Wat is een Power Delivery?

Power Delivery

Power Delivery = Veel sneller en veiliger je apparaat opladen

De Power Delivery is een laadtechniek die veel meer vermogen levert dan standaard opladers. Een Power Delivery kan je apparaat tot 70% sneller opladen dan de standaard 5W-laders. Je smartphone, tablet, computer of laptop hoeft dus minder lang op de lader om je apparaat volledig op te laden. Met de Power Delivery heb je maar 10 minuten nodig om je bijna lege batterij een boost te geven. 

Wat heb je nodig voor een Power Delivery? 

Daarnaast, is de Power Delivery niet alleen bedoeld voor smartphones, tablets en laptops, maar ook voor accessoires met een accu, zoals de powerbanks en dockingstations. Klik hier voor een uitgebreid kijkje in ons assortiment met de power delivery producten. 

Wat zijn de voordelen van USB Power Delivery? 

1. Sneller

Met de Power Delivery opladers worden toestellen bijna 20 keer sneller opgeladen in vergelijking met standaard (1A/5V). In de praktijk levert dit 30 minuten laden ongeveer 50% batterij op. Je bent echter wel afhankelijk van het gekoppelde apparaat en de hoeveelheid Watt (W) die deze ondersteunt.

2. Meer vermogen

LD

Met een Power Delivery kan je apparaten 70% sneller opladen dan standaard (5W) laders. 70% sneller opladen komt omdat de USB-C laadkabels die een maximaal laadvermogen ondersteunen tot 100W en 3A. Hierdoor duurt het minder lang om je apparaat volledig op te laden. Deze laadtechniek is ook geschikt om aan de vraag te voldoen van krachtige laptops of tablets. 

Let op! Voordat je een Power Delivery aanschaft zijn er een aantal punten die je in de gaten moet houden. Je kunt wel de meest ontwikkeld PD-producten kopen, alleen ben je afhankelijk van het apparaat dat je wil opladen. Indien een apparaat slechts een maximaal vermogen accepteert van 18W, zal de PD-lader nooit meer leveren. Ook al biedt de PD-lader een vermogen van 45W of 100W. Soms is het dus beter om een oplader te bestellen met minder vermogen die voordeliger is.

3. Veiliger 

De USB Power Delivery werkt samen met meest ontwikkelde USB-C technologie, die speciaal is gemaakt om met hogere vermogens te kunnen werken, zonder het gekoppelde apparaat of lader te beschadigen. Daarnaast, beschikken Power Delivery laders over een slimme chip die het gekoppelde apparaat herkent en het vermogen aanpast naar de meest optimale output voor het toestel. Op deze manier wordt het aangesloten apparaat op een efficiënte en veilige wijze opgeladen. Daarbij worden ook afwijkingen in temperatuur of schakelingen herkent, waardoor de oplader automatisch zal stoppen met het voeden van stroom.

Power Delivery X Docking Station

De Power Delivery gaat ook goed gepaard met een docking station. Door middel van een docking station kan je je scherm op meerdere monitoren aansluiten. De Power Delivery komt hier goed van pas, met de Power Delivery oplaadpoort kun je jouw computer, MacBook Pro of andere Type-C apparaten opladen terwijl u gegevens overbrengt. Bekijk onze website voor al onze docking stations met Power Delivery! Klik hier


In ons assortiment worden er veel I-Tec docking stations aangeboden met Power Delivery. Maar voor de I-Tec heb je een extra adapter nodig voor de Power Delivery. Zonder adapter is het dock ook volledig bruikbaar. Je hebt dan alleen niet het voordeel van de Power Delivery aan je laptop of andere apparaat. De rest van de functionaliteit blijft zonder adapter dus gewoon werken. Klik hier voor een kijkje in ons assortiment voor de bijpassende kabels voor een Power Delivery aansluiting in je docking station. 

PD
Alles met USB-C Power Delivery

Wil jij jouw telefoon, tablet of laptop heel snel opgeladen hebben door de Power Delivery? Hier bij SB Supply bieden wij een ruim assortiment aan met PD en accessoires die beschikken over de nieuwste standaard laadtechnologieën. Wij hebben voor jou diverse laders en USB-C kabels op voorraad die het mogelijk maken jouw te voorzien om te laden met een Power Delivery. 

Klik hier voor een kijkje op onze website voor alle PD-artikelen en accessoires. 

Geplaatst in Algemeen door Furkan Kocadag