Apple Watch Speciale Collecties

Apple Speciale Collecties 

Apple heeft een aantal speciale collecties uitgebracht waarmee zij bepaalde organisaties steunen die voor de gemeenschap opkomen en in derde wereld landen de ziekte HIV/Aids bestrijden. Ze begonnen met de Pride Collectie en de (PRODUCT) RED collectie, hierna kwamen vervolgens de International collection en Black Unity collectie bij. Hieronder staat een verdere uitleg per collectie.

Inhoud

Black Unity Collectie

De Apple Black Unity Apple Watch-bandjes zijn een speciale editie van de Apple Watch-bandjes die zijn ontworpen ter ere van Black History Month.  Apple viert al jaren de Black History Month met speciale Today at Apple-sessies, fitness+-workouts en door zwarte artiesten, muzikanten, ontwikkelaars en auteurs in het zonnetje te zetten. Dit heeft Apple sinds 2021 uitgebreid door het uit te brengen van “Black-Unity”-bandjes, die volgens Apple zijn “ontworpen door zwarte creatieven en bondgenoten van Apple om de zwarte geschiedenis en cultuur te vieren en te erkennen” met een uniek ontwerp dat is geïnspireerd op de kleuren van de Pan-Afrikaanse vlag.

Het ontwerp van de Apple Black Unity Apple Watch-bandjes is eenvoudig maar krachtig. Het bandje heeft een zwart en groen kleurenschema met de woorden "Unity" en "Black Unity" erop gedrukt in witte letters. De kleuren zijn geïnspireerd op de Pan-Afrikaanse vlag, die staat voor de eenheid en solidariteit van mensen van Afrikaanse afkomst over de hele wereld.

De Apple Black Unity Apple Watch-bandjes zijn er voor de Sport Band, Braided Solo Loop en voor de Sport Loop en verkrijgbaar in de maten: 38 / 40 / 41mm en 42 / 44 / 45 / 49mm, zodat het perfect past bij de grootte van de Apple Watch. Al met al zijn de Apple Black Unity Apple Watch-bandjes niet alleen stijlvol en functioneel, maar ook een belangrijke uiting van solidariteit en inclusiviteit. Apple doneert een deel van de opbrengst van de verkoop van deze bandjes aan non-profitorganisaties die zich inzetten voor gelijkheid en rechten van mensen van Afrikaanse afkomst. Het is een mooie manier om de diversiteit en culturele achtergronden te vieren, en tegelijkertijd bij te dragen aan een goede zaak.

Het design dat in 2021 uitkwam was een driekleurige sport band gemaakt van fluorelastomeer. Op de pinsluiting staan drie krachtige woorden geschreven voor de zwarte gemeenschap: “waarheid. Macht. Solidariteit”. Voor de Apple Watch heeft Apple ook specialen wijzerplaten uitgebracht, dat goed bij de Black-Unity collectie past. De wijzerplaat die bij het eerste Black-Unity-bandje hoort is een steeds veranderd patroon, Apple omschrijft het als: ”een eerbetoon aan het ambacht van quilten, de Unity-wijzerplaat toont een patroon van onregelmatige vormen dat dynamisch verandert als de Apple Watch beweegt, waardoor er voor iedereen een unieke wijzerplaat ontstaat."

In 2022 bracht Apple nog een Black-Unity bandje uit, de Black Braided Solo Loop. Dit design is donker grijs met gespikkelde kleuren van de Pan-Afrikaanse vlag. Hierbij heeft Apple ook een nieuwe wijzerplaat voor ontworpen, een dynamische analoge klok met lichten en schaduwen. 

Pride Collectie

Sinds 2016 heeft Apple haar collectie uitgebreid met de Pride Collectie. Ieder jaar voegt Apple hier nieuwe ontwerpen aan toe. Ieder ontwerp was weer uniek en was erg geliefd onder de LGBTQ+- gemeenschap. Apple wil met deze bandjes zijn steun laten zien aan de LGBTQ+-groepen, maar ook jij kan door het dragen van deze bandjes je steun en liefde uitstralen. Apple gebruikt de inkomsten van de Pride Collectie om LGBTQ+- belangengroepen te steunen, zoals GLSEN, PFLAG, The Trevor Project, Gender Spectrum, The National Center for Transgender Equality en Encircle in de VS. De grootste steun gaat naar de VS, maar internationaal is er ook steun voor een breder initiatief, namelijk ILGA. 

2016

Apple begon in 2016 met haar eerste Apple Pride Collectie. Deze bandjes zijn erg zeldzaam en moeilijk te vinden omdat ze alleen zijn uitgedeeld aan de medewerkers van Apple. Dit heeft Apple gedaan om de 30-jarige samenwerking met Pride te vieren en hiervoor hebben ze een speciaal Apple Watch bandje uitgegeven in regenboogkleuren. 

2017

Dit jaar was het eerste jaar dat Apple de Pride bandjes voor het publiek beschikbaar maakte. Ze waren voor zowel de grote als kleine Apple Watch behuizing gemaakt. Dat jaar liepen duizenden Apple medewerkers ook mee met de Pride-parade in San Francisco met dat bandje om. Dit bandje lijkt erg op het design dat in 2016 is uitgebracht. 

2018

De tweede uitvoering van de Pride Apple Watch bandjes voor het publiek, werd in 2018 aangekondigd. Dit was een wit nylon bandje met regenboogstrepen en een bijbehorende wijzerplaat. De kleuren op dit bandje hoorde bij de zomerkleuren van de collectie in 2018. Apple is inmiddels gestopt met dit bandje.  

2019

De collectie van 2019 was erg populair. Dat jaar kwam de Sport Loop uit met regenboog kleuren. De Sport Loop is een erg fijn bandje om te dragen omdat het een erg zacht bandje is en makkelijk verstelbaar is.  

2020

In 2020 bracht Apple voor het eerst twee versies van de Pride-bandjes uit: een gestreepte versie van het sportbandje van fluorelastomeer en een Nike+ Pride-bandje. Wat opvallend hier was dat het sportbandje van Apple de eerste was met meerdere kleuren die was uitgekomen, er waren alleen nog egale kleuren uitgebracht. De strepen van de Sportband lopen niet helemaal strak, dit komt volgens Apple door het handmatige productieproces, hierdoor is iedere band uniek. 

De Nike+ sportband was meteen erg populair. Dit was een helemaal wit design met gekleurde stippen. Hier heeft Apple ook bijpassende wijzerplaten voor gemaakt. 

2021

Met de ontwerpen van dit jaar wilde Apple niet alleen wijze op het werk dat nog voor ze ligt, maar brengen ze eerbetoon aan de vele multiraciale activisten die deze gemeenschap vanaf dag één hebben gesteund. Met deze bandjes wilde Apple hun bevestiging geven van een langlopende financiële steun aan organisaties die LGBTQ+-belangen behartigen en zich inzetten voor positieve veranderingen. 

Tim Cook, CEO van Apple: “Al voordat de gebeurtenissen bij de Stonewall Inn de LGBTQ+-beweging weer in beeld brachten, liepen zwarte, bruine en transgender-activisten al voorop in de strijd voor gelijkheid. De strijd voor gelijkheid is nog lang niet gestreden en Apple steunt deze strijd op vele fronten. Tijdens Pride willen we iedereen de kans geven om een steentje bij te dragen en hun waardering te tonen.”

In 2021 heeft Apple een erg kleurrijke collectie uitgebracht. In de Braided Solo Band zitten de klassieke kleuren in verwerkt van de regenboogvlag. De kleuren bruin, zwart, roze, lichtblauw en wit zijn hier ook aan toegevoegd om zo nog meer inclusiviteit en diversiteit uit te stralen. 

Dit is de beschrijving van Apple van deze collectie: "De Pride Edition Braided Solo Loop verweeft kunstig de originele regenboogkleuren met die van verschillende Pride-vlaggen om de breedte van de diversiteit onder LGBTQ+-ervaringen en de geschiedenis van een beweging die generaties overspant weer te geven. Zwart en bruin symboliseren de zwarte en latino gemeenschappen, naast degenen die zijn overleden aan of leven met HIV/AIDS, terwijl lichtblauw, roze en wit staan voor transgender en niet-binaire personen."

Ook is er dit jaar weer een Nike Pride-bandje uitgebracht. De Nike Sport Loop is wit gekleurd met regenboogkleuren. Tijdens het sporten kan je goed worden gezien want de het bandje is reflecterend. Voor dit bandje heeft Apple ook een aantal bijhorende wijzerplaten ontworpen. 

2022

In het voorjaar van 2022 heeft Apple haar Pride collectie uitgebreid met een Nike Sport Loop in donkere en lichte kleuren. Apple heeft gekozen voor het geweven sportbandje omdat dit een prettig, duurzaam en makkelijk verstelbaar ontwerp is. In het geweven Pride Edition-sportbandje van dit jaar zit een kleurenreeks, en het woord ‘pride’ zit in het bandje geweven. Dit heeft Apple gedaan door een aantal dubbellaagse nylon lusjes weg te laten zodat het woord 'Pride' duidelijk zichtbaar is. Dit ontwerp is geïnspireerd op de groet 'Hello' van de eerste Apple Macintosh in 1984.

De kleuren die zijn gebruikt door Apple zijn gebaseerd op de regenboogkleuren plus kleuren uit diverse pridevlaggen, waaronder lichtblauw, roze en wit, ter representatie van transgender en non-binaire personen, en zwart en wit voor de zwarte en de Latijns-Amerikaanse gemeenschap. Apple geeft ook aan dat de kleuren ook staan voor de mensen die lijden aan of overleden zijn aan HIV/Aids. 

(RED)collection

Apple steunt de organisatie RED, zij zetten zich in voor de strijd tegen aids. Het is opgericht in 2006 en werkt met grote name zoals Bono van U2 en bedrijven, waaronder dus Apple. De RED-producten zijn kenmerkend voor hun rode kleur en is verkrijgbaar in de vorm van een Apple Watch Strap maar ook een iPhone of andere Apple producten. Een deel van de opbrengst van deze collectie gaat naar het Global Fund. Apple grijpt World Aids Day als kans om de RED-producten extra onder de aandacht te brengen en bewustwording te creëren over de strijd tegen aids. Jij kan dus die groepen steunen die het hardst worden geraakt, door middel van een aankoop te doen van een van deze producten!

De afgelopen jaren heeft (RED) zich ook ingezet in de strijd tegen Covid-19 in de gebieden waar de gevolgen van HIV groot zijn. In het voorjaar van 2021 gaf Apple aan dat alle donaties van de rode Apple-producten en -accessoires tijdelijk niet naar HIV/aids, maar naar de Covid-19 programma’s. Voorheen werd hier een klein deel van de inkomsten aanbesteed. Dit deden ze om ervoor te zorgen dat de levensreddende HIV/aids-programma’s in Afrika hierna weer opgepakt kan worden. 

International collection

In 2016 introduceerde Apple de limited edition international collectie voor de Olympische Spelen in Rio. Dit waren geweven Nylon Apple Watch bandjes met daarop de vlaggen/kleuren van de 14 landen die meededen aan de Olympische Spelen van 2016. Deze waren destijds alleen tijdens de Olympische Spelen verkrijgbaar en op slecht één winkellocatie. 

In 2021 bracht Apple haar tweede Internationale collectie uit, speciale Apple Sport Loop bandjes voor alle deelnemende landen van de Olympische Spelen in Tokyo van 2021. De Apple Sport Loop International Collection is een serie van Apple Watch-bandjes gemaakt van duurzame en lichtgewicht materialen, ontworpen om comfortabel en gemakkelijk om de pols te dragen. Deze bandjes zijn geïnspireerd op verschillende landen en culturen over de hele wereld en zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en stijlen. Het ontwerp van de Sport Loop International Collection is gebaseerd op de vlaggen van verschillende landen en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. De bandjes zijn zo ontworpen dat ze goed passen bij de Apple Watch en kunnen worden gebruikt met alle Apple Watch-modellen. De sportbandjes zijn verkrijgbaar in twee maten: 40/38mm en 44/42mm.

De Apple Sport Loop International Collection heeft een aantal kenmerken die het een goede keuze maken voor mensen die een actieve levensstijl hebben. Het is zweet- en waterbestendig, waardoor het geschikt is voor gebruik tijdens sportactiviteiten. Het is ook lichtgewicht en comfortabel om te dragen, zelfs tijdens lange trainingen of workouts.

De Apple Sport Loop International Collection is compatibel met alle Apple Watch-modellen. Het bandje kan gemakkelijk worden bevestigd en verwijderd van de Apple Watch en kan ook worden aangepast aan de maat van de pols.

Deze bandjes zijn een stijlvolle en functionele keuze voor iedereen die op zoek is naar een duurzaam en comfortabel bandje voor zijn of haar Apple Watch. Het biedt een breed scala aan kleuren en stijlen om uit te kiezen en is geschikt voor mensen met een actieve levensstijl. De bandjes zijn in 22 verschillende kleuren beschikbaar elk verwijzend naar een deelnemend land aan de Olympische Spelen van 2021: Australië, Brazilië, Canada, China, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittanië, Griekenland, Italië, Jamaica, Japan, Mexico, Nieuw-Zeeland, Rusland, Zuid-Afrika, Zuid-Korea, Spanje, Zweden en de VS. Ieder bandje bevat een bijbehorende Stripe Apple Watch face. Deze bandjes zijn speciaal gemaakt om je liefde voor de landen te tonen tijdens sportevenementen, nationale feestdagen en meer!

Internationale wijzerplaat toevoegen

Een extra feature bij de internationale collectie van 2021 zijn de matchende wijzerplaten. Elk bandje heeft een matchende wijzerplaat. Deze kun je toevoegen door de QR code te scannen aan de binnen kant van de verpakking van elk bandje! Zo draag jij vol trots jouw Apple Watch in de kleuren van je land!