Wahoo Fitness Elemnt Rival GPS horloge, meer dan een normaal sport horloge!

Een ideaal horloge voor hardlopers, triatleten en multi-atleten! Je kunt ook cyclocross lopers aan deze lijst toevoegen. De Rival is een GPS-horloge met dezelfde functies als de bekende Elemnt-computers voor fietsen, maar geschikt voor meerdere sporten. Het horloge heeft verschillende sportprofielen waarmee je je trainingssessies kunt volgen, specifiek voor elke sport. 

Wahoo Elemnt Rival GPS multisporthorloge 

Dit horloge maakt deel uit van dezelfde "Elemnt"-serie als de Elemnt Bolt en Elemnt Roam fietscomputers. De configuratie en synchronisatie zullen ook worden gedaan met behulp van dezelfde Wahoo Companion toepassing. Hierdoor kunnen gegevens ook rechtstreeks worden overgebracht naar toepassingen zoals Strava of TrainingPeaks. Wahoo heeft de Handover-modus ontwikkeld voor het horloge in combinatie met een fietscomputer. Dit zorgt ervoor dat het horloge en een Elemnt fietscomputer met elkaar kunnen communiceren en dus dezelfde gegevens kunnen weergeven en registreren.

Tot nu toe is de Rival gemakkelijk uit te leggen als een Elemnt computer aan je pols. Maar naast de multisportprofielen heeft het horloge ook een aantal speciale functies.

De horlogekast heeft een keramische ring die een betere GPS-ontvangst biedt en op de achterkant zit een optische hartslagsensor. Het horloge maakt gebruik van Bluetooth en ANT+ protocollen. Hiermee kun je bijvoorbeeld een krachtsensor of een hartslagsensor aansluiten, maar je kunt ook je Wahoo Kickr Smart hometrainer bedienen. Speciaal voor triatleten is de Rival uitgerust met Touchless Transition-technologie, die automatisch overschakelt op een andere sport. Volgens Wahoo hoeft de atleet geen enkele handeling meer te verrichten wanneer hij tijdens de wedstrijd overschakelt van fietsen naar hardlopen.

De Wahoo Elemnt Rival biedt triatleten en hardlopers de eigenschappen waar Wahoo producten altijd om bekend hebben gestaan. Het horloge wordt aangedreven door de Elemnt-technologie van Wahoo en bevat multisportfuncties. Het vereenvoudigt je fitnessresultaten, zodat jij je kunt concentreren op je prestaties.

De ingebouwde GPS registreert je vorderingen tijdens de verschillende fasen van een multi-sportevenement. Wij zijn dol op de unieke overgangstechnologie, waardoor je het horloge niet eens hoeft in te lichten of aan te raken wanneer je van zwemmen naar hardlopen overschakelt.

De batterijduur van 14 dagen is ook een pluspunt, terwijl de in-app prestatiemeting elke sporter urenlang aan zijn resultaten gekluisterd zal houden, berekenend hoe hij de volgende keer beter kan presteren.

Ontwerp en display van het Wahoo Elemnt Rival horloge

 • Mogelijkheid om de wijzerplaten van de klok te veranderen
 • Groot ontwerp  
 • Licht en comfortabel horloge

Het ontwerp van de Wahoo Elemnt Rival is zeer gericht op praktisch nut voor sporters. De Rival is verkrijgbaar in twee kleuren (in wit en zwart) en lijkt op het eerste gezicht veel op een standaard sporthorloge - een grote ronde kast met vijf knoppen aan de zijkanten. Wat de Elemnt Rival onderscheidt, is de slimme schuine keramische bezel, die theoretisch beter bestand is tegen krassen en slijtage dan metaal of plastic, en is bekleed met Gorilla-glas.

Het horloge heeft twee knoppen aan de linkerkant van de wijzerplaat en drie aan de rechterkant. Het licht, dat met een snelle druk op de knop linksboven kan worden geactiveerd, is helder genoeg om het scherm duidelijk te zien, maar niet te fel - en ook handig als je in het donker aan het hardlopen bent.

Het waterbestendige horloge heeft ook een centrale rechterknop, die dient als menu voor de verschillende trainingskeuzes, bij het selecteren en starten van workouts. De linkerbenedenhoek kan drie keer worden aangeraakt om de verschillende activiteitsniveaus op de wedstrijddag of tijdens de training weer te geven, inclusief je hartslag, hoogte en tijden.

De lichtknop linksboven werkt ook als een vergrendeling als je hem ingedrukt houdt, wat geweldig is als je van hardlopen overschakelt op fietsen of zwemmen en je er misschien tegenaan stoot.

Dagelijks gebruik van het Wahoo Elemnt Rival horloge

 • Batterijduur 14 dagen
 • Hartslagbewaking
 • Enkele kenmerken van een aangesloten horloge

Eenmaal opgeladen gaat de batterij van de Elemnt Rival tot 14 dagen mee (afhankelijk van het gebruik) - een indrukwekkende hoeveelheid tijd waardoor het een solide keuze is voor meerdaagse evenementen.

De Elemnt Rival is voorzien van hartslag-, stappenteller- en calorieverbrandingsmonitoring. Het is niet bedoeld om te concurreren met een Apple Watch 6 of Samsung Galaxy Watch 3. Contactloze betalingen, apps van derden of muziekintegratie zul je hier niet vinden; dit is in de eerste plaats een horloge voor workouts.

Je ontvangt echter wel oproep- en sms-berichten tijdens de training, een functie die je altijd zult waarderen. Je kunt ook e-mailwaarschuwingen krijgen, maar alleen als je een iPhone-gebruiker bent.

Fitness bijhouden met het Wahoo Elemnt Rival horloge

 • Gedetailleerde gegevens voor elke training
 • Moeilijk om het horloge te koppelen met sensoren
 • Contactloze overgang voor triatlontraining

De Wahoo Elemnt Rival is ontworpen voor triatleten en daarom zijn de meeste sporttracking-modi gewijd aan fietsen, zwemmen en hardlopen (zowel binnen als buiten), met alleen krachttraining en yoga als alternatieven. Het belangrijkste verkoopargument is echter de speciale sorteermodus, die kan detecteren wanneer je de overgang maakt en automatisch van trackingmodus kan wisselen. 

De Element Rival kan ook gegevens verzenden van het horloge naar je Wahoo fietscomputer en terug tijdens de overgangen. 

Als je halverwege de training je prestaties wilt controleren, druk je op de knop linksonder. Telkens als je op de knop drukt, krijg je andere resultaten, zoals je hartslag, hoogte en het aantal kilometers dat je hebt afgelegd. Een omgevingslichtsensor past het display automatisch aan, zodat het zowel in donkere als lichte omstandigheden gemakkelijk af te lezen is.

Zodra de Elemnt Rival een GPS-lock krijgt, wordt de cirkel groen en de workout-knop ook, wat betekent dat je klaar bent om te gaan. 

De Wahoo Elemnt Rival kan ook worden aangesloten op extra sensoren zoals hartslagmeters en voetsteunen via Bluetooth en ANT+.

Begeleidende toepassing met het Wahoo Elemnt Rival horloge

 • Gedetailleerd overzicht van de opleidingsstatistieken
 • Live volgen

Je zult de gedetailleerde gegevens in de app van Wahoo op prijs stellen, die voor hardlopen onder meer het tempo, de hoogte, de cadans en de ronden (allemaal automatisch gesynchroniseerd) bevatten. Tempo, HR en cadans worden in een grafiek weergegeven, waarop je kunt tikken om extra informatie over specifieke tijden te krijgen. De rondecommentaren geven je ook een gedetailleerd overzicht van jouw prestaties op elke mijl. Het is echter niet mogelijk om de details van verschillende ronden naast elkaar te vergelijken. De hartslagzone-informatie wordt ook uitgesplitst in tijden en percentages van wanneer je je in de vetverbrandings-, cardio- en zware HR-zones bevond. Met de app kun je ook live tracking inschakelen, wat niet alleen handig is voor vrienden en familie om je te volgen tijdens een run, maar ook voor de veiligheid als je alleen aan het trainen bent.

Het Wahoo Elemnt Rival horloge kopen

Je bent een serieuze triatleet. Je duikt graag in je prestatiegegevens. De metgezel-app van Wahoo biedt je een enorme stroom gegevens en de hulpmiddelen die je nodig hebt om ze te analyseren en te gebruiken om jouw prestaties te verbeteren. Haat je zware sporthorloges? De Wahoo Elemnt Rival is verrassend licht en comfortabel genoeg om de hele dag te dragen. Je vergeet gemakkelijk dat je hem aan hebt, wat ideaal is als je aan het trainen bent! 

Voor meer keuzes over Wahoo producten, aarzel niet om onze site te raadplegen! 

Geplaatst in Fitness door Swen Heijstee