Gaming Chair: dit zijn de beste gamestoelen van 2020

Gaming stoelen

Gamers, streamers, studenten en kantoormedewerkers brengen vaak lange uren door achter het scherm. Een goede gamestoel is hierdoor vrijwel onmisbaar geworden. In tegenstelling tot een reguliere bureaustoel brengt een gaming stoel een hoop extra voordelen met zich mee. Of het nu gaat om entertainment, het maken van unieke content of bergen aan werk verzetten er is een gaming chair voor iedereen. In deze blog nemen we een kijkje naar de verschillende mogelijkheden en hoe jij de juiste gamestoel kiest, want wanneer prestaties echt tellen ga je voor niets minder dan het beste….

Waarom is een goede gamestoel belangrijk?

Een gamestoel is in essentie ontworpen met de focus op positie en houding. De ergonomische vormen zorgen voor een gezondere en comfortbalere houding tijdens het gamen. Dankzij volledige lichaamsondersteuning, verstelbare onderdelen, extra opvulling en eventuele steunkussens is een gaming stoel een genot om in te zitten. Daarnaast kunnen nek, schouder en rugklachten worden voorkomen, doordat een goede gamestoel gerichte ondersteuning biedt aan het lichaam. Zo kun je langer spelen en houd je de focus in het spel, want een echte gamer neemt nooit pauze!

Deze gaming chairs staan vaak bekend om hun excentrieke en hypermoderne design, welke is gebaseerd op de racestoelen uit sportauto’s. Het is het pronkstuk op jouw gamesetup en valt direct op tijdens Twitch  / Youtube streams.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een gaming chair?

Bij het aanschaffen van een gaming stoel is het belangrijk om te kijken naar de gewenste eigenschappen. Zo zijn er verschillende modellen met ieder zijn eigen functionaliteiten. We raden aan om van tevoren te beslissen welke ruglengte je nodig hebt, welke onderdelen verstelbaar moeten zijn en of je graag ingebouwde verlichting in de stoel wilt. Dit maakt het makkelijker om een keuze te maken. Bij SB Supply hebben we een breed aanbod aan gamestoelen in 4 verschillende merken: RanqerGear4U, Fourze en Nordic Gaming. Kies de gamestoel die bij jou past en lever ongeëvenaarde prestaties.

Welke verschillende soorten gaming stoelen zijn er?

Gamestoelen banner

Gamestoelen voor kinderen en tieners

De Nordic Gaming Little Warrior Gaming Chair

Geïnspireerd op de vrije en speelse ziel van kinderen en aangepast naar hun lengte. De Little Warrior gaming chair van Nordic Gaming is er voor de kleinere gamers onder ons. De ergonomie en het comfort van de stoel zorgt ervoor dat kleine spelers voor langere tijd achter het scherm kunnen zitten. Aangezien kinderen nog volop in de ontwikkeling zijn kan een verkeerde houding zorgen voor langdurige nek, schouder en rugklachten. Door de gamestoel in de juiste positie te plaatsen, speelt je kind comfortabeler dan ooit zijn favoriete spellen. Het speelse en moderne design maakt de gaming stoel een mooie aanvulling op vrijwel iedere gameroom of kinderkamer.  De stoel is gebouwd op een houten frame met een gasveer die gamers tot 100 kilo ondersteunt. Al met al een geliefde game / bureaustoel voor een aantrekkelijke prijs!

Specificaties: Verstelbare zithoogte – Maximaal gewicht 100kg

De Nordic Gaming Little Warrior Gaming Chair is verkrijgbaar in verschillende kleuren : Little Warrior Zwart  - Little Warrior Blauw  - Little Warrior Groen - Little Warrior Rood 

Nordic Gaming Teen Racer Gaming Chair

Uiteraard wordt er ook gedacht aan de kinderen die al te groot zijn voor de kinderstoelen maar nog net te klein voor de volwassen stoelen. Daar heeft Nordic Gaming de ideale steol voor ontworpen. De Nordic Gaming Teen Racer gaming chair, deze stoel is voorzien van rug- en nekkussentje voor extra comfort tijdens het gamen. Door jongere tijdens het gamen in een goede houding te laten zitten voorkom je langdurige nek, schouder en rugklachten. De stoel is gebouwd op een houten frame met een gasveer die gamers tot 100 kilo ondersteunt. 

Specificaties: Verstelbare zithoogte, armleuning - Maximaal gewicht 100kg - Rug- & nekkussen

De Nordic Gaming Teen Racer Gaming Chair is verkrijgbaar in verschillende kleuren: Teen Racer Blauw - Teen Racer Rood - Teen Racer Zwart

Gamestoelen voor langere mensen

De Nordic Gaming Racer gaming chair

Bekend om zijn sportieve design, langere rugleuning, verstelbare onderdelen en ondersteunende nek/rugkussen. Met de Racer gaming chair van Noric Gaming haal je het totaalplaatje in huis. De rugleuning is verstelbaar tot een vlakke lighouding (90-180°), waardoor in de rust van jouw fifa potje even een dutje kan worden gedaan. De gaming stoel is gebouwd op een metalen frame en voorzien van een klasse 4 gaslift-systeem met 5 matte wielen. Door de stoel in de juiste positie te zetten, speel je comfortabeler dan ooit en zit je recht voor de monitor of tv. Een eersteklas gamestoel met een hoop funtionaliteiten!

Specificaties: Verstelbare zithoogte, armleuningen & rugleuning - Maximaal gewicht 150kg - Rug & nekkussen

De Nordic Gaming Racer Gaming Chair is verkrijgbaar in verschillende kleuren : Nordic Gaming Racer blauwNordic Gaming Racer groenNordic Gaming Racer roodNordic Gaming Racer zwartNordic Gaming Racer wit

Gamestoelen met led / RGB verlichting

De Gear4U Illuminated Gaming Chair

Door zijn ingebouwde RGB-kleursysteem is deze stoel perfect voor de gamer die helemaal op wil gaan in zijn spelomgeving. Met de Illuminated gaming chair van Gear4U ga je voor een maximale game ervaring en domineer je elke sessie. Kies uit wel 33 verschillende kleur- en pulscombinaties, zes zuivere kleuren en indrukwekkende instellingen die passen bij elke configuratie. Om een gezonde houding te verzekeren wordt de gaming stoel geleverd met afneembaar rug- en nek steunen. Daarnaast is de rugleuning tot een vlakke lighouding te verstellen en kunnen de armleuningen en zithoogte ook worden aangepast. De gaming stoel is gebouwd op een metalen frame, waarvan de gasveer gamers tot 150 kilo kan ondersteunen. De PU lederen afwerking in combinatie met de RGB verlichting laat je op elke LAN party de show stelen.

Specificaties: Verstelbare zithoogte, armleuningen & rugleuning - Maximaal gewicht 150kg - Rug & nekkussen

De Gear4U Illuminated gaming chair is verkrijgbaar in de kleur : Gear4U Illuminated zwart


De Fourze Lightning Gaming Chair

Ontworpen met absolute perfectie en een design waarmee je de show steelt op elke Twitch stream. De Lightning gaming chair van Fourze is er voor gamers die lange uren achter het scherm doorbrengen. Bij Fourze weten ze hoe belangrijk comfort is, zodat jij je druk kunt maken om het leveren van maximale prestaties tijdens het gamen. Dankzij ingebouwde RGB (Red, Green and Blue) verlichting ontdek je een geheel nieuwe game ervaring. Met 33 kleuren- en pulscombinaties, zes pure kleuren en geweldige instellingen breng je jouw game setup naar een hoger niveau. Gebruik de afneembare nek / rugsteun en verstelbare onderdelen om een gezonde houding te creëren. De Lightning gaming stoel is gebouwd op een metalen frame en afgewerkt met duurzaam PU-leer. De stoel is uitgerust met 5 matte poten en de gasveer ondersteunt gamers tot 150 kilo.

Specificaties: Verstelbare zithoogte, armleuningen & rugleuning - Maximaal gewicht 150kg - Rug & nekkussen

De Fourze Lightning Gaming Chair is verkrijgbaar in de kleur : Fourze Lightning zwart


De Nordic Gaming Blaster RGB Gaming Chair

Met deze Blaster RGB gaming chair van Nordic Gaming ga je voor betere prestaties en domineer je elke gamesessie. Dankzij ingebouwde RGB (Red, Green and Blue) verlichting creëer je een geheel nieuwe game ervaring. Verlicht jouw game room met te gekke lichteffecten en pas de kleuren aan op de type game. Zo ga je helemaal op in het spel. De gamestoel stelt je in staat om tot wel 33 kleuren- en pulscombinaties, zes pure kleuren en geweldige instellingen te kiezen voor elke opstelling en gamesessie. Daarnaast is de stoel uitgerust met 5 wielen en matte poten. De PU lederen afwerking in combinatie met de RGB verlichting laat je op elke LAN party de show stelen!

Specificaties: Verstelbare zithoogte, armleuningen & rugleuning - Maximaal gewicht 150kg - Rug & nekkussen

De Nordic Gaming Blaster RGB Gaming Chair is verkrijgbaar in de kleur : Nordic Gaming Blaster RGB zwart

De Ranqer Aura Gaming Chair

Ranqer staat erom bekend dat ze hoogwaardige gamestoelen ontwikkelen voor iedere soort gamer. De Ranqer Aura gaming chair is een topmodel met ingebouwde RGB verlichting. Zo zit je niet alleen enorm comfortabel, maar geniet je tegelijkertijd van je eigen show. Via de meegeleverde afstandsbediening pas je de helderheid aan van het licht, kies je uit 6 standaard kleuren, meerdere pulscombinaties en bepaal je hoe snel de combinaties zich afspelen. Het synthetische leer geeft de gamestoel een robuuste en high-end uitstraling. De speciale Nylon wieltjes zorgen ervoor dat de stoel soepeler over de vloer rijdt. Bij de Aura gaming chairs van Ranqer wordt een afneembaar hoofd- en rugkussen geleverd.

Specificaties: Verstelbare zithoogte, armleuningen & rugleuning - Maximaal gewicht 150kg - Rug & nekkussen

De Nordic Gaming Blaster RGB Gaming Chair is verkrijgbaar in de kleur : Ranqer Aura Gaming Chair zwart

De Ranqer Halo Gaming Chair

Bij Ranqer ontwikkelen ze gamestoelen die recht doen aan de gamer zelf. De Ranqer Halo RGB gamestoel is er voor de echte gamers. De ingebouwde RGB verlichting biedt een hele nieuwe game-ervaring. Dankzij de meegeleverde afstandbediening kun je genieten van jouw eigen show. Bepaal de helderheid van het licht, kies uit 6 standaard kleuren, meerdere pulscombinaties en bepaal de snelheid van het licht. Stel het ingebouwde LED licht af op de type game en tover jouw gameroom om in een ware arena. Het synthetische leer op de Halo gamestoel voorkomt slijtage en zorgt voor een luxe uitstraling. De gasveer en 5 robuuste nylon wieltjes ondersteunen gamers tot wel 150 kilo. Bij de Halo gaming chairs van Ranqer wordt een afneembaar hoofd- en rugkussen geleverd.

Specificaties: Verstelbare zithoogte, armleuningen & rugleuning - Maximaal gewicht 150kg - Rug & nekkussen

De Nordic Gaming Blaster RGB Gaming Chair is verkrijgbaar in de kleur : Ranqer Halo Gaming Chair zwart

Gamestoelen met extra comfort 

De Gear4U Rook gaming chair

Gemaakt met de meest duurzame en comfortabele materialen. De Rook gaming chair van Gear4U is een echte must have voor gamers die houden van comfort. Dankzij de verstelbare zithoogte is het mogelijk om de gamestoel onder vrijwel elk bureau te gebruiken. De Rook gaming chair is gebouwd op een houten frame en afgewerkt met duurzaam PU-leer, welke gedeeltelijk bestaat uit gerecycled denisty schuim. Met zijn ergonomische design kun je lange uren achter het scherm doorbrengen. Verder is de stoel uitgerust met 5 matte poten en een gasveer ondersteunt die gamers ondersteunt tot 150 kilo. Zet de gamestoel in de juiste positie om vanuit de meest comfortabelere houding te gamen, werken en ontspannen. 

Specificaties: Verstelbare zithoogte – Maximaal gewicht 150kg

De Gear4U Rook Gaming Chair is verkrijgbaar in verschillende kleuren: Gear4U Rook groen - Gear4U Rook blauw - Gear4U Rook rood - Gear4U Rook zwart  

De beste gaming stoelen rond de 100,- euro

De Gear4U Gambit Pro gaming chair 

Ontworpen voor maximaal comfort en een redelijke prijs. Met de Gambit Pro gaming chair van Gear4U kun je te werk gaan als een echte professional. De armleuningen zijn voorzien van extra schuim om pijnlijke armen te voorkomen en de focus in het spel te houden . Mochten de armleuningen tijdens het gamen in de weg zitten, trek ze dan gemakkelijk weg. Ze worden dan langs de zijkant van de stoel neergeklapt. Het synthetische leer op de gaming stoel geeft hem een luxe uitstraling en voorkomt slijtage op de lange termijn. De gasveer ondersteunt gamers tot 150 kilo en de 5 poten zijn afgewerkt in een matte kleur. 

Specificaties: Verstelbare zithoogte – Maximaal gewicht 150kg – Inklapbare armleuningen

De Gear4U Gambit Gaming Chair is verkrijgbaar in verschillende kleuren: Gear4U Gambit zwart - Gear4U Gambit blauw - Gear4U Gambit groen - Gear4U Gambit rood

De beste gaming stoelen rond de 150 euro

De Gear4U Elite Gaming Chair 

Voorzien van een langere rugleuning, afneembaar nek/rugkussen, verstelbare onderdelen en gedetailleerde afwerking. De Elite gaming chair van Gear4U is enorm veelzijdig en een absolute topper binnen de gaming markt. Gebruik de verstelbare rugleuning (90-180°) om tussen de killstreaks door een welverdiend dutje te doen. De gaming stoel is geheel naar eigen wensen te postioneren, zodat jij vanuit de meest ergomische houding kunt gamen, werken en ontspannen. De Elite gamestoel is gebouwd op een metalen frame en bekleed met sterk en duurzaam PU-leder. Het is uitgerust met een klasse 4 gaslift-systeem en 5 wielen aan de basis met matte voeten. Deze gamestoel is onder andere erg geliefd bij de wat langere gamers!

Specificaties: Verstelbare zithoogte, armleuningen & rugleuning - Maximaal gewicht 150kg - Rug & nekkussen

De Gear4U Elite Gaming Chair is verkrijgbaar in verschillende kleuren: Gear4U Elite blauw - Gear4U Elite groen - Gear4U Elite rood - Gear4U Elite zwart - Gear4U Elite wit - Gear4U Elite carbon

SB Supply tip: Wist je dat SB Supply ook een limeted edition hiervan verkoopt? Met exclusieve kleuren zijn de Gear4U Elite nog exclusiever. Bekijk hier de Limited Edition serie: Gear4U Elite Limited Edition GoudGear4U Elite Limited Edition ZilverGear4U Elite Limited Edition Brons - Gear4U Elite Army


Nordic Gaming Carbon Gaming Chair

Deze gaming stoel is ontworpen voor de regelmatige gamer die kwaliteit en prestatie wil. De Nordic Gaming Carbon Gaming Chair is midden tot hoog en voldoet aan de eisen voor de meeste gamers. De Carbon Gaming Chair biedt een geweldige oplossing tussen comfort en design voor een lage prijs. De gaming stoel heeft een ergonomisch comfort voor de rug in combinatie met verstelbare armleuning en rugleuning voor de perfecte houding. Daarbij heeft deze gamingstoel een afneembaar nekkussen om ook je nek te ondersteunen.

Specificaties: Verstelbare zithoogte, armleuningen & rugleuning - Maximaal gewicht van 150kg - Afneembaar nekkussen

De Nordic Gaming Carbon Gaming Chair is verkrijgbaar in verschillende kleuren: Nordic Gaming Carbon Groen Nordic Gaming Carbon BlauwNordic Gaming Carbon Wit - Nordic Gaming Carbon Gaming Rood


De Ranqer Felix Gaming Chair 

De Ranqer Felix gaming chair staat bekend om zijn eersteklas zitervaring voor een instapprijs. Alle onderdelen en materialen van deze Ranqer gamestoel zijn zorgvuldig geselecteerd om de ondersteuning te kunnen bieden die jij nodig hebt. Helemaal wanneer je lange gamesessies achter het scherm doorbrengt. De gewatteerde rug / hoofdsteun zorgen voor extra comfort en een betere zithouding. Dankzij de verstelbare armsteunen (2D) worden pijnlijke armen voorkomen. De Ranqer Felix Gaming Chair is gebouwd op een metalen frame en bedekt met duurzaam PU-leer. Het metalen frame is robuust en de gasveer ondersteunt gamers tot 150 kilo.

Specificaties: Verstelbare zithoogte, armleuningen & rugleuning - Maximaal gewicht van 150kg - Rug & nekkussen

De Nordic Gaming Carbon Gaming Chair is verkrijgbaar in verschillende kleuren: Ranqer Felix zwart - Ranqer Felix zwart / wit - Ranqer Felix zwart / rood - Ranqer Felix zwart / blauw - Ranqer Felix zwart / groen - Ranqer Felix wit / grijs


De Ranqer Carbon Gaming Chair 

De Ranqer carbon gaming chair wordt geroemd en geliefd om zijn comfortabele beleving voor de doorzettende gamer. Door zijn strakke design is het een ware eyecatcher in jouw ruimte. De extra nek en rugkussens zorgen voor volledige ondersteuning van het lichaam. Dit is voor de gamers die urenlang torenhoge prestaties achter het scherm moeten leveren. Door de gaming chair in de juiste positie te zetten speel je comfortabeler dan ooit en zit je recht voor jouw monitor of tv. De Ranqer Carbon gamingstoel is gebouwd op een metalen frame en bekleed met duurzaam PU-leer. Het metalen frame en de gasveer kan spelers dragen met een gewicht tot 150 kg. 

Specificaties: Verstelbare zithoogte, armleuningen & rugleuning - Maximaal gewicht van 150kg - Rug & nekkussen

De Nordic Gaming Carbon Gaming Chair is verkrijgbaar in verschillende kleuren: Ranqer Carbon zwart

De beste gaming stoelen rond de 200 euro

Nordic Gamimg Racer Fabric Gaming Chair 

De Nordic Gaming Racer Gaming Chair staat al bekend om zijn sportieve design, langere rugleuning, verstelbare onderdelen en ondersteunende nek/rugkussen. Maar de Nordic Gaming Racer Fabric heeft net de finishing touch waarmee hij zich kan onderscheiden. In plaats van het gebruikelijke leer waarvan de Nordic Gaming Racer van gemaakt is, is deze gemaakt van stof. Zoals je van de Racer gewend bent is de rugleuning verstelbaar tot een vlakke lighouding (90-180°), is de zithoogte en de armleuning verstelbaar. 

Specificaties: verstelbare zithoogte, armleuning & rugleuning - Maximaal gewicht 150kg - Rug & nekkussen

De Nordic Gaming Racer Fabric Gaming Chair is verkrijgbaar in: Nordic Gamer Racer Fabric Grijs


Fourze Select Gaming Chair 

De Fourze Select Gaming Chair staat bekend als de koning van de gamestoelen. Alles in deze stoel is gericht op maximaal comfort en het leveren van ultieme prestaties. Dankzij extra padding voorkom je rugklachten en houdt je de focus in het spel. De gehele stoel voorzien van extra padding, dikkere armleuningen en een bredere zitting. Met een gamestoel als deze breng je jouw prestaties naar een heel nieuw niveau en was gamen nog nooit zo comfortabel.

Specificaties: Verstelbare zithoogte, armleuningen & rugleuning - Extra padding voor meer steun - Maximaal gewicht 125kg - Afneembaar rugkussen.

De Fourze Select Gaming Chair is verkrijgbaar in: Fourze Select Zwart


Nordic Gaming Gold Premium 

De Nordic Gaming Gold Premium gaming chair zwart is een van 's werelds eerste gamestoelen van 100% echt leer. Naast de toevoeging van exclusieve materialen krijg je natuurlijk ook alle fantastische features waar Nordic Gaming om bekend staat. De rugleuning en zitting hebben ergonomische vormen die het lichaam optimaal ondersteunen. Net als bij racestoelen zorgt deze ondersteuning voor een juiste lichaamshouding en absolute comfort. De extra dikke schuimvulling brengen het comfort van de stoel naar een nieuw maximum.

Specificaties: Verstelbare zithoogte, armleuningen & rugleuning - 100% echt leer - Maximaal gewicht 150kg - Verstelbaar en afneembaar rug- en nekkussen.

De Nordic Gaming Gold Premium Gaming Chair is verkrijgbaar in verschillende kleuren: Nordic Gaming Gold Premium ZwartNordic Gaming Gold Premium Stripes

De beste gaming stoelen voor kantoor

Gear4U Elite Office Chair 

De Gear4U Elite Office Chair is voorzien van alle functionalitieten zoals je gewend bent van de Eilte Serie van Gear4U. De langere rugleuning, afneembaar nek/rugkussen, verstelbare onderdelen en gedetailleerde afwerking, alleen het uiterlijk verschilt een beetje. Het heeft niet het standaard uiterlijk van een game stoel, maar meer een die je eerder op kantoor zult verwachten en daar is die juist voor bedoelt. Om op kantoor toch van het comfort en de functionaliteiten beschikken waar een gaming stoel om bekend staat. 

Specificaties: Verstelbare zithoogte, armleuningen & rugleuning - Maximaal gewicht 150kg - Afneembaar Rug & nekkussen

De Gear4U Elite Office Chair is verkrijgbaar in: Gear4U Elite office Chair Bruin


Gear4U Comfort Chair 

De Gear4U Comfort is de ongeëvenaarde troon voor iedereen die waarde hecht aan comfort. Door de extra padding, zachte armleuningen en een breedere zitting zul je een ultiem comfort ervaren tijdens het gamen of werken. De stoel is uitgerust met een metalen onderstel met een gasvering wat maximaal 150kg kan dragen. Daarbij heeft de stoel een kantelmechanisme met vergrendeling voor maximaal comfort en duurzaamheid. 

Specificaties: Verstelbare zithoogte, armleuningen & rugleuning - Extra padding voor meer steun - Maximaal gewicht 150kg - Gedetailleerde afwerking voor ultiem comfort

De Gear4U Comfort Chair is verkrijgbaar in: Gear4U Comfort Chair Bruin


Nordic Gaming executive (Assistant) Chair 

Het is bespreekbaar of dit een gaming stoel is of niet. Het ontwerp is zeker exclusief en valt niet in het traditionele "gaming design", desalniettemin is dit een uitstekende stoel om lange gamesessie in te houden of om lange dagen in te werken op kantoor. De gamestoel biedt de gamer veel comfort door de vele verschillende instelmogelijkheden. De armleuningen, rugleuning en zithoogte is aan te passen naar jouw favoriete houding. De stevige vulling zorgt voor extra stabiliteit. 

Specificaties: Verstelbare zithoogte, armleuningen & rugleuning  - Maximaal gewicht 150kg 

De Nordic Gaming Executive Chair is verkrijgbaar in verschillende kleuren: Nordic Gaming Executive ZwartNordic Gaming Executive Bruin - Nordic Gaming Executive Assistant Zwart Nordic Gaming Executive Assistant Bruin

 

Heb je nog vragen?

Wij helpen jou graag de beste keuze maken. Als je interesse hebt in één van onze gamestoelen of graag meer informatie wil, dan kan je altijd contact opnemen met onze klantenservice. Zo weet je zeker dat je een gamestoel aanschaft die helemaal bij jou past.

Geplaatst in Gaming door Dennis Verbaandert