De slimme Invoxia halsband voor jouw hond

Invoxia heeft al een reeks producten die vertrouwen op GPS om alledaagse voorwerpen te volgen. Nu wordt het assortiment uitgebreid met een slimme hondenhalsband. Met deze slimme halsband kan je de altijd de locatie, beweging en gezondheid van jouw hond bekijken. Lees in deze blogs alle functies van de slimme halsband van Invoxia.

Wat is een slimme halsband?

Een slimme halsband houdt diverse activiteiten in de gaten door het gebruik van sensoren. Denk hierbij aan de locatie, beweging en de gezondheid. Door de slimme halsband om te doen bij jouw hond, is het mogelijk je hond altijd en overal te tracken. Zo weet je zeker dat je jouw hond terug kan vinden. Mocht er een afwijking gemeten worden die te maken heeft met gezondheid dan ontvang je een melding. 

De slimme halsband van Invoxia heeft een aantal voordelen:

  • Heeft geavanceerde sensoren
  • Geeft niet-invasieve, nauwkeurige metingen
  • Gebruikt geïntegreerde kunstmatige intelligentie
  • Vereenvoudigt complexe signaalverwerkingstaken
  • Alles wordt lokaal op het apparaat gedaan
  • Bijbehorende app voor iOS en Android

Hoe werkt het?

De slimme halsband is te gebruiken door deze te koppelen aan een smartphone of tablet. In de halsband zitten een tracker en verschillende sensoren. Deze tracker kan via de app gekoppeld worden aan de smartphone. De tracker werkt door een verbinding met Bluetooth, Wi-Fi, GPS en LTE. Alle activiteiten zijn te meten door de sensoren en kunstmatige intelligentie. De activiteiten zoals de gezondheid en locatie zijn terug te zien in de app. 

De batterijduur van de Invoxia smart collar is meerdere weken. Dit betekent dat je de halsband, maar een keer in de paar weken op hoeft te laden. 

Locatie

De halsband heeft een real-time GPS tracking. Hierdoor is het mogelijk jouw hond 24/7 te volgen. Er is gebruik gemaakt van een slimme geolocatie technologie om zo een grotere nauwkeurigheid te creëren. 

Via de app krijg je waarschuwingen als je hond probeert te ontsnappen en daarnaast is de virtuele omtrek rond de locatie waar je hond zich op dat moment bevind zichtbaar. Deze geofence maakt het mogelijk de bewegingen binnen het afgebakende gebied te detecteren. Invoxia heeft zelfs een zoemer in de halsband ingebouwd, zodat je hem kunt vragen een geluid te maken als de hond in de buurt is, maar je hem niet kunt zien. 

Beweging

Naast het volgen van de locatie is het ook mogelijk de activiteit van je hond te volgen. Deze ingebouwde fitnesstracker meet hoe actief jouw hond is geweest gedurende de dag. Deze metingen worden vervolgens gesynchroniseerd met de bijbehorende app, samen met statistieken over de dagelijkse activiteiten van jouw hond, zoals lopen, rennen, krabben, eten, drinken, blaffen en rusten.

Gezondheid

Ook de gezondheid van jouw hond kan in de gaten gehouden worden via de halsband. Dit gebeurd door diverse ingebouwde sensoren. De hart- en ademhalingsfrequentie worden gemeten. De waarde hiervan zijn terug te zien in de app bij het gezondheidscentrum. Indien er een afwijking wordt geconstateerd, krijg jij als baasje een bericht.  

De gezondheidstracker verzamelt gegevens die op langtermijn van pas kunnen komen bij het ondersteunen van de gezondheid van jouw hond. Denk hierbij aan het vaststellen van een basislijn en vroegtijdig opsporen van ziektes. Ook kunnen deze gegevens handig zijn tijdens een bezoek aan de dierenarts. 

Design

Het design van de slimme halsband is licht, stijlvol en comfortabel. Daarnaast is deze halsband verkrijgbaar in meerdere kleuren waaronder blauw en geel.
De halsband is ontworpen voor middelgrote tot grote honden >8kg (17lbs). 

Prijs en abonnement

De halsband is aan te schaffen tegen een prijs van 99 euro. Daarnaast moet je wel een abonnement van 12,99 euro per maand afsluiten om gebruik te maken van de app. 

Geplaatst in Algemeen door Esra Demirtas