. Je hoeft ook niet bang te zijn dat de Beoplay zomaar omvalt door zijn stevige pootjes (zolang je de unit gemonteerd heeft op een stabiele ondergrond). 

De compabiliteit van de BeoPlay A8 is niet de enige functie van het apparaat. Om te beginnen, heeft het apparaat ook een faciliteit waarmee het geluid aangepast wordt aan verschillende kamers om een optimale sound te creëren. Wat zelfs nog beter is, er is een gratis BeoSound app voor de iPhone of iPad waarmee radiokanalen direct gestreamd worden naar de BeoPlay A8.

Geweldig Geluid

De BeoPlay A8 heeft ook een AUX-aansluiting of mini-USB, die verborgen zit aan de achterzijde van het metalen display, waardoor je een usb kunt gebruiken om muziek te luisteren  of muziek kan te streamen vanaf de PC.

De geluidskwaiteit van de B&O voldoet aan ieders verwachting en is precies wat je kan verwachten van een B&O product. Het is bijna niet voor te stellen dat een B&O product tegen kan vallen en dat is bij de BeoPlay A8 idem dito. De impact die het apparaat heeft op de iPod/iPad/iPhone muziek is niets minder dan fantastisch.

 

Conclusie

De B&O BeoPlay 8 is misschien wel het coolste en meest trendy product dat B&O in jaren heeft gemaakt. De relatief goedkope prijs voor een B&O product, geweldige sound en prachtige look maken de BeoPlay A8 tot een fantastisch product.

Geplaatst in Algemeen door Frank Koot

Reacties

Voeg reactie toe