Nieuwe iMac 2021 - alles wat je moet weten!

Apple heeft nieuwe iMacs uitgebracht. Met de bijbehorende commercial heeft Apple een eerbetoon gebracht aan de iMacs van de jaren '90. Het kleurrijke ontwerp is echter lang niet de enige vernieuwing. In dit blogbericht vind je alle nieuwe functies en lees je of het de moeite waard is om te kopen!

De Chip 

De nieuwe iMac is de eerste met de M1-chip. Een speciaal door Apple ontwikkelde chip, die voor het eerst werd geïntroduceerd in november 2020. Apple belooft dat apparaten met deze chip efficiënter, energiezuiniger en sneller zijn dan hun voorgangers. 

De chip die in de nieuwe iMac is ingebouwd, heeft een 8-core CPU met 4 prestatiekernen en 4 efficiëntiekernen, een 7/8-core GPU en een 16-core Neural Engine. Wat het volgens mij echt sneller en efficiënter maakt dan al zijn voorgangers.

Als je meer te weten wilt komen over de M1-chip, lees dan onze blog over de M1-chip

Design 

Het eerste wat opvalt is het kleurrijke ontwerp van de nieuwe iMac. Er zijn in totaal 7 verschillende kleuren, maar maak je geen zorgen als je het liever effen hebt, het klassieke zilver is er nog steeds. De nieuwe iMac is dun (11,5 mm), dunner dan elke andere iMac tot nu toe en zelfs dunner dan een Apple Watch! Dit is mogelijk dankzij de nieuwe M1-chip.

Er is een 3,5 mm hoofdtelefoonaansluiting en 2 of 4 USB-C/ Thunderbolt-poorten, afhankelijk van welke iMac je koopt. Een overzicht vindt u aan het eind van deze blog.

iMac-accessoires 

Inbegrepen zijn kleurgecoördineerde accessoires: als je bijvoorbeeld een blauwe iMac kiest, krijg je een blauwe muis, een blauw toetsenbord en een blauw (magnetisch) netsnoer. Het toetsenbord heeft Touch ID, dus het is super gemakkelijk om je iMac te ontgrendelen, betalingen goed te keuren, enzovoort. De Gigabit van de voeding heeft nu ook een Ethernet-poort ingebouwd. Een kabel minder om je zorgen over te maken. De laatste twee functies zijn alleen beschikbaar op iMacs met een 8-core GPU.

Andere speciale kenmerken 

Het 24-inch 4.5K Retina-display van de iMac heeft een diagonaal van 59,69 cm en een resolutie van 4480 x 2520 bij 218 ppi met ondersteuning voor 1 miljard kleuren. Hij is ook uitgerust met een 1080p FaceTime-camera met M1-beeldsignaalprocessor en heeft 3 microfoons van studiokwaliteit en richtingsgevoelige geluidsdetectie. Zo staat niets jouw volgende Zoom-vergadering nog in de weg!

Overzicht van de nieuwe iMac 2021-modellen

iMac iMac iMac
Apple Chip  M1 M1 M1
Geheugen 256 GB 256 GB 512 GB
Werkgeheugen      8 GB 8 GB 8 GB
CPU 8-Core 8-Core 8-Core
GPU 7-Core 8-Core 8-Core
Display 24" 4.5K Retina Display 24" 4.5K Retina Display 24" 4.5K Retina Display
Aansluitingen Twee Thunderbolt / USB 4 Aansluiting

Twee Thunderbolt / USB 4 Aansluiting
Twee USB 3 aansluiting
Gigabit Ethernet

Twee Thunderbolt / USB 4 Aansluiting
Twee USB 3 aansluiting
Gigabit Ethernet

Toetsenbord Magic Keyboard

Magic Keyboard met Touch ID

Magic Keyboard met Touch ID

Prijs (Mei 2021)

1.449,00 €

1.669,00 €

1.899,00 €

iMac kopen?

Deze iMac is beslist beter dan zijn voorgangers, niet alleen vanwege de nieuwe chip, maar ook vanwege het slanke ontwerp en de extra nieuwe functies, zoals de nieuwe accessoires, het goede beeldscherm en de microfoon. Maar of je een iMac wilt kopen is aan jou.

Bekijk onze website voor alle iMac accessoires!

Geplaatst in MacBook door Swen Heijstee