Welk Apple bandje is geschikt voor mij? De complete gids!

Welke Apple Watch bandje past het best bij?

In deze blog vind je de complete gids met Apple Watch bandjes die momenteel verkrijgbaar zijn bij SB Supply! We laten je kennismaken met de verschillende modellen, zodat je de perfecte keuze kunt maken voor het juiste Apple Watch-bandje.

Apple Watch bandjes kunnen een zeer verwarrend onderwerp zijn. Hoewel je bij Apple een grote verscheidenheid aan bandjes kunt koppelen aan verschillende Apple Watch-modellen, zal niet elk Apple Watch-bandje bij je passen. Er zijn een aantal kenmerken die je moet overwegen voordat je een bepaald polsbandje kiest. In deze gids vind je de verschillende functies die je moet overwegen bij het kopen van een Apple Watch armband. Wij hebben voor jou alle geschikte polsbandjes uitgezocht die passen bij jouw levensstijl, behoeften en natuurlijk jouw budget.

Waarom zou ik een (ander) Apple Watch bandje kopen?

Al tientallen jaren weten horlogeliefhebbers dat de gemakkelijkste manier om het gevoel van een nieuw horloge te krijgen, is om het bandje te vervangen. Dit proces is niet altijd gemakkelijk geweest, omdat voor het verwisselen van het bandje bij de meeste horloges speciaal gereedschap nodig is. Bij sommige horloges kan het bandje gemakkelijk worden verwisseld met behulp van verschillende "quick release"-systemen. De meeste van deze systemen gebruiken echter gepatenteerde bandtips, wat je mogelijkheden in bandjes enigszins beperkt.

Apple Watches hebben hier een duidelijk voordeel, omdat je het Apple Watch-bandje in een handomdraai kunt verwisselen en je Apple Watch een geheel nieuwe look kunt geven. Dankzij de ruime keuze aan Apple Watch-bandjes vind je zeker een passend ontwerp - of meerdere, natuurlijk!

Welke maat moet mijn Apple Watch-bandje hebben? 

Bij het kiezen van de juiste Apple Watch armband moet je letten op 2 maten: de maat van je Apple Watch en de omtrek van je pols. Apple Watch bandjes zijn altijd gemaakt voor Apple Watches met 38 / 40 mm of 42 / 44 mm. Als je eenmaal weet welke maat je Apple Watch heeft, hoef je alleen nog maar je pols op te meten.

Afhankelijk van de armband zijn er verschillende maten beschikbaar, dit hangt voornamelijk af van het type sluiting van de betreffende armband. Zo heeft de Modern Buckle armband 3 maten, terwijl de Sport armband slechts 2 maten heeft - Small / Medium en Medium / Large, terwijl andere armbanden slechts in één maat verkrijgbaar zijn.

Apple Watch Sport Band

Apple - Bracelet Apple Watch 42mm / 44mm - Sport - Vert

Geïnspireerd door Marc Newsons ontwerp voor Ikepod heeft Apple hier een van de mooiste en meest comfortabele horlogebanden gemaakt. De band is gemaakt van een comfortabel fluorelastomeer, een soort siliconen. Naar onze mening overtreft deze sporthorlogeband van Apple alle andere siliconen horlogebanden die momenteel verkrijgbaar zijn. 

Het polsbandje heeft een uniek sluitingsmechanisme dat de Apple Watch comfortabel en toch stevig vasthoudt. Dit zijn precies de factoren die vooral belangrijk zijn als je de smartwatch tijdens een sporttraining wilt dragen. Een lijst van alle kleuren en de momenteel beschikbare modellen vind je hier: 

Apple Sport Band Apple Watch Sportarmband 42mm / 44mm Beryl MWUQ2

Apple Sport Band Apple Watch Sportarmband 38mm / 40mm Beryl MWUM2

Apple Sport Band Apple Watch Sportarmband 42mm / 44mm Khaki MWUP2

Apple Sport Band Apple Watch Sportarmband 42mm / 44mm Pine Green MWUV2

Apple Sport Band Apple Watch Sportarmband 42mm / 44mm Lemon Cream MWUX2

Apple Sport Band Apple Watch Sportarmband 38mm / 40mm Product Red MU9M2

Apple Sport Band Apple Watch Sportarmband 38mm / 40mm Pomegranate MWUK2

Apple Sport Band Apple Watch Sportarmband 42mm / 44mm Clementine MWUW2

Voordelen van de Apple Watch Sport Band

De Apple Watch Sport Band is de meest veelzijdige van alle Apple Watch bandjes en waarschijnlijk ook de meest comfortabele. Als je de Apple Watch gebruikt om te sporten, moet je zeker een Sport Band gebruiken, omdat het misschien wel de enige Apple Watch band is waar je niet van gaat zweten. De Apple Watch sportband is vrij gemakkelijk schoon te maken, wat erg fijn is bij lichte kleuren, omdat hier gemakklijk vuil op te zien is.

Apple Watch Classic Buckle  

Apple - Bracelet Apple Watch 38mm / 40mm - Boucle Classique - Marron

Er is een goede reden waarom Apple heeft besloten om deze armband "Classic Buckle" te noemen. Dat komt omdat het de meest traditionele van alle Apple Watch armbanden is. Dit traditionele ontwerp is gemaakt van kalfsleer, dat op natuurlijke wijze veroudert en in de loop van de tijd een prachtig patina krijgt. De tweede kleur aan de binnenkant zorgt door het contrast voor een bijzondere uitstraling en het bijpassende stiksel vult dit perfect aan. De vierkante sluiting is veerbelast, zodat de armband gemakkelijker kan worden ingedrukt.

De Apple Watch Classic Buckle is misschien de minst "opwindende" bandje van de Apple Watch, maar dat komt gewoon omdat het iets is dat mensen al veel vaker hebben gezien. Echter is het wel tijdloos en het meest traditioneel!

Bij SB Supply vind je de volgende Apple Watch Classic Buckle polsbandjes: 

Apple Watch 38mm / 40mm - Classic Buckle - Red

Apple Watch 38mm / 40mm - Classic Buckle - Black

Apple Watch 38mm / 40mm - Classic Buckle - Saddle Brown

Apple Watch 42mm / 44mm - Classic Buckle - Sunflower

Apple Watch 38mm / 40mm - Classic Buckle - Saddle Brown (2nd Gen)

Voordelen van de Apple Watch Classic Buckle

Wie op zoek is naar de meer traditionele ervaring zal waarschijnlijk de voorkeur geven aan de klassieke gesp van het Apple horloge. Apple biedt de klassieke gesp voor 38 mm of 42 mm Apple horloges, met één maat voor alle polsen. Dit is een positief bewijs van de veelzijdigheid van deze riemen.

De klassieke gesp van het Apple horloge is ook zeer veilig, dankzij het gespsysteem van de riem, zelfs als eraan wordt getrokken, komt hij niet los. Dit is belangrijk om te weten, omdat sommige andere Apple horlogebandjes met magnetische sluitingen los kunnen raken als er hard genoeg aan wordt getrokken. Al met al is de klassieke Apple Watch gesp een prima standaardoptie als je iets veiligs, eenvoudigs en beproefds wilt. Het werkt ook goed op elke versie van de Apple Watch.

Apple Watch Leather Loop

Apple - Bracelet Apple Watch 42mm / 44mm En cuir - Large - Jaune

De lederen schakelarmband is zonder twijfel een van de meest innovatieve armbanden van Apple en is een manier om de traditionele lederen armband aan te passen aan de moderne tijd. We houden van de lederen lus van de Apple Watch vanwege de stijl en het zeer coole magnetische bevestigingssysteem dat Apple heeft ontwikkeld. Apple heeft voor deze armband een ander leer gebruikt dan het kalfsleer dat voor de klassieke gesp is gebruikt. Voor de Apple Watch lederen schakelarmband is in plaats daarvan Italiaans Venezia-leer gebruikt, dat anders aanvoelt en een andere textuur heeft.

In het lederen bandje van het Apple horloge zit een reeks magneten die een gesploos sluitsysteem mogelijk maken. Het bandje vouwt terug op zichzelf. Het is raadzaam om de juiste lengte te kiezen, anders kan het uiteinde van het Leather Loop bandje net boven het scherm van je Apple Watch vallen. 

Bij SB Supply vind je de volgende Apple Watch Leather Loop polsbandjes: 

Apple Leather Loop Apple Watch medium 42mm / 44mm Meyer Lemon

Apple Leather Loop Apple Watch large 42mm / 44mm Meyer Lemon

Apple Leather Loop Apple Watch medium 42mm / 44mm Peacock

Apple Leather Loop Apple Watch large 42mm / 44mm Peacock

Voordelen van de Apple Watch Leather Loop

De lederen gesp heeft een formelere uitstraling die beter past bij de stalen Apple Watch of de gouden Apple Watch Edition. Hier heb je ook de helderste kleuren leer, waardoor ze veelzijdiger en modieuzer zijn. Omdat de bandjes los kunnen raken, raad ik de Apple Watch met magneetsluiting niet aan voor sportgerelateerde activiteiten.

Apple Watch Modern Buckle

Apple - Bracelet Apple Watch 38mm / 40mm Boucle moderne - Small - Rouge

Exclusief verkrijgbaar voor de 38 mm Apple Watch. De magneten worden gebruikt om ervoor te zorgen dat wanneer de gesp nauw contact maakt, hij veilig sluit zonder dat je ermee hoeft te spelen en op een klik moet wachten. Als de gesp eenmaal gesloten is, moeten de drukkers aan de buitenkant van de gesp worden ingedrukt om hem los te maken - een zeer noodzakelijk veiligheidssysteem.

Ook voor deze groep gebruikt Apple weer een ander soort leer. Voor de moderne gesp van de Apple Watch wordt Frans Granada-leer gebruikt, dat het zachtste en soepelste van alle Apple Watch-bandjes is. De zachtheid van de band is een van de redenen waarom hij duurder is dan andere banden.

Apple biedt drie maten van de moderne gesp van het Apple horloge aan, omdat elke versie een beperkt aantal instellingen heeft - kopers moeten er dus op letten dat ze de juiste voor hun pols kiezen.

Bij SB Supply vind je de volgende Apple Watch Modern Buckle polsbandjes: 

Apple Modern Buckle Apple Watch small 38mm / 40mm Raspberry

Apple Modern Buckle Apple Watch medium 38mm / 40mm Raspberry

Apple Modern Buckle Apple Watch large 38mm / 40mm Rapsberry

Apple Modern Buckle Apple Watch small 38mm / 40mm Deep Sea Blue

Apple Modern Buckle Apple Watch medium 38mm / 40mm Deep Sea Blue

Apple Modern Buckle Apple Watch large 38mm / 40mm Deep Sea Blue

Voordelen van de Apple Watch Modern Buckle

Het moderne gespsysteem zal mannen jaloers maken op dit model dat over het geheel genomen wat vrouwelijker is. Dit soort dingen zou ook de traditionele horloge-industrie jaloers moeten maken, gezien het visuele aspect en de zeer zorgvuldige techniek. Het is misschien wel de meest formele en elegante horlogebandje voor dames, en het is een logische "stap vooruit" ten opzichte van de klassieke Apple Watch Buckle. Het is ook een premium optie.

Bandbreite: Alle Apple Watch bandjes modellen in slechts een paar klikken!

Sinds 2015 heeft Apple in samenwerking met zijn partners Nike en Hermes meer dan 350 Apple Watch-armbanden uitgebracht, waarbij elk kwartaal nieuwe kleuren worden toegevoegd. 

Filip Chudzinski heeft een applicatie gemaakt waarmee je je collectie Apple Watch armbanden kunt beheren.  Het idee is dat je kunt noteren welke Apple Watch armbanden je hebt en welke je nog op je verlanglijstje hebt staan. Polsbandjes die nog op de markt zijn, kunnen dan worden gekocht bij een wederverkoper zoals SB Supply.

Naast de basiskleuren zoals zwart en wit, brengt Apple elk voorjaar en elk najaar seizoenskleuren uit (en soms tussendoor) die na een tijdje uit het assortiment verdwijnen. Als je ze nog wilt hebben, ben je aangewezen op oude voorraden in de winkels of op de tweedehandsmarkt.

De Bandbreite app is beschikbaar op de apple store, hiermee kun je :

  • Maak een lijst van alle groepen die je aan je verzameling wilt toevoegen. Met jouw persoonlijke verlanglijstje heb je het beste overzicht van wat je hierna kunt kopen.
  • Krijg gedetailleerde statistieken en informatie over jouw verzameling.
  • Leer welke soorten armbanden en kleuren je voorkeur hebben.
  • Laat de afbeeldingen je inspireren om nieuwe kleuren uit te proberen en jouw collectie te diversifiëren, of om te bewijzen dat je de juiste keuze hebt gemaakt. 

Geplaatst in Algemeen door Swen Heijstee