Verberg je Airtag in je fiets met Airbell

Verberg je Airtag in je fietsstuurbel!

Een Airtag voor je fietsbel? Bestaat het? Ja, het bestaat! Twee gepassioneerde fietsers kwamen op het idee om een fietsbel te maken die een Airtag kan verbergen, zodat je je fiets overal kunt volgen! Ontdek in deze blog de Airbell, het merk dat alle fietsendieven zal afschrikken ;)

Wat is Airbell?

Dat je fiets gestolen wordt is een veel voorkomend probleem in Frankrijk en vooral in Parijs. Niet iedereen kan het zich veroorloven om een GPS tracker aan te schaffen vanwege de prijs of omdat een GPS tracker gewoon niet discreet genoeg is om te gebruiken. Daarom hebben twee Oostenrijkse fietsliefhebbers een fietsbel uitgevonden waarmee je een Airtag veilig kunt verbergen. 

Met deze uitvinding kun je een dief voor de gek houden en je leven gemakkelijker maken! 

De AirBell is niet veel groter dan een normale fietsbel, hij heeft geen opvallend logo en valt dus niet op vanaf andere fietsen. Dit betekent dat een dief niet direct door zal hebben dat er een AirTag aan de fiets bevestigd is. De Airbell past op sturen met een diameter van 22 mm. Helaas lijkt het erop dat er geen adapter is voor dunnere of dikkere sturen. 

Pas op voor de AirTag die niet in de doos wordt meegeleverd!

Het geluid van de AirTag is zeer gering

Als je fiets of bel wordt gestolen of je weet niet meer waar je hem in de fietsenstalling hebt gezet, kun je de AirTag gebruiken om hem terug te vinden. De U1 chip is hiervoor ideaal, maar qua geluid wordt de tracker beperkt door de bel. Dat is logisch, want de AirTag wordt omringd door de hele bel. 

Je fiets vinden op basis van geluid is dus niet ideaal. Daarom is de AirBell het beste te gebruiken in combinatie met een iPhone 11 of nieuwer, omdat deze iPhone-modellen een U1-chip hebben en daardoor je AirTag nauwkeurig kunnen lokaliseren. Andere modellen, waaronder de iPhone SE, vertrouwen op Bluetooth en geluid.

 Hulp nodig bij andere vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via onze chat, telefonisch of per e-mail. Bezoek onze contactpagina voor meer informatie!

Geplaatst in Cycling door Zeinab El Yazghi