FAQ Litter-Robot

Litter Robot

Op deze pagina vind je de meest gestelde vragen over de Litter Robot, de Whisker app en alle accessoires. Klik hieronder om gelijk nou jou onderwerp te gaan of scroll naar benenden om op zoek te gaan naar jou antwoord!

De meestgestelde vragen over Litter Robot1. Hoe werkt de Litter Robot precies?

De Litter Robot is een automatische zelfreinigende kattentoilet. Het systeem detecteert wanneer je kat naar binnen gaat en wanneer hij vertrekt. Na het verlaten van de bak, wordt er een timer ingesteld en begint het reinigingsproces. De kattenbak draait 360 graden om de klonten te scheiden van het schone kattenbakgrit en deze klonten worden vervolgens opgevangen in een aparte lade voor eenvoudige verwijdering.

2. Heeft de Litter Robot speciale kattenbakvulling nodig?

Litter Robot heeft gewoon klonterende kattenbakvulling nodig. Wij raden een hoogwaardige, standaard-gewicht, klonterende kattenbakvulling op klei basis aan, zoals onze premium kattenbakvulling. Sommige silicagel kattenbakkorrels en -kristallen kunnen ook gebruikt worden met de Litter Robot, zolang ze maar door de zeef gaan. Alternatieve kattenbakvulling op plantaardige basis kan ook werken, maar deze hebben de neiging om lossere klonten te vormen die condensatie in de afvallade kunnen veroorzaken. Als je een kattenbakvulling op plantaardige basis gebruikt, raden we aan om de afvallade vaker te legen en schoon te maken. Strooisels die niet werken in de Litter Robot zijn strikt absorberende, niet-klonterende of los-klonterende strooisels, strooisels op basis van kranten en absorberende houtkorrelstrooisels.

3. Heeft de Litter Robot speciale vuilniszakken nodig?

Nee, Litter Robot heeft geen speciale zakken nodig voor de afvallade. Zolang het past, kun je het gebruiken. Als je op zoek bent naar een optie zonder poespas, kijk dan eens naar onze op maat gemaakte Waste Drawer Liners (je krijgt er drie gratis bij elke Litter Robot). De Waste Drawer Liners werken voor elk model Litter Robot.

4. Kunnen kittens de Litter Robot gebruiken?

Kittens die 1,3 kilogram of meer wegen kunnen de Litter Robot 4 veilig in de automatische modus gebruiken, terwijl kittens die 2,3 kilogram of meer wegen de Litter Robot 3 in de automatische modus kunnen gebruiken. Als jouw kitten niet aan dit minimumgewicht voldoet, zet de Litter Robot dan in de "halfautomatische" modus. Wanneer je ziet dat jouw kitten de Litter Robot heeft gebruikt, schakel je deze in en zal de Litter Robot automatisch een reinigingscyclus uitvoeren. Zodra hij klaar is, schakel je hem uit. Op deze manier is jouw kitten veilig terwijl ze op jonge leeftijd wennen aan de Litter Robot, en hoef je de kattenbak niet schoon te maken!

5. Hoeveel katten kunnen de Litter Robot gebruiken?

We raden maximaal 4 binnenkatten per enkele Litter Robot aan; we hebben echter klanten met meer katten die een enkele unit gebruiken. Als vuistregel geldt dat één kat die de Litter Robot 3 gebruikt, de lade één keer per week moet legen; twee katten twee keer per week; drie katten om de dag, enzovoort. Litter Robot 4 heeft een grotere afvallade voor nog meer afvalcapaciteit, waardoor de lade minder vaak geleegd hoeft te worden. De Litter Robot cyclust 7 minuten na elk gebruik, maar als de wachttijd wordt onderbroken doordat een andere kat binnenkomt, wordt de timer gereset voor nog eens 7 minuten, waardoor er langer dan 7 minuten afval in de kattenbakvulling aanwezig kan zijn. Te veel katten per Litter Robot kan ertoe leiden dat de kattenbak niet schoon is voor het volgende gebruik.

6. Wat zijn de afmetingen van de Litter Robot 3? Past het in mijn huis?

De Litter Robot 3 is ongeveer zo groot als een nachtkastje. 


Afmetingen Litter Robot 3:

Hoogte: 74,9 cm
Breedte: 61,6 cm
Diepte: 68,6 cm
Ingang: 39,4 cm (H) x 26 cm (B)
Binnenkant wereldbol: 38 - 43 cm (H) (afhankelijk van de hoeveelheid kattenbakvulling) x 51 cm (B) x  51 cm (D)
Afvallade: 13 cm (H) x 32 cm (B) x 41 cm (D)
Gewicht: 10 KG

7. Wat zijn de afmetingen van de Litter Robot 4? Past het in mijn huis?

De Litter Robot 4 is ongeveer zo groot als een nachtkastje. 


Afmetingen Litter Robot 4:
Hoogte: 74,9 cm
Breedte: 55,8 cm
Diepte: 68,6 cm
Ingang: 40 cm (H) x 40 cm (B)
Binnenkant wereldbol: 38 - 43 cm (H) (afhankelijk van de hoeveelheid kattenbakvulling) x 48 cm (B) x 46 cm (D)
Afvallade: 14 cm (H) x 34 cm (B) x 23 cm (D)
Gewicht: 10 KG

8. Hoe vaak moet ik de afvallade legen?

Als vuistregel geldt dat één kat die de Litter Robot gebruikt, de lade één keer per week moet legen; twee katten twee keer per week; drie katten om de dag, enzovoort.

9. Hoeveel kattenbakvulling doe ik in de Litter Robot?

Vul de wereldbol met kattenbakvulling tot aan de verhoogde vullijn op de zwarte rubberen voering van de wereldbol wanneer deze plat ligt - ongeveer 3,6-4,5 kg kattenbakvulling in gewicht of 4 liter in volume. Zorg ervoor dat de wereldbol niet te vol is.

10. Hoe vaak moet ik kattenbakvulling toevoegen?

Litter Robot gebruikt kattenbakvulling zeer efficiënt omdat het gepatenteerde zeefsysteem alleen de klontjes verwijdert. Litter Robot 4 houdt het kattenbakvullingniveau in realtime bij, zodat de Whisker app je kan waarschuwen wanneer je meer kattenbakvulling in de wereldbol moet doen. We raden ook aan om het niveau van de kattenbakvulling te controleren ten opzichte van de verhoogde vullijn (op de zwarte rubberen voering van de wereldbol) elke keer dat je de afvallade leegt, wat ongeveer één keer per week is voor één kat of twee keer voor meerdere katten. Zorg ervoor dat u de wereldbol niet te vol doet.

11. Draait de wereldbol als mijn kat erin zit?

Nee, de wereldbol draait niet als je kat erin zit. De Litter Robot beschikt over gewichtssensortechnologie die je kat detecteert telkens als hij de wereldbol binnenkomt, waardoor de aftelklok wordt gereset en de schoonmaakcyclus pas na 7 minuten begint.

12. Wat gebeurt er als mijn kat de wereldbol probeert binnen te gaan terwijl deze draait?

De gewichtssensortechnologie detecteert je kat en de wereldbol stopt onmiddellijk. De cyclus wordt pas hervat 15 seconden nadat de kat niet meer wordt gedetecteerd. Als je kat of iets anders nog steeds de sensor activeert, zal de Litter Robot de reinigingscyclus niet hervatten en zal een reeks lampjes knipperen om het probleem aan te geven. De gebruiksaanwijzing helpt je bij het oplossen van veelvoorkomende problemen. Als er gewicht op het opstapje en/of de schoonloopmat wordt uitgeoefend, wordt de sensor niet geactiveerd en stopt de rotatie van de wereldbol niet. Dit is opzettelijk gedaan, omdat we geen kat willen uitnodigen om naar binnen te gaan door de bol te laten stoppen met draaien. Als de kat echter naar binnen stapt, stopt de wereldbol.

13. Hoe vaak moet ik de carbon filters vervangen?

We raden aan dat je het Litter Robot 3 koolstoffilter of het Litter Robot 4 koolstoffilter elke maand vervangt, afhankelijk van hoe vaak je Litter Robot wordt gebruikt. Dit is echt een kwestie van persoonlijke voorkeur. Als je merkt dat er een sterkere geur uit het apparaat komt, is het misschien tijd om het koolstoffilter te vervangen.

14. Hoe stel ik de timer van de Litter Robot 3 in (wachttijd instellen)?

Houd de knop Leeg op het bedieningspaneel van de Litter Robot 3 seconden ingedrukt om de modus Wachttijd instellen te openen. Een van de lampjes begint te knipperen om de huidige wachttijdinstelling aan te geven. Gebruik de Reset-knop om naar de volgende instelling te gaan: blauw voor 3 minuten, geel voor 7 minuten en rood voor 15 minuten. Houd de knop Leeg ingedrukt om de instelling op te slaan. Het blauwe lampje knippert ter bevestiging en keert daarna terug naar stand-by.

15. Hoe stel ik de timer van de Litter Robot 4 in (wachttijd instellen)?

Houd de knop Leeg op het bedieningspaneel van de Litter Robot 3 seconden ingedrukt om de modus Wachttijd instellen te openen. De lichtbalk geeft de huidige instelling van de wachttijd aan. Door de knop Leeg vervolgens kort in te drukken, schakel je door de volgende instellingen: 3 minuten = 1 groen lampje weergegeven; 7 minuten = 2 groene lampjes weergegeven; 15 minuten = 3 groene lampjes weergegeven; 25 minuten = 4 groene lampjes weergegeven; 30 minuten = 5 (alle) groene lampjes weergegeven. Nadat je de gewenste instelling hebt geselecteerd, kun je de instelling opslaan door 3 seconden lang op de knop Leeg te drukken.

16. Welke wachttijdinstelling moet ik kiezen?

De wachttijd is de verstreken tijd vanaf het moment dat je kat de wereldbol verlaat tot het moment dat de eenheid een reinigingscyclus start. Deze kan worden ingesteld op 3, 7 of 15 minuten op Litter Robot 3, of 3, 7, 15, 25 of 30 minuten op Litter Robot 4. De standaardwachttijd is 7 minuten. Verkort de Wachttijd als het belangrijk is om de geur te minimaliseren en/of de tijd dat afval beschikbaar is voor andere huisdieren, zoals honden. Het verkorten van de Wachttijd kan echter de effectiviteit van het schoonmaken verminderen als klonters niet genoeg tijd hebben om zich op te zetten. Verleng de wachttijd bij gebruik van klonterende kattenbakvulling van mindere kwaliteit die meer tijd nodig heeft om te klonteren.

De meestgestelde vragen over de Whisker App


1. Kan ik de app zowel met iOS als Android gebruiken?

De Whisker app is compatibel met mobiele apparaten van Apple met iOS 13.0 of hoger en mobiele apparaten van Android 8.0 of hoger. Zowel de Apple als Android apps zijn beschikbaar om te downloaden.

3. Wat zijn de app mogelijkheden voor Litter Robot 3 Connect en Litter Robot 4?

Met beide Litter Robot modellen met WiFi-functionaliteit kun je de kattenbak vanaf je telefoon controleren en bedienen, de wekelijkse en maandelijkse kattenbakactiviteit bekijken om patronen en onregelmatigheden te identificeren en meldingen ontvangen wanneer de afvallade vol is. De Litter Robot 4 kan ook het kattenbakvullingniveau en het gewicht van de kat na elk gebruik in realtime bijhouden.

4. Kan iedereen in het gezin de app gebruiken?

Ja. Als anderen in je huishouden de app willen gebruiken, kunnen ze de app gewoon downloaden naar hun apparaat en inloggen met hetzelfde account.

5. Hoe verbind ik de Litter Robot 3 Connect met WiFi?

Download de Whisker app en zet de Nest-Robot 3 Connect in de opstartmodus: Druk tegelijkertijd op de knoppen Cycle en Empty; als dit goed is, wordt het aan/uit-lampje wit en vervolgens blauw. Open de app en druk op de + knop om je nieuwe robot toe te voegen. Volg de aanwijzingen in de app om je robot in te voeren. Wanneer je op het punt komt waar je wordt gevraagd om je telefoon te verbinden met de Litter Robot hotspot, kun je dit doen via Bluetooth of klik op de link met de tekst "Verbinden via WiFi". Volg de aanwijzingen vanaf daar. Bekijk onze inwerkvideo om te leren hoe je je Litter Robot aansluit op WiFi of hoe je Bluetooth gebruikt om aan boord te gaan.

6. Hoe verbind ik de Litter Robot 4 met WiFi?

Download de Whisker app en zorg ervoor dat Bluetooth is ingeschakeld op je mobiele apparaat. De Nest-Robot 4 wordt geleverd met het apparaat in de opstartmodus (WiFi-lampje knippert geel). Als je apparaat niet in de opstartmodus staat, houd dan de Verbinden-knop 3 seconden ingedrukt of totdat het opstartlampje geel knippert. Volg de aanwijzingen in de app en scan de QR-code op de achterkant van het apparaat zoals aangegeven. Zodra de Nest-Robot met succes is verbonden met WiFi, brandt het opstartlampje op de lichtbalk van het bedieningspaneel ononderbroken blauw.

De meestgestelde vragen over de Litter Robot Accessoires1. Is de Litter Robot Mat geschikt voor de Litter Robot 3 Connect en de Litter Robot 4?

Ja, de Litter Robot Mat is zowel te gebruiken voor de Litter Robot 3 Connect en de Litter Robot 4.

2. Kan ik de Litter Robot 3 Ramp gebruiken voor de Litter Robot 4?

Nee. De Litter Robot 3 Ramp kun je alleen gebruiken voor de Litter Robot 3 Connect en is niet compatibel met de Litter Robot 4.

3. Kunnen de Carbon Filters van de Litter Robot 3 gebruikt worden voor de Litter Robot 4 en vice versa?

Nee de Litter Robot 3 Carbon Filters kunnen alleen gebruikt worden voor de Litter Robot 3. De Litter Robot 4 Carbon Filters kunnen alleen gebruikt worden voor de Litter Robot 4.