De beste gaming stoelen voor kinderen

Gamen of spelen - Hoe je het ook noemt, steeds meer mensen hebben deze hobby ontdekt. Voor bijzonder goede gamers kan gamen al snel van een hobby in een beroep veranderen en zoals voor vele hobby's geldt; oefening baart kunst! Juist daarom beginnen nu steeds meer jonge gamers zich vaardigheden van een goede gamer eigen te maken. Om ook de jongste gamers te ondersteunen en hen dezelfde kansen te geven, zijn er game-accessoires voor zelfs de kleinste gamers! Een van de belangrijkste zaken waarin elke gamer zou moeten investeren is een gaming stoel. In deze blog lees je over onze favoriete kinder gamestoelen. 

Waarom moet je investeren in een gamestoel?

Vooral beginnende gamers kunnen zich afvragen of een gamestoel echt nodig is. Natuurlijk kan het prijsverschil met een normale bureaustoel je doen schrikken, maar het is daarbij belangrijk om te weten dat een gamestoel in geen opzicht te vergelijken is met een standaard bureaustoel. Gaming stoelen hebben een groot aantal voordelen wat er voor zorgt dat het een goede investering is voor kinderen of gamerooms. 

Uitstraling - Een blikvanger in elke kamer

Het valt niet te ontkennen dat een gamestoel een grote visuele impact heeft. Of het nu op de achtergrond van een Twitch- of YouTube-stream is, of als hoogtepunt in de kinderkamer, een gamestoel springt meteen in het oog. Gamingstoelen komen voor in veel verschillende modellen, kleuren en materialen. Zo is er altijd een die perfect bij je past. Bij SB Supply kan iedereen een gamestoel vinden die hij of zij wil!

Betere houding door een gaming stoel

Gaming stoelen zijn zo ontworpen dat ze uiterst geschikt zijn voor vele uren achter de PC. In tegenstelling tot standaard bureaustoelen biedt een gamestoel de juiste houding om klachten te voorkomen. Door speciale bekleding, verstelbare rug- en armleuningen en verstelbare zithoogte zorgen gamestoelen er altijd voor dat je de juiste houding aanneemt tijdens lange werkdagen achter de computer, of spelconsole, zonder last te krijgen van nek- of rugklachten. 

SB Supply Tip: Vooral voor kinderen en jongeren moet er extra aandacht besteed worden aan de zithouding. Bij iemand die nog in de groei is kan een verkeerde zithouding ernstige gevolgen hebben. 

Is een gaming stoel alleen voor gamen?

Een gamestoel heeft vele functies en hoeft dus niet alleen voor gamen gebruikt te worden. Het kan ook heel goed van toepassing zijn in het dagelijksleven, denk aan vervanging van je huidige bureaustoel thuis, maar ook op kantoor. Simpelweg kan iedereen die veel tijd achter de PC doorbrengt een gamestoel gebruiken. Het is dus een hele goede vervanger van een standaard bureaustoel. Alle gamestoelen die we bij SB Supply aanbieden, vind je hier.

Gamestoelen voor kinderen

Kinderen en tieners beginnen steeds vroeger met gamen. Daarom is het belangrijk om de juiste accessoires te hebben voor de kleinere lichaamsmaten. Een gamestoel is cool, maar veel te groot voor een kind, wat er voor kan zorgen dat de zin om te gamen snel kan verdwijnen of het kind een slechte zithouding aanneemt.

In deze blog laten we je kennismaken met verschillende soorten gamingstoelen, die allemaal hun eigen voordelen bieden en over specifieke kenmerken beschikken. Meer informatie vind je hier over: Gear4U Junior Hero en Nordic Gaming Little Warrior.   

Gear4U Junior Hero Gaming stoel voor kinderen

Zoals de naam al doet vermoeden, is de Gear4U Junior Hero gaming chair een stoel die speciaal ontworpen is voor kinderen. De kinder gamestoel heeft kleinere afmetingen dan de volwassen modellen en is daarom perfect voor alle opgroeiende gamers. 

Afmetingen van de Gear4U Junior Hero gaming chair

Totale hoogte: 96-106 cm (verstelbaar) 
Zithoogte: 42-52 cm (verstelbaar) 
Breedte van het zitting: 41cm 
Lengte van de zitting: 28cm 
Hoek van rugleuning: 90-180° 
Maximaal gewicht: 100 kg 
Leeftijdsgroep: 6-12 jaar 

De Junior Hero gaming chair van Gear4U is verkrijgbaar in vijf kleuren, je vindt dus zeker een kleur/design dat perfect bij jou past. Klik op de kleur om direct naar dit product te gaan:

Zwart - Blauw - Groen - Rood - Roze

SB Supply tip: Als je thuis een harde vloer hebt, is het de moeite waard om geschikte wielen te bestellen om beschadigingen te voorkomen. Hier vind je wielen voor harde vloeren. 

Nordic Gaming Little Warrior gamer chair voor kinderen

Nordic gaming is een zeer populair en kwalitatief hoogstaand merk, dat al jarenlang aanwezig is in gaming kamers. Ook voor de kleine gamers is er een geschikte gamestoel van dit geweldige merk. De gamestoel heeft een ergonomisch ontwerp dat er ook nog eens goed uitziet. Word zelf een kleine held met de Little Warrior gamer chair van Nordic Gaming.

De Nordic Gaming Little Warrior gaming chair is verkrijgbaar in vier kleuren. Klik op de kleur, om direct naar dit product te gaan. 

Zwart - Blauw - Groen - Rood

Afmetingen van de Nordic Gaming Little Warrior gamer chair

Totale hoogte: 92-102 cm (verstelbaar) 
Zithoogte: 41-51 cm (verstelbaar) 
Breedte van de zitting: 43cm 
Lengte van de zitting: 45 cm 
Hoek van rugleuning: 90° 
Maximaal gewicht: 100 kg
Kunnen de armleuningen verstelt worden? Nee
Leeftijdsgroep: 6-12 jaar 

Game stoel voor tieners

Veel merken bieden gamestoelen voor volwassenen of voor kinderen aan. Voor tieners kan het dus moeilijk zijn om een geschikte gamestoel te vinden voor hun grootte. Nordic Gaming heeft hier een oplossing voor gevonden en heeft een serie gamestoelen ontwikkeld die speciaal geschikt zijn voor tieners. Je kan alle informatie over deze gaming stoelen hieronder lezen.

Nordic Gaming Teen Racer gaming chair

De Teen Racer gaming chair van Nordic Gaming is speciaal ontworpen voor tieners. De stoel heeft de perfecte afmeting voor wie nog iets te klein is voor de grote, standaardmaat, maar al te groot is voor de kindermaat. De gaming chair heeft een ergonomisch ontwerp waardoor hij zeer geschikt is voor lange gamesessies. Bovendien biedt deze stoel een aantal luxe functies die meestal alleen te vinden zijn op stoelen voor volwassenen. Zo heeft de Teen Racer een praktisch kussentje in de rug en in de nek voor extra comfort. 

De Nordic Gaming Teen Racer gamer chair is verkrijgbaar in drie kleuren. Klik op de kleur, om direct naar dit product te gaan. 

Zwart - Blauw - Rood

Afmetingen van de Nordic Gaming Little Warrior gaming chair

Totale hoogte: 122-130 cm (verstelbaar) 
Zithoogte: 45-53 cm (verstelbaar) 
Breedte van de zitting: 36 cm 
Lengte van de zitting: 51 cm 
Hoek van de rugleuning: 90-180° 
Maximaal gewicht: 150 kg 
Kunnen de armleuningen verstelt worden? Ja 
Leeftijdgroep: 12-16 jaar 

Overzicht van de 3 modellen 

Junior Hero  Little Warrior  Teen Racer 

Totale hoogte

96-106 cm  92-102 cm  122-130 cm 

Zithoogte 

42-52 cm  41-51 cm  45-53 cm 

Breedte van de zitting

41 cm  43 cm  36 cm 

Lengte van de zitting

28 cm  45 cm  51 cm 

Hoek van de rugleuning

90-180° 90°  90-180° 

Max. gewicht

100 kg  100 kg  150 kg 

Armleuning beweegbaar? 

 -  Nee  Ja 

Leeftijdsgroep

6-12 jaar  6-12 jaar  12-16 jaar
Verkrijgbare kleuren 

Zwart
Blauw 
Rood
Groen
Roze 

Zwart
Blauw
Rood
Groen

Zwart
Blauw
Rood

Gaming stoelen voor kinderen, tieners of volwassenen 

Je bent langer dan 1.70 m en op zoek naar de juiste gaming stoel? Wij hebben ook een handig overzicht voor je gemaakt, dat je kan helpen bij je beslissing. Bovendien vind je hier ons volledige aanbod game-accessoires.

Kunnen we je helpen? Als je vragen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! Voel je vrij om met ons te chatten of ons te bellen op 0544 700200 van maandag tot donderdag van 09:00 tot 17:30 en vrijdag van 09:00 tot 17:00 of op elk moment per e-mail naar [email protected]

Geplaatst in Gaming door Swen Heijstee