2D, 3D of 4D armsteunen, welke moet ik kiezen?

2D, 3D of 4D armsteunen, welke moet ik kiezen?

Een bureau- / gamestoel heeft tegenwoordig de meeste luxe functies, RGB lichten, extra comfort padding, verstelbare rugleuning en nog veel meer. Maar een bureau- / gamestoel heeft ook verstelbare 2D, 3D of 4D armsteunen. Iets waar je nog nooit eerder van hebt gehoord. Wat is het en wat kan ik ermee? En nog veel belangrijker wat is het verschil? Dat alles lees je in deze blog!

Ergonomische bureau- / gamestoel

Als er staat dat een gamestoel ergonomisch is wordt daarmee bedoeld dat de stoel verstelbaar is en jouw een goede houding geeft om in te werken of te gamen. Een ergonomische werkhouding is van belang als je lange uren op een stoel doorbrengt. Een slechte houding kan letsel veroorzaken die je liever niet hebt. Het is dus van cruciaal belang om een ergonomische houding aan te nemen als je lang op een stoel zit, en een ergonomische gamestoel helpt je daarbij. Vaak zijn deze helemaal naar jou houding in te stellen.

De armsteunen zijn ook van belang in een ergonomische houding. Daarom bestaan er 1D, 2D, 3D en 4D armleggers om jouw armen in z'n aangenaam mogelijke positie te ondersteunen. De verschillen leggen we je nu uit!

Vaste armleggers

Er bestaan gamestoelen met vaste armleggers. Hiermee wordt bedoeld dat de armsteun volledig vast zit en in geen enkele richting te bewegen is. 

1D armsteunen

De meest voorkomen richting waarin je een armsteun kunt bewegen is verticaal, of te wel in hoogte verstelbaar. Dit is van belang om armsteunen van je bureau- / gamestoel aan te passen aan de hoogte van je bureau. Dit noemt men 1D armsteunen.

2D armsteunen

Als een armsteun ook horizontaal te bewegen is noemen we dit 2D armsteunen. De armsteun kun je dan opzij schuiven. 

3D armsteunen

De luxere gamestoelen hebben vaak een 3D of 4D armsteun. In dit geval kun je de armsteun in nog een extra dimesie verschuiven. Dit kan naar voor of naar achter zijn, of naar binnen kantelend. Wanneer een gamestoel over een van deze twee functie beschikt is deze 3D.

4D armsteunen

Zoals je verwacht kan de 4D armsteun in 4 dimensies worden bewogen. Dit betekent dat de armsteun, zowel in hoogte verstelbaar is, als in zijwaarte beweging, als in voor en achter en naar binnen en buiten. 

Wat past bij jou?

Nu je de verschillen weet vraag je je natuurlijk af wat is het beste voor mij? Als jij geen behoefte hebt aan verstelbare armleuningen dan zijn vaste armsteunen het best aan te raden. Wil je dat je armleuningen onder je bureau kunnen dan moet adviseren wij jou om minimaal 1D armsteunen te hebben. Heb je een wat breeder of slanker postuur, dan is het mogelijk verstandig om 2D amsteunen te kiezen. Wil je de afstand tot je bureau bepalen dan is een 3D armsteun het beste omdat deze naar voor en naar achter beweegbaar is. Wil je ondersteuning tijdens het typen of het bewegen van je muis dan kun je het best kiezen voor 4D armsteunen. Besef wel de hoe meer functie de armsteun heeft hoe duurder de stoel wordt.

Bekijk hier ons aanbod gamestoelen .

Geplaatst in Algemeen door Swen Heijstee