iPhone 13: alles over de volgende iPhone ✅

Wanneer komt de iPhone 13 uit?

Apple's releasecyclus voor de iPhone is voorspelbaar, hoewel de wereldwijde pandemie de zaken in 2021 verstoort. Gewoonlijk worden nieuwe modellen begin september aangekondigd en zijn ze dan ongeveer een week later verkrijgbaar.  

De afgelopen jaren zijn enkele toestellen in september aangekondigd, maar iets later verschenen: de iPhone XR arriveerde in oktober 2018, terwijl de iPhone X in november 2017 arriveerde.

Als gevolg van problemen veroorzaakt door COVID-19, hebben we ook gezien dat de iPhone 12 is uitgesteld tot oktober, maar als de dingen terugkeren naar enige schijn van normaliteit, zouden we de traditionele septemberrelease verwachten voor de iPhone 13 in 2021.

Hoeveel gaat de iPhone 13 kosten?

Er is nog geen prijs aangekondigd. Tot dusver lijkt het erop dat een paar onderdelen zullen veranderen, zoals de steeds kleinere scherm inkeping en de steeds grotere batterij. Elk van deze mogelijkheden zou de prijs van de iPhone 13 kunnen beïnvloeden. Zonder details is het moeilijk in te schatten hoeveel deze nieuwe line-up zal kosten.

Welke nieuwe functies brengt Apple naar de iPhone 13?

  • Kleinere ID-sleuf voor Face-ID
  • Verbeterde camera's in de hele reeks
  • 120Hz verversingssnelheid op Pro-modellen
  • Touch ID op het scherm
  • Snellere processor
  • Grotere opslagcapaciteit, tot 1TB

Uiteraard is er, met nog enkele maanden te gaan voordat de iPhone 13 wordt onthuld, nog niet veel bevestigd nieuws over functies of specificaties. 

Komt er een iPhone 13 Mini en een iPhone 13 Pro Max?

Alle tekenen wijzen op ja. Net als bij de iPhone 12, zullen we waarschijnlijk vier verschillende modellen zien bij de volgende generatie iPhone. Als je niet bekend bent met de huidige line-up van telefoons, hier is wat je kunt verwachten in de iPhone 13 modellen:

  • iPhone 13 Mini
  • iPhone 13
  • iPhone 13 Pro
  • iPhone 13 Pro Max

Een kleinere Face ID inkeping

Sinds de lancering van de iPhone X is de inkeping aan de bovenkant van het scherm, waarin de Face ID-camera's zijn ondergebracht, een punt van discussie geweest, met gemengde reacties. Sommige mensen zijn eraan gewend geraakt, terwijl anderen het haten.

Nu lijkt het onwaarschijnlijk dat deze in de iPhone 13 zal verdwijnen, maar een gerucht van Ice Universe suggereert dat de inkeping zal worden verfijnd, zodat deze minder in het scherm uitsteekt.

iPhone 13: veronderstelde kenmerken en ontwerp

Nogmaals, er zijn nog geen details over de nieuwe telefoon. We weten alleen wat er online is uitgelekt via gesprekken met investeerders en partners die foto's van vermeende prototypes online plaatsen. Met andere woorden, alle functies die wij op onze lijst hebben staan, zijn puur speculatief. Ze kunnen overeenkomen met wat Apple uiteindelijk zal uitbrengen, of ze kunnen zich gewoon in de testfase bevinden en het niet tot het eindproduct maken.

Nieuwe ultra-groothoeklens

Er gaan veel geruchten over een nieuwe ultra-groothoeklens. Maar wat deze traktatie opmerkelijk maakt, is dat de verbeterde lens alleen op de iPhone 13 Pro Max zal zitten. De andere modellen hebben naar verluidt dezelfde Ultra-Wide-lens als de camera van de iPhone 12. Met de vorige modellen is er niet veel verschil geweest in de kenmerken van de reeks. Deze beslissing zou de iPhone 13 Pro en de iPhone 13 Pro Max echter verder uit elkaar houden.

Grotere sensor

Deze geruchte functie zou enorm zijn, als het waar is, zowel metaforisch als letterlijk. De sensor is wat het beeld vastlegt in een camera. En hoe groter de sensor, hoe meer pixels hij kan vastleggen. Dus als er een grotere sensor in de nieuwe telefoon zit, kun je er zeker van zijn dat je foto's en video's geweldig zullen zijn. 

Diagonale lens

Tot slot is er een nieuwe functie voor het kleinere segment van het gamma. Voor telefoons met slechts twee lenzen, iPhone 13 en iPhone 13 Mini, zijn prototype foto's vrijgegeven met diagonale achterste camera lenzen. De lenzen zijn over het algemeen verticaal geplaatst, maar zijn op sommige eerdere modellen ook horizontaal geweest. Dit is een complete verandering ten opzichte van de manier waarop Apple de camera op de achterkant plaatste.

120 Hz ProMotion-scherm

Apple heeft onlangs 120 Hz ProMotion geïntroduceerd in de iPad Pro-displays. De toevoeging van deze functie aan het scherm is helemaal niet verrassend of onverwacht. Het verhoogt de vernieuwingsfrequentie om een meer realistische ervaring te creëren wanneer je naar iets kijkt. Tenzij je een fervent gamer bent of veel sport op je telefoon kijkt, zul je misschien geen verschil merken. Maar het is belangrijk om met deze functie rekening te houden, want het kan van invloed zijn op hoe je video's eruit zien nadat je ze op je iPhone hebt opgenomen.

Hoe zal de nieuwe iPhone 13 eruit zien?

We denken dat het veilig is om aan te nemen dat de iPhone 13 reeks erg zal lijken op de iPhone 12 modellen. Afgezien van de andere reeds genoemde functies, zal de inkeping aan de bovenkant van het scherm, waar de frontcamera zich bevindt, waarschijnlijk het meest in het oog springen. We verwachten dat hij kleiner en dunner zal zijn met deze nieuwe iPhone-reeks.

Hoewel er nog niets vaststaat voor de iPhone 13, lijkt er toch heel wat te zijn om naar uit te kijken. En dit geldt vooral voor liefhebbers van mobiele fotografie. Als de geruchten over een verbeterde groothoeklens en een grotere sensor waar blijken te zijn, dan zal de iPhone 13 onze iPhone-fotografie echt naar een hoger niveau tillen.

Geplaatst in iPhone door Swen Heijstee