De nieuwste functie van Apple, de Continuïteitscamera

De nieuwe software-update van Apple, IOS 16 Beta, introduceert een groot aantal nieuwe functies en mogelijkheden. De Continuity Camera is een van de functies die we in deze blog zullen bespreken. Wilt u meer weten over de Continuity Camera en de bijbehorende accessoires? Bekijk nu onze blog over de continuïteitscamera!

Wat is de continuïteitscamera?

Dankzij de combinatie van macOS Ventura en iOS 16 kunnen we nu de iPhone-camera gebruiken als webcam op Macbooks. De iPhone kan nu worden gebruikt als webcam op een Mac voor een draadloze, hoogwaardige ervaring. Je hebt echter wel een iPhone XR of nieuwer nodig.

Met behulp van Continuity kan de Mac de camera van een iPhone herkennen en gebruiken wanneer die in de buurt is, zonder dat hij hem hoeft wakker te maken of te kiezen. Bovendien kan een iPhone zelfs draadloos verbinding maken met de Mac voor nog meer flexibiliteit. De Continuity-camera biedt innovatieve functies voor alle Mac-computers. Zoals de naam al doet vermoeden, maakt het deel uit van Apple's Continuity tools. Het bedrijf zal ook een overdrachtsfunctie introduceren, waarmee je tijdens een FaceTime-gesprek gemakkelijk tussen apparaten kunt schakelen. Dus als je bijvoorbeeld aan het FaceTimen bent op je iPhone, kun je je telefoon naast je MacBook leggen en het gesprek naadloos doorzetten naar je laptop, in plaats van op te hangen en opnieuw te bellen. De ultragroothoekcamera van de iPhone wordt ook gebruikt door de Continuity-camera om Desk View te activeren, dat tegelijk het gezicht van de gebruiker en een bovenaanzicht van zijn bureaublad weergeeft.

Tijdens FaceTime beschikt elke Mac met de Continuity-camera onder andere over de Portretmodus. iPhone 11 of hoger voegt Center Stage toe aan alle Macs, en met Bureauweergave kun je de Ultra Wide-camera gebruiken om te laten zien wat er op je bureaublad staat. Tot slot bevat iPhone 12 of hoger "Studiolicht", een video-effect waarmee de achtergrond wordt gedimd terwijl je gezicht wordt verlicht.

Belkin Continuïteit Camera Mount

Later dit jaar zal Apple beginnen met het aanbieden van een Belkin Mount waarmee je je iPhone kunt bevestigen aan de bovenkant van je MacBook en schermen. Tijdens FaceTime-chats vanaf je laptop kun je gebruikmaken van iPhone-camerafuncties zoals de portretmodus, de middelste stand en studiolicht, een nieuwe functie waarmee je gezicht wordt uitgelicht terwijl de scène achter je wordt gedimd. Met andere MacOS-programma's, zoals Zoom, kun je je iPhone-camera gebruiken.

Hulp nodig bij andere vragen? Voel je vrij om contact met ons op te nemen via de chat, telefoon of e-mail. Bezoek onze contactpagina voor meer informatie!

Geplaatst in iPhone door Zeinab El Yazghi