Apple Airtag, wat is het en wat kan het?

apple-airbag-airpods-macbook-imac-accessoires-sbsupply

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt, je hebt haast en je kunt je sleutels niet meer vinden. Of nog erger je sleutels zijn kwijt en je kan ze echt nergens meer vinden. Gelukkig is dat nu verleden tijd. Door de Apple Airtag vind jij al je spullen weer terug. Hoe dat kan leggen wij je uit in deze blog.

 

Wat is een Apple Airtag?

De Apple Airtag is de nieuwste gadget van Apple die ervoor zorgt dat jij nooit meer je kostbare spullen kwijtraakt. Apple heeft een klein rond apparaat uitgebracht die ervoor zorgt dat jij jouw spullen altijd meteen terug vindt. Een Airtag is een apparaat dat je vast maakt aan bijvoorbeeld je tas of je sleutels en doormiddel van de Find-me app kun jij je tas of sleutels lokaliseren door de app. Super handig voor iemand die altijd zijn spullen kwijtraakt!

 

Hoe koppel je een Airtag?

Zoals je gewent bent bij Apple kun je heel makkelijk Apple apparaten met elkaar koppelen. Zo ook de Apple Airtag, als je de Airtag in de buurt van je iPhone houdt krijg je een pop-up melding om je Airtag te kopppelen. Deze pop-up melding kennen we van het verbinden van je Airpods. Hier kun je eenvoudig instellen voor welk object je jouw Airtag gebruikt, bijvoorbeeld je sleutels, je tas, je portomonnee het kan allemaal. 

 

Hoe werkt een Airtag?

Als je de Airtag koppelt komt deze ook automatisch in jouw find-me app te staan. Deze app ken je vast wel om jouw andere Apple producten te kunnen vinden, zoals je iPhone, iPod, iPad, MacBook of Airpods. In de Find-me App kun je nu dus naast je andere Apple apparaten ook zien waar jou Airtag is, en als je deze hebt vastgemaakt aan je sleutels dus zien waar jou sleutels zijn. In de app kun je er zelfs voor kiezen om de Airtag geluid te laten afspelen. Als je een iPhone 11 of 12 hebt kun je zelfs nog nauwkeuriger zoeken door richting aanwijzingen. Dit is mogelijk door de U1 chip die zowel in de iPhone 11 en 12 zit als in de Airtag. Dit werkt wel alleen met Bluetooth.

Maar als ik buiten Bluetooth bereik ben? ben ik mijn sleutels dan echt kwijt? Nee

Als je je sleutels echt kwijt bent, dan geef je deze in de app op als verloren. Op dit punt komt de kracht van de Airtag echt naar voren. De Airtag zend dan een beveiligd Bluetooth signaal uit, dit Bluetooth signaal kan worden opgevangen door alle Apple apparaten met het Find-me netwerk. Wereldwijd zijn dat zowat 1 miljard apparaten. 

Dus wanneer jij bijvoorbeeld je tas of je sleutels kwijt bent geraakt in de stad dan geef je deze in de app op als verloren. De Airtag zend dan een beveiligd Bluetooth. Iedereen die langsloopt met een iPhone zal dat beveiligde signaal opvangen, zonder dat hij of zij daar zelf iets van merkt, en zal de locatie van jou verloren tas of sleutels verzenden naar iCloud. Vervolgens krijg jij een melding en kun jij via de kaart in de Find-me app je tas of sleutels terug vinden. Dit hele proces is anoniem en versleuteld. Zelfs Apple weet niet waar jou spullen zich bevinden. Super handig voor mensen die vaak hun spullen krijt raken. 

Hoe bevestig je een airtag?

Een klein nadeel van de Airtag is dat je hem niet zonder accessoires kan bevestigen. Apple heeft namelijk geen gaatje in de Airtag gemaakt waardoor je hem ergens aan kunt bevestigen. Gelukkig heeft SB Supply hier een oplossing voor. Wij hebben verschillende siliconen en leren hangers om jou Airtag te beschermen tegen krassen en met deze hangers kun je hem makkelijk aan je sleutels maken. 

De sillicone Airtag sleutelhanger met ring is verkrijgbaar in de kleur Zwart, Wit en Roze

De sillicone Airtag sleutelhanger is verkrijgbaar in de kleur Zwart, Wit en Roze

De leren Airtag sleutelhanger is verkrijgbaar in de kleur Zwart

Geplaatst in iPhone door Swen Heijstee