iPhone zonder aansluiting - is dat mogelijk?

Een iPhone zonder Lightning-connector, dit gerucht gaat al jaren. Zal het werken? Hoe kan Apple het rechtvaardigen en wanneer zal het komen? Al deze vragen beantwoorden we in deze blog.

Heeft een iPhone zonder aansluiting zin?

Waar heb je de poort van je iPhone eigenlijk voor nodig? Simpelweg voor twee dingen: gegevensoverdracht en opladen. Als je een die-hard Apple fan bent heb je de kabel om gevens over te zetten niet meer nodig. Dankzij AirDrop, iCloud en vele andere diensten van Apple is de kabel in dat opzicht achterhaald.

Voor het oplaadaspect is er al een oplossing sinds de iPhone 8. Sindsdien zijn alle iPhones geschikt voor Qi. Hier vind je alle draadloze opladers die bij ons te verkrijgen zijn. 

Dus een iPhone zonder Lightning-connector is heel goed mogelijk zonder veel beperkingen. Daarij is natuurlijk wel de kanttekening dat het beter werkt wanneer je ook alle andere Apple apparaten hebt (iMac, iPad etc.).

Hoe zal Apple het rechtvaardigen?

Als je kijkt naar de oude keynotes van Apple over de iPhone X en de iPhone 7, zie je een duidelijk patroon: ze verantwoorden waarom het onderdeel wordt verwijderd en bieden een oplossing voor het probleem dat er ontstaat. Bij de iPhone 7 werd de AUX-ingang verwijderd en kwamen er AirPods voor in de plaats, met als reden dat er binnenin meer ruimte nodig was voor het draadloos opladen. Bij de iPhone X werd de homeknop verwijderd en vervangen door Face ID en een groter scherm. 

Wat zal het volgende 'one more thing' zijn? Men denkt dat met de verwijdering van de Lightning-connector een vingerafdruksensor onder het scherm zal komen. Voordelen van de elimentatie zijn ruimtebesparing in de telefoon en betere water- en stofbestendigheid. Echter komt er misschien heel iets anders, want de iPad Air heeft al een vingerafdrukscanner in de vergrendelknop zitten. 

Andere speculaties zijn te vinden in deze video!

Wanneer komt de portloze iPhone?

Natuurlijk kan niemand precies zeggen wanneer de iPhone zonder poort er zal komen, maar er wordt gespeculeerd dat dit in 2021 kan gebeuren. Met de huidige iPhone 12 werd de MagSafe accessoire serie geintroduceerd. Het is heel goed mogelijk dat dit wordt aangegrepen om de iPhone 13 poort weg te werken. 

Ben jij een iPhone-gebruiker? Vind hier de juiste accessoires voor je iPhone bij SB Supply!

iPhone 4 / 4s - iPhone 5 / 5s / SE - iPhone 6 / 6s - iPhone 6 / 6s Plus - iPhone 7 / 8 / SE 2020 - iPhone 7 / 8 Plus - iPhone X / XS - iPhone XS Max - iPhone 11 - iPhone 11 Pro - iPhone 11 Pro Max - iPhone 12 Mini - iPhone 12 / 12 Pro - iPhone 12 Pro Max 

Geplaatst in iPhone door Swen Heijstee