De Lilo Smart Indoor Kruidentuin

Slimme kruidentuin? Wat is het precies? 

Het is een mini-binnen moestuin waar je groenten, bloemen of zelfs kruiden kunt kweken. Het is niet alleen een nuttige moestuin, maar bovenal een ontwerp dat in elk interieur past. Bij SB Supply kun je zaden vinden voor een grote verscheidenheid aan kruiden, zodat je de juiste naar jouw smaak kunt vinden! Deze binnentuin zal je betoveren met zijn technische kenmerken. Het enige wat je hoeft te doen is de "MyLilo" app te downloaden, waarmee je jouw planten en kruiden het hele groeiseizoen met gemak kunt kweken. Op die manier kun je genieten van het kweken van planten en kruiden zonder dat je per se groene vingers hoeft te hebben.

Eenvoudige en snelle installatie

Heb je geen groene vingers? Geen probleem. Deze slimme binnentuin wordt binnenkort je eigen volkstuin! Lilo zorgt voor alles wat je planten nodig hebben: Licht en voedingsstoffen. Zelfs midden in de winter kun je je eigen spruiten kweken zonder enige zorg, dankzij het gepatenteerde hydrocultuursysteem. Je hebt geen balkon nodig: alleen een beetje water en veel liefde, dan kun je je mooie planten bewonderen en je eigen oogst opeten!

Hoe werkt een slimme kruidentuin voor binnen? 

Het werkingsprincipe van Lilo is hydrocultuur. Dit is een kweekmethode zonder voedingsbodem, geïnspireerd door de NASA, waarbij de planten groeien op natuurlijke "substraten" (kokosvezels, steenwol, kleibollen). Op dit substraat worden eerst de zaden gezaaid en vervolgens worden de planten opgekweekt in water dat hen regelmatig van voedingsstoffen voorziet. De wortels gedijen in het water, zodat ze direct het water, de zuurstof en de voedingsstoffen kunnen opnemen die ze nodig hebben. Dit is een milieuvriendelijke en zuinige technologie omdat water en elektriciteit worden bespaard.

Installeren en gebruiken van Lilo: efficiënt en eenvoudig!

Zodra je Lilo bij je thuis is aangekomen, hoef je alleen nog maar voor de installatie te zorgen. Het Lilo-pakket bevat: Een houten basis en 3 bloempotten (je kunt 3 verschillende soorten planten tegelijk planten), die op de basis worden geplaatst en met water worden gevuld. 3 drijvers en 3 capsules met een natuurlijk substraat voor (biologische!) planten. De voedingsstoffen zitten rechtstreeks in de capsule. Een LED-lamp die de dag-nachtcyclus nabootst en een hogere of lagere lichtintensiteit, afhankelijk van het soort planten dat je hebt. Volg gewoon de instructies op de MyLilo app om jouw Lilo te installeren. Het is snel, makkelijk en effectief.

De stille groei - Lilo werkt (bijna) in haar eentje!

Dankzij Lilo, hebben de planten alles wat ze nodig hebben: Water, voedingsstoffen en licht. De energiebesparende LED-lampen zijn geprogrammeerd om te branden van 7 tot 23 uur, maar de tijd en lichtintensiteit kunnen op elk moment worden gewijzigd, afhankelijk van de toepassing. In het bijzonder, zodra je Lilo is geïnstalleerd en de zaden zijn geplant in de capsule.... alles wat je hoeft te doen is kijken! De kleine zaadjes zullen ontkiemen, de wortels zullen zich op natuurlijke wijze met het substraat verbinden en de planten zullen groeien. Na 1 maand/1,5 maand is oogsten mogelijk en wordt de verrijking van de plant zelfs bevorderd. Gedurende 3 tot 4 maanden kunt je elke week van de kruiden genieten, dit is de levenscyclus van de Lilo planten. De plant zal uiteindelijk op natuurlijke wijze wegrotten. De oude capsule kan worden gecomposteerd, aangezien deze 100% biologisch afbreekbaar is. 

De MyLilo App

Via de app kun je ook in de loop van de tijd alle informatie krijgen die je nodig hebt om de kenmerken van elke plant te begrijpen en te verzorgen. De MyLilo app is natuurlijk gratis en begeleidt je van het opzetten van Lilo tot het kweken van de planten.  

 

Application MyLilo

Tuinonderhoud 

Dit is een groot voordeel van Lilo, het heeft bijna geen onderhoud nodig. Als de zaden eenmaal zijn gezaaid, zit er eigenlijk niets anders op dan ervoor te zorgen dat de planten "zonnig" staan en dat het waterpeil goed is. Als de vlotter daalt, moet je wat water toevoegen om het niveau te herstellen (hoe "rijper" de plant, hoe groter het wortelstelsel, hoe meer water hij verbruikt). Sinds kort bevat elke capsule de voedingsstoffen die nodig zijn voor een normale ontwikkeling van de plant, wat handiger is. Natuurlijk herinnert de MyLilo app jou, afhankelijk van het type plant, aan de juiste stappen die je tijdens de groeicyclus moet nemen. De levenscyclus van je planten duurt immers tussen 3 en 4 maanden. Natuurlijk zullen ze verzwakken en niet meer zo krachtig zijn als in het begin. Dan is het tijd om de capsule te vervangen!

Bij SB Supply vind je de volgende binnentuinen:

Prêt à Pousser Lilo (incl. 3 potten)

Prêt à Pousser Lilo Connect (incl. 3 potten)

Prêt à Pousser Lilo Premium (incl. 3 potten)

Prêt à Pousser Modulo 2 (incl. 4 potten)

Bij SB Supply vindt u de volgende capsules voor je Lilo Indoor Garden: 

Prêt à Pousser Basilicum

Prêt à Pousser Bieslook

Prêt à Pousser Koriander

Prêt à Pousser peterselie

Prêt à Pousser Marokkaanse munt

Prêt à Pousser tijm

Prêt à Pousser cherrytomaat

Prêt à Pousser Chili Peper

Prêt à Pousser Mini Paprika

Geplaatst in Algemeen door Swen Heijstee