Je eigen Homegym bouw je zo!

Waarom een Home gym?

Voor veel mensen is naar de sportschool gaan een lastige stap, zo hebben ze het gevoel dat ze bekeken worden of dat ze zichzelf gaan vergelijken met andere, daarom kan een Homegym een perfecte oplossing zijn. Bij een Homegym hoef je bijvoorbeeld niet helemaal te reizen naar de gym en ben jij de enige die naar je kan kijken. Het argument wat mensen vaak geven waarom ze geen Homegym willen is dat ze het te duur vinden, maar dat hoeft helemaal niet, je kan het zelf zo duur maken als je zelf wilt dat ga ik je laten zien in deze blog!

Apparaten voor een Homegym

Conditie

Bij een Homegym moet je goed nadenken welke apparaten je nodig hebt voor conditie, bij een Homegym raden we de Wahoo KICKR Core aan, dit is een fantastisch apparaat waarmee je geweldig je conditie kunt opbouwen. Wil je je training echt naar het volgende niveau tillen raden wij de Airofit PRO deze ademhalingstrainer is een van de beste die er op de markt is. Met de Airofit PRO kun je via een app je ademhaling bijhouden en gemakkelijk je progressie zien. Als je deze twee apparaten combineert, sta je altijd garant voor een geweldige workout! De Airofit Pro is ideaal om de prestaties tijdens bijvoorbeeld zwemmen, fietsen, hardlopen, golfen, CrossFit, hindernissenparcours lopen en een triatlon te verbeteren. Doordat de Airofit slecht 5-10 minuten per dag te gebruiken. Hierdoor kun je ook trainen in een tussenseizoen of tijdens een blessure (herstel). 
Om tijdens het hardlopen of wielrennen je telefoon bij te houden kan soms onhandig zijn, daarom hebben we bij SB Supply een ruim assortiment aan sportarmbanden/houders voor je telefoon waardoor je je telefoon gemakkelijk bij je kunt houden.

Kracht

Krachttraining is om vele redenen goed voor je lichaam. Het helpt je lichaam beter te beschermen en bestendig te maken voor fysiek zware situaties. Ook kun je met krachttraining een gespierd lichaam kweken, zo kun je jezelf tijdens dat je jezelf top voelt er ook nog eens goed uit zien! 

Als je toch wat meer kracht wilt doen is het merk Bala misschien wel iets voor jou, zo heeft Bala een ideale curlhalterstang waarmee je veel oefeningen kunt uitvoeren, bijv., bicepcurl of de stang in je nek leggen en walking lunges doen voor de benen de curlhalterstang is verkrijgbaar in twee kleuren roze of zwart.  Voor het trainen van je Buikspieren is het handig om een apparaat te hebben met ABS-elektroden hiervoor is de ABS Power Pack van Bluetens een goede optie met meer dan 100 trainingsprogramma's voor zowel het bouwen van buikspieren, het herstellen of het ontspannen van je buikspieren. 
De Compex SP 6.0 draadloze elektrostimulator helpt jouw betere prestaties te leveren tijdens intensieve trainingen. Dankzij de Mi-scan functie worden elektrostimulatiesessies automatisch aangepast aan jouw lichaam. De elektrostimulator biedt daarnaast aanvullende programma's voor pijnverlichting en herstel. 

SB Supply Tip: Overweeg elektrostimulatie als een manier om de spieren te versterken. Veel mensen hebben de draadloze Compex-elektrostimulator geprobeerd en vonden hem goed. Ontdek hier al hun elektrostimulators.

Geplaatst in Fitness Cycling door Lucas Rijnen