Vier iPhone 12 modellen: dit is wat we al weten.

Vier iPhone 12 modellen: dit is wat we al weten. 

Nu we steeds verder het jaar in duiken wordt er meer bekend over de 4 nieuwe iphone modellen. We hebben het hier natuurlijk over de opvolgers van de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max. In de aanloop naar de officiële aankondiging verschijnen er wekelijks nieuwe geruchten en verwachtingen. Maar wat is er tot nu toe al bekend? We verzamelen alle bekende speculaties en duiken dieper in op het ontwerp, de specificaties, de prijs & releasedatum.

iPhone 12 rumors

Meerdere iphone 12 modellen

In het jaar 2020 mogen we een hoop nieuwe iPhone modellen in ontvangst nemen. Waar het eerste half jaar werd ingeluid met de iPhone SE 2020, verwachten we in het najaar tot wel 4 nieuwe iPhones. Verrassend is dat Apple dit jaar met een extra, kleiner iPhone 12 model komt. Met dit nieuwe instapmodel wil Apple zich richten op een bredere doelgroep. Hiermee kunnen we uitkijken naar de iPhone 12 Mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro en de iPhone 12 Pro Max. 

Wat zijn de specificaties van de iPhone 12 modellen?

Vier modellen, meer RAM & standaard geheugen, ProMotion schermen, kleinere notch, 3D camera’s met liDAR scanner, 5g ondersteuning en een design dat ode brengt aan de iPhone 4. De verwachte functionaliteiten van de nieuwe iPhones doen het hart van de Apple fans sneller kloppen. Maar wat is er nu echt nieuw? We zetten het even op een rijtje….

Van LCD naar OLED schermen met ProMotion

Na lange tijd vast te hebben gehouden aan de lcd-schermen (Liquid Retina-display) bij de iPhone XR en iPhone 11, maakt Apple definitief de overstap naar OLED. Dit zorgt voor mooiere kleuren, betere beeldkwaliteit en langere batterijduur. Hiermee zullen alle 4 de iPhone 12 modellen voorzien zijn van het geprezen Super Retina-scherm. 

Volgens sommige bronnen zullen deze OLED schermen voorzien zijn van ProMotion. ProMotion is een techniek waarbij de refreshrate van het scherm een stuk hoger ligt, van 60hz naar 120hz. Dit zorgt ervoor dat animaties en video’s er soepeler uitzien. Hoewel deze technologie al is te vinden op de iPad Pro modellen is het nog maar de vraag of het Apple lukt deze naar de iPhone te brengen.  

Touch-id in het display, nieuwe A14 chip en meer standaard geheugen

De nieuwe iPhones krijgen volgens enkele geruchten naast de huidige gezichtsherkenning ook weer Touch-ID. Alleen zit deze ditmaal onder het scherm, waardoor je hem pas ziet als er een knop in het beeld wordt getoond. Zo heb je als gebruiker keuze tussen verschillende verificatie-opties. Traditiegetrouw krijgen de nieuwe iPhone modellen ook weer een nieuwe chip: de A14. Naar verwachting is deze chip nog sneller, biedt hij mooiere graphics en gaat hij mogelijk efficiënter met stroomgebruik om. Ook zou dit jaar het standaard geheugen van de iPhone omhoog gaan. Zo worden alle iPhone 12 modellen standaard geleverd met 128gb aan geheugen. 

Scherm met kleinere notch

Hoewel we allemaal zitten te wachten op volledige schermen zonder randen, moeten we daar helaas nog even op wachten. Wel zou Apple volgens geruchten de bekende notch iets kleiner maken, doordat de selfiecamera en sensoren compacter zijn gemaakt. Of dit dan ook voor alle iPhone 12 modellen geldt, is nog maar de vraag. Mogelijk behoudt de instap iPhone 12 Mini de huidige notch, vanwege kostenbesparing.

Nieuwe 3D Camera met LiDAR-dieptesensor

Ieder jaar brengt Apple verbeteringen door in de camera. Zo werd vorig jaar met de iPhone 11 Pro (Max) een derde cameralens (ultragroothoeklens) geïntroduceerd, waardoor men maar liefst vier keer meer van de omgeving vastlegt. Ook dit jaar bouwt Apple verder op zijn huidige camera technologieën. Zo worden naar verluid de iPhone 12 Pro modellen voorzien van een time-of-flight 3D-camera en LiDAR-dieptesensor. Deze time-of-flight 3D technologie zal worden verwerkt in een van de huidige cameralenzen en stelt de iPhone in staat om diepte te herkennen en 3D foto’s te maken. Zo zou je zelfs een 3D-print van een object kunnen maken. Hoe gaaf! Ook de LiDAR scanner van de iPad Pro zal volgens de rumors zijn weg maken naar de iPhone 12 Pro en Pro Max. Zo kan je met jouw iPhone gebruik maken van meer geavanceerde Augmented Reality functies. Daarnaast zullen de gewone camera’s naar verluidt beter presenteren bij weinig licht en sneller kunnen focussen.

Hoe ziet het ontwerp van de iPhone 12 eruit?

Voor het eerst sinds de iPhone X neemt Apple het design van zijn geliefde iPhones dit jaar flink onderhanden. Zo zullen de afgebogen randen aan de zijkant plaats maken voor een platte roestvrijstalen band, welke je kent van de iPhone 4 en iPad Pro. De achterkant en voorkant is opnieuw voorzien van glas. Daarnaast zal het nieuwe ontwerp wat hoekiger en dunner zijn.

iPhone 12 kleuren

De iPhone XR en 11 kenmerken zich aan een breed scala van kleuren. Of dit weer terugkomt bij de iPhone 12 Mini en 12 is helaas nog onbekend. Volgens de laatste geruchten zou Apple dit jaar wel een nieuwe marineblauwe kleur introduceren bij de Pro modellen.

iPhone 12 Pro blauw


Komt de iPhone 12 ook met 5G?

De iPhone 12 moet Apple’s eerste smartphone met 5G ondersteuning worden. Volgens de geruchten zullen alle iPhone 12 modellen hiermee worden uitgerust. Deze snellere netwerktechnologie wordt sinds dit jaar ook al uitgerold in Nederland. Wel is het mogelijk dat de Pro modellen een snellere 5G verbinding krijgen dan de instapmodellen.

Komt de iPhone 12 zonder oplader en oortjes?

Volgens enkele bronnen zou Apple de iPhone 12 generatie zonder oplader en oortjes gaan leveren. Met de komst van de draadloze airpods maken we steeds minder gebruik van de meegeleverde oortjes en eindigen ze vaak direct in de afvalbak. Daarnaast zou Apple de huidige productie van zijn adapters met een capaciteit van 5 en 18 watt staken voor de iPhone 12 modellen. In plaats daarvan wordt er een 20 watt oplaadblok onthuld die los zal worden verkocht. Volgens de geruchten zijn de productiekosten van de nieuwe iPhones een stuks hoger. Door niet langer een adapter en oordoppen te leveren, kan de verkoopprijs gelijk worden gehouden met de vorige generatie iPhones.

Hoe groot zijn de iPhone 12 Mini, 12, 12 Pro & 12 Pro Max?

Met zo veel iPhone 12 modellen vraag je je natuurlijk af, hoe zit het met de afmetingen? Volgens de bekende analist Ming-Chi Kuo is Apple van plan om de schermformaten van de iPhone 11 opvolgers te wijzigen en een nieuw formaat te introduceren met de iPhone 12. Hiermee komen we uit op onderstaande afmetingen:

  • 5,4-inch (iPhone 12 Mini)
  • 6,1-inch (twee keer; iPhone 12 en iPhone 12 Pro)
  • 6,7-inch (iPhone 12 Pro Max)

iPhone 12 modellen afmetingen

Wat is de verwachte prijs van de iPhone 12’s?

Hoewel er niet veel geruchten zijn over de prijzen van deze nieuwe iPhones, kunnen we ervan uitgaan dat ongeveer dezelfde prijzen worden aangehouden. Apple heeft zijn prijzen de afgelopen jaren vrijwel gelijk gehouden. De iPhone 12 zal naar verwachting wel wat goedkoper worden dan de iPhone 11. In Nederland zouden de basisprijzen hiermee op het volgende uitkomen:

  • iPhone 12 Mini: €809
  • iPhone 12: €909
  • iPhone 12 Pro: €1.159
  • iPhone 12 Pro Max: €1.259

Wanneer komen de nieuwe iPhones uit?

Er wordt verwacht dat Apple zijn nieuwe iPhone 12 modellen weer in de week van 7 of 14 september gaat aankondigen. Omdat het coronavirus voor vertragingen bij producties in China zorgde waren er nogal wat twijfels bij de releasedatum. De meest recente geruchten wijzen erop dat alles weer op schema loopt. Nog even wachten dus….

Concept trailer iPhone 12 Pro:

Nu de belangrijkste geruchten over de nieuwe iPhone 12 modellen worden verspreid, zien we nu al de eerste concept trailers verschijnen. Dit zijn door fans gemaakte trailers waarin men laat zien hoe de nieuwe iPhone er naar verwachting uit ziet. Bij SB Supply hebben we de beste voor jou uitgezocht. 

 

Wil je meer weten over Apple? Lees dan onze blogpost: ' Ios 14 & iPadOS 14 - Wat weten we over de nieuwe update? '

Geplaatst in iPhone door Dennis Verbaandert