Is mijn iPhone 11 waterdicht?

Het gebruiken van smartphones is een integraal onderdeel geworden in het leven van bijna iedereen. Je kunt je bijna niet voorstellen hoe het leven zonder smartphone is. Maar wat nou als je iPhone opeens kapot is door waterschade? Om te achterhalen of jouw iPhone 11 waterdicht is lees je in deze blog!

Wat is het verschil tussen waterbestendig en waterdicht?

In 2019 introduceerde Apple de nieuwe iPhone 11 en iedereen was verliefd. De iPhone 11 wordt verondersteld "waterbestendig" en "waterdicht" te zijn, maar wat is het verschil tussen de twee?

Waterbestendigheid

De waterbestendigheid is het laagste niveau van waterbescherming. Als een apparaat als waterbestendig is gemarkeerd, is het apparaat zo ontworpen dat het voor water moeilijk is om binnen te dringen. Het is mogelijk dat de telefoon bedekt is met een zeer lichte substantie die de overlevingskansen van het toestel in geval van lichte hoeveelheid met water doet verbeteren. Denk hierbij aan zweten tijdens het sporten of een klein beetje regen. 

Waterdicht

De definitie van "waterproof" of "waterdicht" is vrij eenvoudig, maar het concept erachter is dat niet. Er is momenteel geen industriestandaard waarmee een apparaat als waterdicht kan worden geclassificeerd. De dichtstbijzijnde standaard die momenteel beschikbaar is, is de Ingress Protection Rating Scale (of IP Code). Deze code geeft aan hoe waterdicht jouw iPhone 11 is.

Is mijn iPhone 11 waterbestendig of waterdicht?

Met een IP68-classificatie heeft Apple de iPhone 11 Pro en Pro Max zo ontworpen dat hij waterdicht is en maximaal 30 minuten in water kan worden ondergedompeld op een maximale diepte van 4 meter.

Voor de iPhone 11, XS en XS Max wordt deze waterweerstand gehalveerd op een maximale diepte van 2 meter gedurende 30 minuten of minder.

De iPhone SE, iPhone 7 en 8, iPhone XR en de originele iPhone X hebben een IP67 classificatie volgens IEC 60529 met een maximale diepte van 1 meter gedurende 30 minuten.

Om schade door vloeistoffen te voorkomen, dien je zich te onthouden van het volgende:

  • Zwemmen of baden met je iPhone
  • Als je jouw iPhone blootstelt aan water onder druk of zware spetters, zoals bij het douchen, waterskiën, wakeboarden, surfen, jetskiën, enz.
  • Gebruik van je iPhone in een sauna of stoombad
  • Opzettelijke onderdompeling van je iPhone in water
  • Gebruik van je iPhone buiten de voorgestelde temperatuurbereiken of in extreem vochtige omstandigheden
  • Demonteer de iPhone, inclusief het verwijderen van de schroeven

Waterdichte cases

iphone-11-waterdicht-ctaiphone-11-pro-waterdichtiphone-11-pro-max-waterdicht

Is er een volledig waterdichte iPhone 11?

Er is momenteel geen enkele iPhone die volledig waterdicht is. iPhones zijn waterdicht om ze te beschermen tegen ongelukken op het strand, onder de douche, bij het zwembad of in een café.

De weerstand tegen spatten, water en stof is niet blijvend en het draagvermogen kan door slijtage afnemen. Helaas wordt vloeibare schade niet gedekt door de garantie van Apple.

Het gebruik van de term "waterdicht" kan ook als risicovol worden beschouwd voor veel bedrijven. In feite brengt de term "waterdicht" over het algemeen het idee over dat het een permanente toestand is en dat wat "waterdicht" is gemaakt nooit zal verslechteren bij contact met water - ongeacht de situatie. Het is daarom essentieel om op de hoogte te zijn van de conditie van je iPhone, want een kleine kras op de verkeerde plaats kan verschillende gevolgen hebben als je iPhone in contact komt met water.

Hoe bescherm ik mijn iPhone 11 op het strand?

Het probleem is dat alle fijne dingen van het strand - de brandende zon, het zand en het water - ook invloed kunnen hebben op je iPhone. Om toch naar het strand te kunnen en zeker te weten dat jouw iPhone niet beschadigd, heeft SB Supply het perfecte hoesje. De hoesjes van Catalyst zijn water, stof en zand dicht waardoor je jouw iPhone zonder problemen mee kan nemen naar het strand. Kijk hier het Catalyst hoesje voor de iPhone 11. 

iphone-11-waterdicht-cta-banner

Ook beschikbaar voor iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max

Wat moet ik doen als mijn iPhone 11 in het water valt?

  1. Als er een andere vloeistof dan water op je iPhone spat, spoel dan het getroffen gebied af met kraanwater.

  2. Veeg je iPhone af met een zachte, pluisvrije doek.
    Zorg ervoor dat je iPhone droog is voordat je de SIM-kaartgleuf opent.

Om je iPhone te drogen, tikt je hem zachtjes tegen je hand met de Lightning-connector naar beneden om overtollige vloeistof te verwijderen. Laat je iPhone op een droge plaats staan met een beetje lucht. Plaats je iPhone voor een ventilator die verse lucht rechtstreeks in de Lightning-connector blaast om het droogproces te versnellen.

Droog je iPhone niet met behulp van een externe warmtebron of door een vreemd voorwerp zoals een wattenstaafje of een papieren handdoekje in de Lightning-connector te steken.

Geplaatst in iPhone door Swen Heijstee