Spelenderwijs leren met Osmo

Ouders vinden de ontwikkeling van hun kind belangrijk. Daarom zorgt Osmo dat kinderen op een andere manier gebruik maken van de iPad. Kinderen leren spelenderwijs meetkundige problemen op te lossen.

Osmo is een spelsysteem voor de iPad. Het spelsysteem is geschikt voor kinderen van 5 tot en met 12 jaar. Dit spelsysteem combineert het beeldscherm met de praktijk. De iPad wordt bevestigd in de houder en over de camera plaatst u een spiegeltje. Vanuit de camera scant het apparaat wat uw kind samenstelt of tekent. Osmo heeft verschillende educatieve spelletjes zoals het werken met getallen, woorden en figuren.

Getallen

Osmo Getallen bevat kaarten met stippen en kaarten met nummers. Hierbij is het mogelijk om op diverse niveaus te spelen.

Bij het eerste niveau wordt er gebruik gemaakt van de kaarten met stippen. De kinderen krijgen op hun iPad een bubbel te zien met een getal erin en moeten het juiste aantal stippen neerleggen voor de iPad. Vanaf het tweede niveau kan er gebruik worden gemaakt van de kaarten met nummers.

Woorden

Osmo Woorden is een unieke spel waarbij er een mogelijkheid is om met twee spelers te spelen. Op het iPadscherm krijgt u een afbeelding te zien waarmee er een woord samen gesteld moet worden. Voor elk juist antwoord valt er punten te verdienen.

Ook kunt u eigen woorden en afbeeldingen toevoegen. Echter moet hiervoor een account aangemaakt worden op de website van Osmo. Zo kunt u het spel op uw wensen afstemmen.

Figuren

Het derde spel Osmo Figuren bestaat uit educatieve figuren. Hierbij worden er verschillende figuren meegeleverd. Op de iPad zien kinderen een afbeelding die ze na moeten maken met de geleverde figuren. Het spel bestaat uit drie niveaus, verdeeld in de kleuren geel, oranje en rood. 

Naast gezinnen hebben ook vele onderwijsinstellingen de Osmo Play in bezit. Al vanaf groep 1 krijgen kinderen met Osmo Play te maken. Op vrij jonge leeftijd worden de motorische ontwikkeling, het creatief denken, de reken en telvaardigheden gestimuleerd.

Hieronder kunt u de Osmo starters-kit en de Osmo Genius-kit met elkaar vergelijken.

De Osmo Starters-kit of de Osmo Genius-Kit met vijf educatieve spellen zijn vanaf nu bij SB Supply verkrijgbaar.

Voor het complete assortiment van Osmo, klik hier. 

De spellen van Osmo zijn makkelijk en gratis te downloaden in de Appstore.

Geplaatst in Algemeen iPad door Dessy Engels

Reacties

Voeg reactie toe