Scratch programmering voor leerlingen

Vandaag de dag hebben studenten een sterke interesse in technologie en hebben een geweldige aanleg om te leren. Griffin is een jaar betrokken geweest bij de STEM Club J.T. Moore Middle School in Nashville. Na deze succesvolle periode heeft Griffin besloten om een Scratch programmering workshop op te starten voor geïnteresseerde leerlingen.

Scratch is een gratis, interactieve programmeeromgeving ontwikkeld door MIT voor het aanleren van basisvaardigheden op de computer. Omdat de software interactief en grafisch georiënteerde is, is het zeer geschikt voor jonge leerlingen die geïnteresseerd zijn in programmeren.

Nadat studenten zich hadden aangemeld voor de workshop, moest er op zoek worden gegaan naar docenten. Griffin ingenieurs Blake Merryman en Thierry Legrain gaven gehoor aan de oproep en gaven vrijwillig een Scratch workshop. Griffin was gedurende zes weken één uur per dag gastheer bij JT Moore Middle School. Tien leerlingen namen deel aan de les, waar zij de fundamentele grondslagen leerde van computer programmering. 

Blake en Thierry gaven de studenten iedere week een nieuw project. Ze gebruikten projecten van Code Club, een website met vooraf geteste en leeftijd passende steekproef tutorials in Scratch. Elke klas zou beginnen met het introduceren van een probleem en leerlingen kregen de taak om het probleem om te lossen door middel van een specifiek programma van Scratch.  Terwijl de leerlingen bezig waren met het project, kregen zij de vrijheid om hun creatieve denkwerk te gebruiken. De leerlingen ontwikkelden verschillende geluiden en gebruikten verschillende thema's en afbeeldingen voor hun project.

Technologie is een snel groeiende industrie, en Griffinwil leerlingen helpen om zich voorbereiden voor hun toekomstige tech carrière. Door de invoering van programmeersoftware zoals Scratch voor middelbare scholen, kan het studenten stimuleren om een programmering carrière aan te gaan. Griffin kijkt erna uit om in de toekomst meerdere leerlingen te helpen om toekomstige techneuten van Nashville te worden.

Geplaatst in Algemeen door Frank Koot

Reacties

Voeg reactie toe