Welke polsmeter is de beste? ✅ Wahoo Tickr, TickrX en 4iii

Wat is een hartslagmeter precies?

Hartslagmeters geven direct feedback over je activiteiten, zodat je aanpassingen kunt maken om het maximale uit je training te halen.

Het doel is om een maximaal effect te bereiken door te oefenen in uw doelhartslagzone. Volgens professionals moet de streefhartslag van een persoon met een matige lichamelijke activiteit tussen 50% en 70% van zijn of haar maximale hartslag liggen.

Er zijn over het algemeen twee soorten hartslagmeters: Een daarvan is de draadloze borstband, die gegevens stuurt naar een monitor die om de pols wordt gedragen. De andere is een Smartwatch die je om je pols draagt (polshartslagmeter).

Beide geven real-time informatie over de intensiteit en effectiviteit van je training. Hartmeters worden het vaakst gebruikt voor cardiovasculaire oefeningen zoals lopen, rennen, lopen, klimmen en skiën. Sporthorloges die zijn aangesloten op een borstriem stellen je in staat om je hartslag continu te controleren. Sommige geavanceerde modellen zijn gesynchroniseerd met vermogenssensoren die aan de schoenen kunnen worden bevestigd. Met dergelijke geavanceerde modellen kun je je snelheid, weerstand, cadans, etc. nog betrouwbaarder meten.

Hierdoor kan je de afstand en snelheid die je loopt bijhouden om een completer beeld te krijgen van je training. Het stelt je ook in staat om je prestaties in de loop van de tijd te vergelijken. Sommige hartslagmeters zijn ook uitgerust met GPS, zodat je je route kan plannen, je favoriete routes kan opslaan en je prestaties kan vergelijken.

Hoe gebruik je een hartslagmeter?

Wearable Heart Rate Monitors | Wahoo Fitness EU

Voordat je begint met trainen, moet je de verschillende termen met betrekking tot hartslagmeters leren:

Rustende Pols: Dit is je pols op het moment dat je het meest ontspannen bent. Meet je hartslag met je hartslagmeter direct nadat je 's ochtends wakker wordt of overdag wanneer je zich ontspant. Voor mannen ligt de hartslag in rust meestal tussen 60 en 80 slagen per minuut (bpm), voor vrouwen tussen 70 en 90 bpm.

Maximale hartslag: Dit is een schatting van de maximale hartslag die een persoon kan bereiken tijdens een zeer intensieve training. De formule voor het berekenen van de maximale hartslag is 220 min je leeftijd, maar deze varieert van persoon tot persoon tot 20 slagen per minuut. Als je in goede gezondheid verkeert, is er geen risico dat je je voorspelde maximale hartslag voor korte perioden overschrijdt.

Doelhartslag (of trainingshartslag): 65% tot 80% van je maximale hartslag. "Om het meeste uit je training te halen, probeer je tijdens een training minstens 20 minuten binnen je streefhartslaglimiet te blijven", zegt Dr. Baggish, adjunct-directeur van het Cardiovascular Performance Program van het Massachusetts General Hospital, dat verbonden is aan Harvard. Als je begint, richt je op de bodem van de zone. Hoe fitter je bent, hoe meer je doelhartslag moet stijgen.

Het gebruik van een hartslagmeter is zeer eenvoudig. De meest effectieve monitoren meten je hartslag met een zender die op je hart is geplaatst en op zijn plaats wordt gehouden door een verstelbare band. Net als een elektrocardiogram (ECG) registreert de zender de elektrische activiteit.

Er zijn verschillende modellen hartslagmeters op de markt. De meest eenvoudige monitoren geven gewoon je hartslag weer. Meer geavanceerde modellen hebben functies zoals alarmen die worden geactiveerd wanneer je boven of onder je voorgeprogrammeerde hartslag gaat. Andere functies zijn onder andere voorgeprogrammeerde trainingen, een aftelklok, calorieverbruik en nog veel meer.

Welke hartslagmeter moet je kiezen?

Hartslagmeter voor pols of borstband?

Een draadloze hartslagmeter, die aan een borstband is bevestigd, registreert je pols elektronisch en stuurt deze gegevens naar een polshorloge-achtige ontvanger. Als je eenmaal gewend bent aan de routine van het omdoen van de hartslagmonitorborstband en het oefenen ermee, zal een riem de meest nauwkeurige resultaten opleveren. Sommige kunnen ook worden overgezet op GPS-fietscomputers. Dit heeft het voordeel dat je niet naar je horloge hoeft te kijken tijdens het rijden. Het kan ook worden geïntegreerd met fitnessgegevens via Strava, Garmin Connect en andere fitnesssoftwareplatforms.

Een hartslagmeter ingebouwd in een armband of Smartwatch registreert je pols. Hoewel Smartwatches iets minder nauwkeurig zijn, vermijden polsbandmodellen het ongemak dat gepaard gaat met een borstband. Slimme horloges kunnen 24 uur per dag, 7 dagen per week worden gedragen (behalve bij het opladen), zodat je je pols op een gedetailleerder niveau kunt volgen. Ze leveren ook gegevens over herstel en slaap.

Hartslagmeter: Welk merk moet worden gekozen?

Als je een ambitieuze atleet bent, moet je de beste hartslagmeter krijgen om ervoor te zorgen dat je prestaties goed worden gecontroleerd. Voor veel mensen lijkt het monitoren van hun polshartslag met een fitnessapparaat of hardloophorloge voldoende, maar de nauwkeurige gegevens van de op de pols gemonteerde hartslagsensoren kunnen door veel externe factoren worden beïnvloed: overmatige polsbeweging, zweet, armhaar, enz. 

Bij SB Supply bieden wij twee producten aan die dit jaar meer dan 500 keer zijn verkocht!

Wahoo Fitness TICKR en TICKR X - Polsmeter

Wahoo Fitness TICKR - Moniteur de fréquence cardiaque

De TICKR die al langer verkocht wordt, heeft vele functies die je helpen je training te verbeteren. Bijvoorbeeld, nauwkeurige real-time hartslag- en caloriebewaking, dual-band Bluetooth en ANT+ technologie, Apple Watch integratie en naadloze compatibiliteit met applicaties van derden.

De gloednieuwe TICKR X brengt het naar een nog hoger niveau. Dit en nog veel meer helpt je om je training, hardlopen en professionele data-acquisitie naar een hoger niveau te tillen.

TICKR kan naadloos worden aangesloten op smartphones en draadloze GPS-apparaten tegelijk of afzonderlijk. Met TICKR X kun je tot drie Bluetooth-verbindingen tegelijk hebben.

Wahoo heeft ANT+ Running Dynamics toegevoegd. Nadat de TICKR X draadloos is verbonden met een multisport-GPS, wordt de loopdynamiek gemeten op de hartslagmeter en doorgegeven aan het horloge voor nauwkeurige real-time feedback.

TICKR en TICKR X zijn slimmer dan ooit, omdat ze atleten in staat stellen hun trainingsgegevens op de hartslagmeter op te slaan voordat deze naar andere apparaten wordt overgebracht.

Met TICKR X kunnen atleten hun training opnemen terwijl ze een apart apparaat hebben. Er kunnen meer dan 50 uur aan trainingsgegevens worden opgeslagen. Tijdens de offline training worden alleen de hartslag, het calorieverbruik en de duur geregistreerd.

De interne versnellingsmeter van TICKR X levert ook gegevens over de loopdynamiek zoals de cadans, de verticale oscillatie en de contacttijd met de grond.

4iiii Viiiiva HRM ANT+ op BT Bridge-hartslagmonitor

4iiii Viiiiva HRM ANT+ is een gemakkelijk te dragen, zeer nauwkeurige hartslagmeter.

Met deze hartslagmeter kan je eenvoudig gegevens verzamelen van andere ANT+ sensoren, zoals een fietscomputer, snelheids- en cadanssensor. Je kan deze gegevens dan via Bluetooth overbrengen naar je iOS of Android smartphone of tablet. Dus je hebt al je gegevens op één plek. Perfect voor gebruik in combinatie met je trainingsfiets!

Bovendien geeft de Viiiiva je toegang tot nuttige 4iiii-trainingshulpmiddelen zoals 4iiii PRECISION en Sportiiii Coaching. Met deze tools kun je eenvoudig en gemakkelijk je trainingsgegevens bijhouden en je trainingsprogramma optimaliseren. Doe je af en toe aan indoorsporten? De monitor kan ook gemakkelijk worden gekoppeld aan cardio-apparatuur. Met de meegeleverde knoopcelbatterij kun je tot 200 uur lang genieten van het volledige comfort van je Viiiiva hartslagmonitor.

IMG_7154

 

Geplaatst in Algemeen door Kirsten Buitenkamp