Train je ademhaling met Airofit

De Airofit mobiele app werkt als een virtuele ademhalingscoach. Terwijl Airofit jouw ademhaling volgt, geeft jouw smartphone live feedback en begeleiding om ervoor te zorgen dat alle oefeningen correct worden uitgevoerd. Met een paar eenvoudige stappen meet Airofit jouw huidige longfunctie. Deze gegevens worden vervolgens gekoppeld aan jouw leeftijd, geslacht, lengte en gewicht. Op deze manier kan er een trainingssessie op maat worden gemaakt waarbij jouw metingen als basis worden gebruikt. 

De trainingsgegevens worden opgeslagen in je account, zodat je een overzicht krijgt van jouw trainingsvoortgang in de loop van de tijd.

De beste digitale ademhalingscoach!

De Airofit mobiele app is jouw ideale virtuele ademhalingscoach/tracker. Terwijl Airofit jouw ademhaling volgt, geeft jouw smartphone live aan of de oefeningen correct en goed worden uitgevoerd, hierdoor doe je nooit meer een oefening fout.
Ook krijg je via de app gemakkelijk toegang tot jouw prestaties, zo kun je gemakkelijk vergelijken of je progressie maakt.

Airofit app

Door middel van de app kun je gemakkelijk je eigen profiel maken.
Zo kan de app super goed je helpen doelen te zetten voor jouw vooruitgang. Ook kun je via de app goede en zorgvuldig gekozen trainingsprogramma' s starten, hierdoor kun je het uiterste halen uit je training.  Ook kan de app
door middel van je verzamelde data bijhouden of je progressie maakt, zo niet? Dan staat de app gelijk voor je klaar om je verder te helpen door middel van tips/uitleg, zo verlies je nooit je motivatie om door te gaan!

Wat kan je nog meer?

-17 unieke ademhalingstrainingen
- Live tracking
- Super feedback bij een gebrek aan progressie waardoor je vooruit kan!
- Makkelijk te personaliseren
- Gemakkelijk te koppelen met je apparaten

Waarom een ademhalingstrainer?

Nederland telt in totaal 320.000 aantal mensen met COPD, dit aantal zal helaas alleen maar toenemen. Door deze grote aantallen aan mensen met longklachten worden er steeds meer middelen uitgevonden om je longen te trainen. Een van die oplossingen is de Airofit uiteraard. Ook kan een ademhalingstrainer ervoor zorgen dat je minder vermoeid raakt want, snelle vermoeidheid van de ademhalingsspieren kan ervoor een oorzaak zijn van vernauwing van de bloedvaten in de ledematen, hierdoor kan de bloed/zuurstoftoevoer naar de spieren in gevaar gebracht worden. Ook train je met een ademhalingstrainer jouw CO2-tolerantie waardoor de gasuitwisseling en de zuurstoftoevoer naar de spieren geoptimaliseerd wordt, zodat je harder en langer kunt werken aan jouw doel! Door sterkere ademhalingspieren stel je jezelf in staat je ademhaling en hartslag te verlagen. Hierdoor verbruik je minder energie aan de ademhaling zelf, ook zorgt een lage hartslag ervoor dat je makkelijker met stress situaties kan omgaan en het verlaagt de kans op hart en vaatziekte.

Schoonmaken van de Airofit PRO

Aangezien de Airofit in aanraking komt met jouw speeksel tijdens een training of test is het noodzakelijk deze regelmatig schoon te maken. Wanneer je de Airofit PRO schoon gaat maken is het noodzakelijk om het E-unit los te koppelen. Deze is niet bestand tegen water en kan hierdoor kapot gaan.
Wanneer het E-unit is losgekoppeld kan het complete Airofit in warm water schoon gemaakt worden. Zorg ervoor dat je na het wassen de Airofit goed droog maakt voor je deze opbergt, dit voorkomt schade aan de Airofit.
Ons advies is om eens per week de Airofit extra schoon te maken met behulp van een desinfectie middel zoals zeep. Let wel op dat dit een milde zeep is aangezien je de Airofit ook weer in je mond stopt. Na het reinigen met zeep de Airofit altijd goed schoonspoelen en drogen met een schone handdoek. Als je deze stappen volgt elke week kun je super hygienisch gebruik maken van de Airofit en de Airofit zal hierdoor ook langer meegaan! 
Kijk hieronder een instructie video hoe je de Airofit schoonmaakt!

Verschil tussen de Airofit 2.0 en Airofit 1.0

Naast de 'eenvoudige longtest', die in één stap jouw toegankelijke longcapaciteit, inademkracht en uitademkracht meet, is er ook een nieuwe 'geavanceerde longtest'. Deze test is opgedeeld in 3 stappen, zodat je een nauwkeurigere meting krijgt van je toegankelijke longcapaciteit, inadem- en uitademkracht. Bovendien is de meting nauwkeuriger dankzij de nieuwe sensor waarmee het apparaat nauwkeurige metingen van jouw ademhalingstraining kan verwerken. De elektronische eenheid is speciaal opnieuw ontworpen en gefabriceerd om bestand te zijn tegen spatten (speeksel), zodat er geen fouten of misvattingen optreden tijdens een ademhalingssessie. 

De Airofit Pro 2.0 is voorzien van een kabel die kan worden aangesloten op de computer of het stopcontact. Een betere duurzaamheid vraagt om magnetisch opladen. De levensduur van de batterij is verbeterd van 3-5 dagen naar 4-7 dagen, dus minder opladen en meer gelukkig ademen. Last but not least komt er een nieuwe tool genaamd Training Tips naar de app. De Pro 2.0 herkent bepaalde variabelen en geeft je trainingstips op basis van je prestaties.
Hieronder vind je een handig vergelijkingsschema!

Waarom kopen bij SB Supply?

SB Supply staat garant voor de beste kwaliteit en prijs. Ook zijn de producten van SB Supply gericht en goed getest op kwaliteit en prijs, zo kunnen we onze klanten de beste producten bieden. Naast de goede kwaliteit van onze producten hebben wij levering binnen een dag (voor 22:00 besteld) en is er iets fout aan je product/levering? Geen probleem bij ons kun je gemakkelijk contact met ons op nemen. Vind hier ons retour beleid: Retour. Ook staan we bij SB Supply voor eerlijkheid en transparantie, zo hebben we verschillende certificaten zoals Trusted Shops. SB Supply is een Trusted Shops gecertificeerde online winkel. We voldoen daarom aan alle kwaliteitscriteria van Trusted Shops, meer vind je hier. Bovendien bieden wij de Trusted Shops Kopersbescherming, waarmee je bent verzekerd in geval van niet-levering of niet-restitutie. Ook kun je bij ons super gemakkelijk betalen met bijvoorbeeld Ideal, Apple Pay, Paypal, ook is achteraf betalen bij SB Supply geen probleem je kunt bij ons achteraf betalen met Klarna!

Geplaatst in Fitness door Lucas Rijnen