GEAR4U RGB (verlichte) gamestoel - Review

RGB (verlichte) GEAR4U gamestoel review

Foto: gamer83.de

Gamestoelen zijn vandaag de dag geen bijzonderheid meer.
Ze zijn al lang geleden toegevoegd aan gamekamers en maken net zo goed deel uit van de standaarduitrusting als een goede speelmuis. 
Ik had al eens eerder de kans om een gamestoel te testen. 
Het verschil deze keer: De GEAR4U speelstoel is RGB verlicht en pakt daarmee een groeiende trend op!
Ook ik ben al lang geleden gevallen voor kleurrijke verlichting in mijn gamekamer :-). 
Daarom was het voor mij nog leuker om deze trendy gamestoel te testen op het gebied van verlichting en comfort! 
De spelstoel GEAR4U is mij ter beschikking gesteld door de online retailer SB Supply.

De GEAR4U gamestoel in de test

Voor deze test heb ik de game-stoel een paar weken normaal gebruikt.
Mijn doel was om u een beoordeling te kunnen geven als u van plan bent deze stoel te kopen.
Ik beschrijf ook mijn indrukken van de constructie en de eerste indruk tot dingen die ik in de loop van de tijd heb opgemerkt. Technische metingen en lab-achtige testen vindt u echter niet terug in deze test.

Structuur

De GEAR4U speelstoel wordt zoals gebruikelijk niet in één stuk geleverd, dus moet de stoel nog wel in elkaar gezet worden.      Ik heb gemerkt dat alle onderdelen goed verpakt zijn en beveiligd tegen transportschade.
In mijn geval werd de kartonnen doos zelfs aan één kant gescheurd door het transportbedrijf.
Maar dit had geen negatief effect op de inhoud.
Op de volgende foto ziet u alle losse onderdelen uit de doos. Het gereedschap, de schroeven en het gasveermechanisme zitten in het kleine doosje...

Foto: gamer83.de

Na het uitpakken van de afzonderlijke onderdelen en het afstellen van het gereedschap had ik precies 18 minuten nodig voor de montage.
Dit kan vijf minuten meer of minder duren, afhankelijk van je vakmanschap. 
Intussen ben ik geen onlogische of vervelende obstakels tegengekomen.
Alles kon intuïtief worden gemonteerd en de bijgevoegde beschrijving leidt stap voor stap door de assemblage.
De kabels van de LED-verlichting van de rugleuning en de zitting worden met een eenvoudige stekkerverbinding verbonden en verdwijnen in een klein zakje op de rugleuning van de stoel.
Hierover later meer.
Ook over de blisterverpakking met de ringen en schroeven was ik zeer positief. Doordat het reeds gesorteerd en gelabeld was, ging de montage nog makkelijker en sneller.

Foto: gamer83.de

Eerste indruk van de GEAR4U-gamestoel

Zoals gezegd staat de stoel na ongeveer 20 minuten volledig gemonteerd aan het bureau.

Wat al bij het uitpakken en tijdens de montage viel op: De stoel ruikt een beetje vreemd naar chemicaliën. Ik denk dat de geur afkomstig is van de imitatieleren bekleding. Deze onaangename geur verspreidde zich snel door de kamer en was in het begin erg vervelend. Maar na een paar dagen was hij volledig verdwenen.
Voordat ik de GEAR4U speelstoel nog eens van alle kanten bekijk, wil ik de RGB-verlichting direct zien. Natuurlijk!
En hier is de volgende kleine demper: Er wordt geen lange USB-kabel of een batterij meegeleverd. Gelukkig had ik een opgeladen powerbank klaarstaan.

Foto: gamer83.de

In rust is de stoel perfect afgewerkt. Dit geldt voor alle naden, borduurpatronen en ook voor het doorschijnende gaas aan de zijkanten waar de LED's doorheen schijnen.
De lederen bekleding van de zitting en de rugleuning heeft een mooi en stijlvol patroon. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan stof op de zitting, maar het is een kwestie van smaak.

Foto: gamer83.de

Nog een detail dat het vermelden waard is: Het onderstel van de stoel is van metaal! Dit is een beetje ongewoon in deze prijsklasse en eigenlijk best cool. De basis krijgt dus gewoon meer gewicht en stabiliteit.
Maar: Zo wordt ook elke beweging van de zwenkwielen op het metaal overgebracht, waardoor de stoel bij het heen en weer bewegen "klaterend" wordt.
De wielen zelf maken daarentegen een hoogwaardige indruk en hebben zoals gebruikelijk ook een iets grotere diameter. Hier in vergelijking met mijn huidige Nitro Concepts S300 (rechts). Links de wielen van de GEAR4U speelstoel...

Foto: gamer83.de

Vooral op zachte tapijten hebben grotere rollen gewoon voordelen. Ze zijn ook rubberen, wat standaard is voor deze prijsklasse. Het "randontwerp" in het plastic van de hoes is schattig en op zich al een grappig detail.

Hoe zit het op de GEAR4U?

Grootste nadeel: Als je op de stoel zit, kun je de LED-verlichting zelf niet zien! Maar ik hoop dat dit voor iedereen duidelijk is ;-).
In de afgelopen drie weken heb ik een aantal avonden op de speelstoel doorgebracht. Er waren verschillende soorten zitplaatsen:

-gespannen, geconcentreerd gamen (oorlogsgebied)
-ontspannen spelen (Monkey Island Special Edition)
-werk (deze blogpost schrijven)

Het is altijd moeilijk om op dit punt een inschatting te geven van het comfort. Afhankelijk van je postuur, lengte, rugproblemen, leeftijd, etc. voelt het voor iedereen anders aan.
Maar om een oordeel te vellen, classificeer ik het zitcomfort als GOED.
In het begin vond ik het een beetje moeilijk, omdat ik gewend was aan mijn eigen stoel. Maar na lang zitten bleek dat ik geen last had van spanning of rugklachten. En dit is voor mij waar het bij game-stoelen om gaat.
Met mijn hoogte van 1,84 m ligt het nekkussen precies achter in mijn nek. Dat vond ik erg prettig. Ik zou echter ook graag een hoes van stof willen hebben, zodat deze niet aan de huid blijft plakken. Voor iedereen die zich er aan ergert: het kan in één eenvoudige stap worden verwijderd en net zo snel weer worden vastgemaakt.
Naar het rugkussen, het probleemkind! Het is echt jammer, maar ik moet hier een duidelijke deductie maken. Want het comfort door het kussen is bij de GEAR4U veel beter dan bij mijn eigen stoel (daar is het kussen bijna te dik).
Maar helaas is het jammer dat het niet aan de rugleuning kan worden bevestigd. Elke keer als ik opsta, valt hij om en als ik ga zitten, moet hij weer omhoog gezet worden. Een kleine fixatie met klittenband of iets dergelijks zou genoeg zijn geweest.
In de toekomst zal ik waarschijnlijk een kleine strook dubbelzijdig plakband gebruiken om het probleem op te lossen :-).

Aanpassingsmogelijkheden 

De armleuningen kunnen vrij in alle richtingen worden gedraaid en in hoogte worden versteld. Wat ontbreekt in vergelijking met andere stoelen (maar ook in hogere prijsklassen) is de mogelijkheid om ze naar voren of naar achteren te schuiven.
De rugleuning kan door middel van een hendel aan de rechterkant traploos in een bijna horizontale positie worden gekanteld.
De zithoogte is instelbaar van 45 - 53 cm. Dit komt gemiddeld overeen met het gebruikelijke bereik, maar in mijn geval was het iets te weinig. Omdat ik mijn eigen bureau heb gebouwd en deze heb aangepast aan een tafelhoogte van 82 cm, heb ik iets te laag gezeten. Maar ik evalueer dit niet negatief, want om die reden moest ik op zoek naar een stoel die vrij hoog verstelbaar is. Voor gestandaardiseerde tafelhoogtes van 70 cm is dit in ieder geval voldoende.
Ook een wipfunctie met instelbare weerstand is inbegrepen en zo biedt de GEAR4U game-stoel veel functies die niet alle stoelen in deze prijsklasse hebben.

Conclusie over de Gear4U gamestoel

Met een huidige marktprijs van ca. 200 euro behoort de stoel tot de lagere middenklasse. Toch biedt het een hele reeks functies die in veel modellen in deze klasse ontbreken. Voeg daarbij de uitstekende LED RGB-verlichting en de prijs/prestatieverhouding is bijna onverslaanbaar!
Het zitcomfort is echt goed op kleine details na en is ook zeer comfortabel bij langdurig zitten.
Alleen in het begin was de vreemde geur vervelend voor mij en tot op de dag van vandaag het rugkussen, dat voortdurend omvalt. Het "gorgelen" door de metalen voet bij het verplaatsen van de stoel doet er niet toe, maar kan op den duur ook vervelend zijn.
Dus als deze kleine dingen je niet storen, kan ik de game-stoel ten zeerste aanbevelen voor deze competitieve prijs!
Meer details en aankoopinformatie vindt u op de productpagina van de GEAR4U Gaming Chair op SB Supply.

De RGB effecten van de Gear4U gamestoel

RGB kleur combinaties :

Combinatie 1 :

Combinatie 2 : 

Combinatie 3 : 

Combinatie 4 : 

Geplaatst in Gaming door Noel van Domburg