Alles over de Apple Watch!

Als je een Apple Watch hebt, ben je waarschijnlijk bekend met de belangrijkste functies. Het horloge kan je activiteit bijhouden en je aanmoedigen om meer te bewegen. Verder geeft het meldingen over ontvangen berichten, agenda-evenementen, herinneringen en updates voor jouw favoriete apps. Veel mensen gebruiken hun Apple Watch om met  Apple Pay snel en gemakkelijk aankopen te doen. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon de tijd zien met een van de tientallen aanpasbare wijzerplaten, waaraan je opties kunt toevoegen om gegevens te verstrekken en snel toegang te krijgen tot apps en functies.

Maar wist jij dat de Apple Watch nog veel meer kan? In dit blog bespreken we functies die de Apple Watch kan, maar jij niet wist!

Hoe gebruik je de Apple Watch: Tips voor Apple Watch

Hoe verander ik de achtergrond op de Apple Watch?

Misschien wil je meerdere achtergronden instellen voor verschillende doeleinden - één met een minimalistische weergave voor de momenten waarop je geen rommelige interface wilt. De andere met een leukere vertoning. Om heen en weer te schakelen, kun je gewoon naar links en rechts vegen op de wijzerplaat.

Hoe kan ik schakelen tussen de apps?

Om terug te keren naar de laatst gebruikte app, druk je tweemaal op de draai knop.

Hoe kan ik een inkomend gesprek negeren?

Als je midden in een vergadering wordt gebeld, kun je de Apple Watch gewoon met je hand bedekken om de oproep te negeren. 

Hoe stuur ik een sms?

Open de Berichten-app op de Apple Watch. Het icoontje is hetzelfde als dat op je iPhone. Raak vervolgens het scherm aan met Force Touch en tik vervolgens op Nieuw bericht.

Hoe kan ik mijn telefoon vinden?

Veeg omhoog op de wijzerplaat om het Control Center weer te geven. Tik op het pictogram Telefoon zoeken aan de rechterkant. Je iPhone zal dan een geluid maken.

Wahoo Fitness compatibel met de Apple Watch

Wahoo Fitness, de leider op het gebied van workout apps, biedt verschillende apparaten aan die compatibel zijn met de Apple Watch. 

De eerste is de TICKR X workout tracker en 7-minuten workout app voor de Apple Watch. De 7-Minute Workout-app van Wahoo kan worden geactiveerd met de Apple Watch, zodat de gebruiker de hele workout kan volgen met audiogeluiden en begeleiding op het scherm. De TICKR X maakt verbinding met de Apple Watch via de 7-minuten workout app. Het moet eerst gesynchroniseerd worden via de 7-Minute app op je iPhone. Eenmaal gekoppeld zal het ook automatisch herhalingen tellen tijdens je training en je hartslag op het horloge weergeven. Wanneer je jouw TICKR X met de app 7 Minute Workout gebruikt, moet je iPhone in de buurt zijn om de herhalingen en de hartslag te kunnen overdragen.

Ten tweede kunnen de TICKR-hartslagmeters van Wahoo (TICKR, TICKR Run en TICKR X) rechtstreeks op de Apple Watch worden aangesloten en in de Workout-app worden gebruikt als een alternatieve methode om hartslaggegevens te verzamelen. Volgens de Apple-ondersteuning: "Om een externe hartslagmeter met je Apple Watch te koppelen, tik je op de app Instellingen op het beginscherm, tik je vervolgens op Bluetooth en selecteer je deze onder Gezondheidsapparaten. De enige gegevens die via deze verbinding beschikbaar zijn, zijn hartslaggegevens. Apple raadt ook aan om je iPhone in de buurt te houden voor de Workout-app om de best mogelijke meting te genereren.

"Wahoo Fitness was het eerste bedrijf dat hartslagtraining voor de iPhone aanbood met onze volledige lijn sensoren. We kijken ernaar uit om de kloof tussen iOS-apparaten en fitness te blijven overbruggen," aldus Chip Hawkins, CEO van Wahoo Fitness. "Nu zoveel mensen hun iPhone en nu ook de Apple Watch gebruiken om fitnessgegevens bij te houden, zijn we erop gericht om producten en apps te blijven onderzoeken en ontwikkelen die een gelukkige en gezonde levensstijl ondersteunen. "

De workout van 7 minuten, die voor het eerst werd gepubliceerd in het American College of Sports Medicine Journal, bestaat uit 12 oefeningen met lichaamsgewicht, die elk 30 seconden worden uitgevoerd met een rustpauze van 10 seconden ertussen, waarbij als enige uitrusting een stoel en een muur nodig zijn. De TICKR X maakt via Bluetooth verbinding met de app en vraagt de gebruiker om tijdens elke oefening de inspanning te meten en herhalingen te tellen voordat hij naar de volgende gaat.

De gegevens die de 7 minuten durende workout oplevert, zoals het aantal verbrande calorieën, kunnen vervolgens worden geïntegreerd in Apple's HealthKit op de iPhone. De gebruiker selecteert eenvoudig welke metingen hij in de 7 minuten durende workout wil opnemen, en de gegevens dragen bij aan het 24-uurs overzicht van verbrande calorieën en de intensiteit van de workout zelf.

Natuurlijk bieden we een breed scala aan WahooFitness producten.

Geplaatst in Algemeen door Swen Heijstee