Vergelijking van Litter-Robot: verschil Litter Robot 4 en Litter-Robot 3: Welk model is geschikt voor jouw kat?

Als trotse katteneigenaar begrijp je het belang van het onderhouden van een kattenbak. Litter-Robot is al lange tijd een gerenommeerd merk in de wereld van automatische kattenbakken, en met hun nieuwste model, de Litter-Robot 4, hebben ze opnieuw onze aandacht getrokken. Maar wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de Litter-Robot 4 en zijn voorganger, de Litter-Robot 3? In deze blogpost zullen we de twee modellen vergelijken om je te helpen beslissen welke het beste bij jou en je harige metgezel past.

In deze blog worden de grootste verschillen tussen de Litter-Robot 3 Connect en de nieuwe Litter-Robot 4 uitgelegd . De nieuwe Litter-Robot 4 bevat gepatenteerde technologieën zoals het OmniSenseTM-detectiesysteem, dat laser- en gewichtssensoren bevat om de gezondheid van je kat via een mobiele app te monitoren. Daarnaast heeft het een stillere zeefcyclus. Gedurende zes maanden hebben we de Litter-Robot 4 grondig beoordeeld en vergeleken met onze vertrouwde Litter-Robot 3 Connect om te zien of de verbeterde functionaliteit de hogere prijs rechtvaardigde.

Wat is een Litter-Robot?

Voor degenen die niet bekend zijn, de Litter-Robot is een zelfreinigende kattenbak die automatisch vuil strooisel verwijdert telkens wanneer je kat het gebruikt. Dit innovatieve mechanisme draait om klontvorming te scheiden, die vervolgens naar een afvallade wordt gestuurd voordat het ongebruikte strooisel naar de bak wordt teruggebracht. De Litter-Robot onderscheidt zich door zijn aantrekkelijke ontwerp, stille schepbediening, wifi-connectiviteit en een gepersonaliseerde mobiele app voor verbeterd gemak.

Ontwerp en formaat

Het ontwerp van de nieuwe Litter-Robot 4 heeft aanzienlijk schonere en modernere lijnen.

Het eerste en meest voor de hand liggende verschil tussen de Litter-Robot 3 Connect en de Litter-Robot 4 zit in het design. Terwijl de Litter Robot 3 misschien lijkt op een enorme ruimteschip, heeft de Litter-Robot 4 een strak en minimalistisch ontwerp dat goed past bij de meeste woonomgevingen. De Litter-Robot 3 Connect is verkrijgbaar in grijs, terwijl de Litter-Robot 4 verkrijgbaar is in zwart en wit, wat wij mooier vinden vanwege de modernere stijl.

Na verloop van tijd kan zich rond de eenheid meer kattenbakvulling ophopen, en de Litter-Robot 4 heeft een iets gestroomlijnder ontwerp wat betreft het aantal panelen dat moet worden schoongeveegd. Bovendien biedt de Litter-Robot 4 een iets grotere binnenruimte, wat handig kan zijn voor grotere katten of huishoudens met meerdere katten. De Litter-Robot 3 is echter nog steeds compact en ruimtebesparend.

Automatische reiniging

Beide modellen bieden het gemak van automatisch reinigen, maar de Litter-Robot 4 valt op door zijn verbeterde mechanisme, dat het proces niet alleen automatiseert, maar dit ook doet met opvallende stilte en soepelheid. Deze verbetering zorgt voor een aangenamere ervaring, zowel voor jou als voor je kattenvriend.

De lagere geluidsniveaus dragen bij aan een rustigere omgeving en zorgen ervoor dat je kat niet wordt geschrokken of gestoord tijdens zijn bezoek aan de kattenbak. De soepelere werking is niet alleen vriendelijker voor de oren, maar minimaliseert ook de slijtage van het apparaat, wat mogelijk de levensduur ervan verlengt en de investering in deze geavanceerde oplossing voor kattenverzorging verder rechtvaardigt.

Connectiviteit

Een groot voordeel van de Litter-Robot 4 is zijn vermogen om verbinding te maken met je smartphone via de Litterbox Connect-app. Dit stelt je in staat om de status van de kattenbak te volgen en meldingen te ontvangen wanneer het tijd is om de afvalbak te legen. De Litter-Robot 3 mist deze connectiviteitsopties.

Afvallade capaciteit

Vergeleken met de Litter-Robot 3 heeft de Litter-Robot 4 een grotere capaciteit voor de afvallade, wat betekent dat je deze minder vaak hoeft te legen. Deze functie is vooral handig in huishoudens met veel katten of voor degenen die hun onderhoudsvereisten willen verminderen.

Een ander onderscheidend kenmerk van het nieuwe model is dat de zak de afvallade volledig bedekt, terwijl de clips van de zak in de vorige modellen zich in de lade bevonden, wat betekende dat de kattenbakvulling soms op de randen van de zak terechtkwam bij het zeven en de zak miste. De Litter-Robot 4 lijkt afval beter op te vangen, zonder merkbare toename van kattenbakvulling die buiten de lade in de basis van het apparaat terechtkomt.

Kattenbakvulling verspreiding

De Litter-Robot 4 leidt in deze categorie, maar het exacte proces achter deze verbetering is onduidelijk.

We ondervonden een vergelijkbare mate van kattenbakvullingverspreiding bij het gebruik van de Litter-Robot 3 Connect als bij onze handmatige kattenbak, zelfs met extra accessoires zoals het hek en de ramp. We konden de verspreiding enigszins verminderen door te experimenteren met verschillende kattenbakvullingsmatten.

We merkten minder kattenbakvulling in huis op, met name buiten de kattenbak, nadat we de Litter-Robot 4 zes maanden hadden gebruikt met de bijgeleverde omhechtingsaccessoire. Hoewel de exacte oorzaak van deze verbetering onbekend is, vermoeden we dat dit te maken heeft met het unieke ontwerp van het apparaat, met name het tredeplatform, waarop meer afval terechtkwam dan op de mat en de vloer. Het is vermeldenswaard dat kattenbakvullingverspreiding gebruikelijk is in het gedrag van katten en kan variëren tussen katten.

Prijs

Prijs speelt natuurlijk een rol in je beslissing. Over het algemeen is de Litter-Robot 4 duurder dan de Litter-Robot 3 vanwege de toegevoegde functies en verbeteringen.

Tot slot

Als het gaat om de keuze tussen de Litter-Robot 4 en de Litter-Robot 3, kun je met beide opties rekenen op een fantastische kattenervaring. Dat gezegd hebbende, biedt de Litter-Robot 4 wat extra flair op het gebied van ontwerp, connectiviteit en gebruiksvriendelijkheid. Als deze extra functies passen bij je budget, waarom jezelf en je kat dan niet trakteren op de fantastische functies van de Litter-Robot 4.

Uiteindelijk komt de beslissing tussen de Litter-Robot 4 en de Litter-Robot 3 neer op je persoonlijke voorkeuren en behoeften. Wat je ook kiest, je zult genieten van het gemak en de voordelen van automatisch reinigen, wat zorgt voor een schonere leefruimte voor zowel jou als je huisdier.

Verken onze Litter-Robot collectie voor meer informatie over beide modellen en ontdek welke het beste bij je past.

Litter Robot 3 Litter Robot 4
Algemene afmetingen (H x B x D) 74,93 cm x 61,6 cm x 68,58 cm 74,93 cm x 55,88 cm x 68,58 cm
Afmetingen van de ingang 39,37 cm x 26,04 cm 75 cm x 56 cm x 68,5 cm
Hoogte van de vloer tot aan de trede 16,00 cm 11,43 cm
Hoogte van vloer tot de ingang 34,04 cm 30,48 cm
Bedieningspaneel Aan de onderkant van de machine

Boven op de kap

Sensoren

Gewichtssensor Indicator voor volle lade - infraroodsensor Laser- en gewichtsensoren (gordijnsensor en SmartScale-sensor) Indicator voor volle lade - geavanceerde afstandssensor voor nauwkeurige kattenbakvullingsniveaus

Veiligheidsdetectie

Katsensor (gewicht op platformschijf en in de bol) Anti-klembescherming Overbelastingsdetectie OmniSense™ SafeCat-systeem (binnentredingssensor, gewichtsschaal in de bol, katsensors aanwezig) Anti-klembescherming Overbelastingsdetectie
Activering van de Litter-Robot Gewicht op het platform van de trede en binnen in de bol Bewegingssensor bij binnenkomst, het betreden van het platform en SmartScale-sensoren binnenin de bol

Anti-geur bescherming

Afgesloten afvalbak Koolstoffilter OdorTrap-pakket Geavanceerde geurbeveiliging (luchtdicht afgesloten afvalbak) Koolstoffilter OdorTrap-pakket
Cyclus timer instellingen 3, 7 of 15 minuten

3, 7, 15, 25 of 30 minuten

QuietSift reiniging Nee Ja
SmartScale technology Nee Ja
Whisker-app functies Litter-Robot gebruiksgeschiedenis Toegang tot het bedieningspaneel en vergrendeling Niveaus van de afvalbak Litter-Robot gebruiksgeschiedenis Toegang tot het bedieningspaneel en vergrendeling SmartScale-sensoren en metingen van het gewicht van de kat OmniSense-detectie (real-time kattenbakvulling en afvalniveaus)
Minimaal kattengewicht Minimaal 2,27 kg Minimaal 1,36 kg
Beschikbare kleuren

Grijs

Zwart of wit

MultiCat-ontwerp

Tot 3 katten per huishouden

Tot 4 katten per huishouden

Gemiddeld decibel voor het uitscheppen van de bak 60-62 40-55
Maximaal decibel voor het uitscheppen van de bak 65 59
Geplaatst in Algemeen door Vanessa Lisiak