Airpods 3: alles over de nieuwe Airpods

AirPods 3: alles over de nieuwe Airpods!

Apple heeft eindelijk de lang verwachte derde generatie AirPods aangekondigd. Er zijn een reeks upgrades toegepast om ze te kunnen laten concurreren met de beste draadloze oortjes van dit moment. De oordoppen hebben een nieuw design, nieuwe functies en een betere baterij. Je leest alles in deze blog!

Design AirPods 3

Voor het eerst hebben de normale AirPods een nieuw ontwerp gekregen. De derde generatie AirPods lijken een beetje op een samensmelting van de tweede generatie AirPods en de AirPods Pro. Het steeltje is namelijk net zo kort als bij de Pro's, dit betekend dat je je AirPods bediend met druksensoren en niet meer hoeft te tikken op de zijkant. De oortjes beschikken niet over de siliconen oordopjes. Hierdoor ondersteunen de AirPods geen actieve ruisonderdrukking zoals de AirPods Pro, maar bieden ze wel nieuwe geluidsfuncties zoals Spatial audio. De nieuwe AirPods zijn ook zweet- en waterbestendig, volgens de IPX4-norm. Ook is de case van de AirPods wat kleiner (hoogte: 46,40 mm, breedte: 54,40 mm diepte: 21,38 mm), hierdoor passen ze uitstekend in je broekzak. 

 

Spatial audio AirPods 3

Spatial audio (ruimtelijk geluid) is een functie die de nieuwste iPhones, MacBooks, iPad's en AirPods Pro al kende. Ook de nieuwe AirPods 3 beschikken nu over deze functie. Je geluid zal met Spatial audio ruimtelijker klinken, en als gebruikers hun hoofd draaien, klinkt het alsof ze in de dezelfde ruimte als de muziek zijn. Dit zorgt voor extra beleving tijdens het kijken van je favoriete serie of wanneer je naar muziek luistert. Bij verschillende streamingdiensten zoals Netflix en Apple Music is dit al mogelijk. 

AirPods 3 terugvinden

Ben je je AirPods kwijt? Dan kun je ze nu veel gemakkelijker terug vinden door de Zoek mijn-functie, deze is ook verbeterd. Je kan de locatie van je AirPods nu ook op de kaart zien als de gebruiker zelf buiten bereik is. Is de gebruiker wel binnen bereik, kan de afstand tot de AirPods nauwkeurig worden getoond, zodat gebruikers de oordopjes bijvoorbeeld tussen je bank of in je nachtkastje kunt vinden. 

Batterij AirPods 3

De batterij duur van de AirPods 3 is ten op zichte van zijn voorganger ook verbeterd. De originele AirPods hadden een accuduur van in totaal 24 uur inclusief laaddoosje, en hielden het maximaal 5 uur buiten dat doosje vol. Met de nieuwe AirPods haal je 6 uur buiten het doosje om en in totaal 30 uur inclusief oplaaddoosje. Ook kan deze generatie draadloos en moeiteloos opladen op een MagSafe-oplader.

Koop nu een Apple MagSafe Duo Oplader bij SB Supply!

Heb je liever een oplaadstation waar je verschillende Apple devices tegelijk kunt opladen? Bekijk dan de Nomad Base Station V2.

Prijs AirPods 3 

De prijs van de nieuwe AirPods zit tussen zijn eerdere generatie en de Pro's in. De AirPods 3 kennen een adviesprijs van 199,- euro. Dat is 20,- euro duurder dan de tweede generatie Apple AirPods, welke een adviesprijs kenden van 179,- euro. 

Apple heeft op het Unleashed-evenement verder bekendgemaakt dat de tweede generatie AirPods een permanente prijsverlaging hebben gekregen; de minimale adviesprijs bedraagt 149,- euro. Zie hieronder alle AirPods prijzen. 

Geplaatst in Algemeen door Tijn Aarden