Apple Watch bandjes, dit is wat je moet weten!

Apple Watch bandjes, dit is wat je moet weten! 

Ben jij van plan om een Apple Watch aan te schaffen of heb je er al een en ben je op zoek naar vernieuwing aan je Watch? Dan zou ik deze blog even lezen als ik jou was! Ik ga je hier wat vertellen over de materialen, maten of je er mee kunt sporten of werken en hoe je een nieuwe band plaatst op je Apple Watch. 

De verschillende materialen

Apple heeft veel verschillende materialen gebruikt voor de bandjes, dit komt omdat iedereen wat wils heeft en graag zelf kiest wat fijn zit voor om de pols. Internet staat vol met verschillende kleuren en materialen, maar hoeveel zijn het er nou echt? Bij SB Supply verkopen wij in totaal 5 verschillende materialen: Rubber, Silicone, echt Leer, Nylon en RVS, daarnaast is het grootste deel hiervan officieel van Apple! Ben je benieuwd welke banden wij verkopen? Check ze hier!

Rubber

Deze Apple Watch bandjes zijn gemaakt van fluorkoolstofrubber (FKM). Hierdoor zijn de bandjes erg soepel, slijtvast en ook resistent. Beter nog, deze zijn ook waterbestending, perfect om aan te houden tijdens een intensieve work-out. Vind alle Rubberen bandjes hier!

Silicone

Deze sportbandjes zijn gemaakt van hoogwaardig fluorelastomeer. Dit maakt ze niet alleen sterk maar ook verrassend licht en zacht. Het soepele materiaal valt mooi rond de pols en voelt prettig op de huid. De innovatieve pinsluiting zorgt voor een stevige pasvorm. Vind alle Silicone bandjes hier!

Echt leer

Er zijn veel verschillende soorten leren banden in het assortiment van SB Supply die allemaal gemaakt zijn van een ander soort leer (volnerfleer, Italiaans leer, kalfsleer, Venezia-leer, Granada-leer, Saffiano leer) maar wel enorm fijn zijn om te dragen. De leren banden verschillen in sluiting, de meeste hebben een sluiting met traditionele metalen gesp en lugs maar andere hebben ook een magnetische sluiting. Vind alle Lederen banden hier!

Nylon

Dit gewoven sportbandje is gemaakt van zacht, ademend & licht materiaal en is voorzien van een makkelijk verstelbare klittenbandsluiting. De binnenzijde van dit tweelaags geweven nylon sportbandje bevat een groot aantal kleine lusjes die een zacht laagje vormen en tegelijkertijd voor ventilatie zorgen. De andere zijde is voorzien van robuuste bevestigingsstrips. Ontdek hier alle Nylon banden!

RVS

SB Supply beschikt over een aantal diverse stalen banden van het merk Apple en Laut. Dit zijn banden die gemaakt zijn van hoogwaardig en roestvrij geweven gaas. Door de mooie afwerking zitten deze bandjes als gegoten om je pols. Ook zijn ze aanpasbaar qua maat en dus voor iedereen geschikt. Naast de bandjes van Laut beschikt SB Supply over een merk dat ze zelf hebben gelanceerd, Casecentive. De Casecentive Stainless Steel Strap is vervaardigd uit volledig roestvrij staal en geeft een luxe uitstraling die niet onder doet aan de Apple look. Ook de bevestiging is van hoogwaardige kwaliteit, waardoor de Watch er niet snel af zal vallen. Vind alle RVS banden hier!

Verschillende maten 

Apple heeft bij elke verschillende Apple Watch, 2 verschilende maten. Dit gaat om de schermgrote van de Apple Watch. Bij de wat eerdere generaties (1 t/m 3) verschilt dit in 38mm en 42mm. Bij generatie 4 t/m 6 en de Apple Wacht SE verschilt dit tussen 40mm en 44mm. Bij de Apple Watch serie 7 verschilt dit tussen 41mm en 49mm. Let dus goed op welke Apple Watch band je besteld voor je Apple Watch, want niet elke band past op elke Apple Watch! 

De eerste groep banden zal op een Apple Watch van 38, 40 en 41mm passen. De tweede groep banden zal op een Apple Watch van 42, 44, 45 en 49mm passen.

Ook zijn er banden met verschillende polsmaten. Bijvoorbeeld de Apple Modern buckle en Classic buckle heeft de maten S, M en L. Andere straps hebben de polsmaten vermeld in millimeters. Het is dus handig om vooraf je polsmaat op te meten (in mm).

Bekijk de bandjes van 38, 40 en 41mm hier!
Bekijke de bandjes van 42, 44, 45 en 49mm hier!

Sporten en werken met je Apple Watch?

Sporten met je Apple Watch is natuurlijk ideaal! Je hebt enorm veel specificaties op je Apple Watch staan die er voor zorgen dat jij jouw work-out tot op de voet kunt bijhouen! Apple heeft zelfs een samenwerking opgezet met Nike. Nike heeft een speciale sport app gelanceerd die er voor zorgt dat jij elke manier van bewegen kunt bijhouden, deze app herinnert jou er ook aan dat je jouw work-out niet zal vergeten. Natuurlijk is dit niet het enige, Apple heeft ook rekening gehouden met de bandjes, ze hebben bandjes gemaakt die speciaal bruikbaar zijn voor tijdens het sporten. Bekijk hier de Apple Sport band, Apple Sport loop, Nike Sport band en Nike sport loop. Deze zijn allemaal gemaakt van luchtige materialen die goed om de pols vormen en licht van gewicht zijn. 

Kun je er dan ook mee werken?

Werken met een Apple Watch is natuurlijk ook zeker mogelijk. Let wel op welk beroep je uitvoerd want ze zijn wel breekbaar. Mocht je heel de dag achter de computer zitten te werken dan is een Apple Watch aan te raden. Als je bijvoorbeeld in de horeca werkt is het handig om er een screenprotector of case omheen te dragen, dit zal er voor zorgen dat je niet onbewust ergens tegen aan tikt en dat je scherm kapot gaat. Geen zorgen, de Apple Watch is waterdicht dus je kunt al je glazen netjes zonder zorgen wassen! 

Hoe plaats je een Apple Watch band om je Apple Watch? 

Het is vrij simpel te regelen! Heb je je Apple Watch voor je neus? Oke, goedzo. Als je hem omdraaid zie je aan de boven en onderkant van je Apple Watch twee ovale knopjes zitten. Deze staan in contact met je band, als je deze inklikt en de band naar links of naar rechts schuift komt de band vrij. Let wel op, als je de band eraf haalt moet hij op dezelfde manier terug. Er zit een klein magneetje dat in contact moet komen te staan met het ovale knopje dat je hebt ingeklikt, als dit niet het geval is zit je band niet goed vast. Check dit altijd goed! Vond je deze uitleg lastig? Dan heb ik hier een tutorial video die het helemaal goed uitlegd!

Geplaatst in Algemeen door Bram Mathijssen