Wat is snel laden?

Stel je bent onderweg en je apparaat heeft nog maar een batterijpercentage van 3 procent. Overweeg nu eens een normale oplader te gebruiken, die er uren over doet om jouw apparaat volledig op te laden. Als je haast hebt en maar een paar uur om je apparaat op te laden dan is dit niet de beste optie. Lees verder om meer te weten te komen over snelladen en hoe je de beste adapters kunt vinden om jouw apparaat snel en gemakkelijk op te laden.

Wat is snelladen?

Met snelladen kun je jouw telefoon sneller opladen door een hogere spanning of stroom te gebruiken. Dit betekent dat de batterij van je toestel, in vergelijking tot een gewone lader, meer stroom krijgt tijdens één keer opladen, waardoor hij sneller kan worden opgeladen. Dit effect wordt versterkt wanneer de batterij leeg of bijna vol is. Snelladen is perfect!

Voordat je een snellader kiest, moet je rekening houden met het volgende:

  1. Ontdek of jouw smartphone snel kan worden opgeladen.
  2. Controleer welke variant van snelladen je nodig hebt.
  3. Kies een lader met het juiste vermogen.
  4. Zorg dat je de juiste kabel hebt.
  5. Kijk ook naar opladers van andere merken, zoals Apple, Satech of i-Tec.

Hoe werkt snel laden?

De laadsnelheid neemt toe naarmate de spanning stijgt. Deze fase wordt door snelladers gebruikt om de energiestroom te verhogen. Wanneer de batterij het grootste deel van de lading heeft ontvangen, verlaagt de lader de spanning om oververhitting of overlading te voorkomen, waardoor de veiligheid van zowel jouw smartphone als de lader wordt gewaarborgd.

How Fast Chargers Work + What You Need to Buy | Belkin

Hoe veilig is snelladen?

Snelladen is absoluut veilig! Jouw apparaat is ontworpen om de maximale hoeveelheid stroom te accepteren die het laadcircuit aankan. Als je telefoon of tablet geen snelladen ondersteunt, zal een snellader standaardstroom afgeven en kan deze worden gebruikt als een standaardlader. Hierdoor kun je een snellader als gewone lader gebruiken op een apparaat waarvan het circuit geen gebruik van een hogere spanning ondersteunt. Snelladen vermindert de levensduur van de batterij van jouw apparaat niet; de batterij is dus absoluut veilig.

Zal een hoger wattage mijn telefoon overbelasten?

Het antwoord is nee! Een hoger voltage zal je telefoon niet overbelasten en hier is waarom:

Stel je hebt een 20-watt iPhone en je wilt hem opladen met een 30-watt lader. Je smartphone zal enkel de hoeveelheid stroom opnemen die hij van de 30-watt lader kan gebruiken.

Als je bijvoorbeeld een 20W-telefoon in een 20W-lader steekt, wordt de telefoon prima opgeladen. Als je een 20W-telefoon in een 20W-snellader steekt, wordt de telefoon veel sneller opgeladen.

Snel laad compatibiliteit

Er zijn drie (3) dingen waar rekening mee gehouden moet worden bij het kiezen van de juiste adapter of kabel voor jouw toestel:

  1. Een geschikte smartphone of tablet.
  2. Een oplader die USB Fast ondersteunt.
  3. Een oplaad compatibele adapter.

Snelladen wordt ondersteund door de meerderheid van de nieuwe smartphonemodellen. Als je bijvoorbeeld een USB-C naar Lightning kabel van Apple hebt, kun je een van de volgende adapters gebruiken om je telefoon snel op te laden:

  • 18W - 96W Apple USB-C voedingsadapter
  • Een gelijkwaardige USB-C lichtnet adapter van derden die USB-PD (USB Power Delivery) ondersteunt

Bij SB Supply vind je snel laad adapters, powerbanks of snel laad kabels.

Apple USB‑C 87W lichtnetadapter

De Apple USB-C 87W lichtnetadapter is ideaal voor iPad Pro en Apple MacBook computers Het kleine formaat van de adapter maakt het gemakkelijk om de lader overal mee naar toe te nemen. Deze adapter bevat ook - Apple USB-C 87W AC Adapter en - Apple EU-eendenkop. De adapter heeft een compact formaat met ingebouwde bescherming. 

Apple USB‑C 61W Power adapter MNF72ZM/A

Apple Lightning naar USB-C - 2,00 m

Als je op zoek bent naar een kabel voor de Apple USB-C 87W-lichtnetadapter, dan is de Apple Lightning naar USB-C - 2,00 m ideaal. De kabel ondersteunt ook synchronisatie en gegevensoverdracht tussen USB-C-apparaten en kan worden gebruikt op een USB-C powerbank, muuradapter of zelfs een laptop met USB-C-poort.

Apple Lightning to USB-C - 2,00 m (MKQ42ZM/A)

Satechi 20W USB-C PD Wall Charger

De Satechi 20W USB-C PD wall charger is super reisvriendelijk en is compatibel met 2021 iPad Pro M1, 2020 / 2018 iPad Pro, 2020 iPad Air, iPhone 13 Pro Max / Pro / Mini / 13, iPhone 12 Pro Max / 12 Pro / 12 Mini / 12, iPhone 11 Pro Max / 11 Pro / 11 of iPhone XS Max / XS / XR / X.

Satechi 20W USB-C PD Wall Charger

Satechi Type-C naar Type-C 100W Oplaadkabel 2 meter space gray

Als je een kabel nodig hebt voor bij je Satechi 20W USB-C PD wall charger, dan is de Satechi Type-C naar Type-C 100W Oplaadkabel 2 meter space grijs perfect. Met deze kabel kun je niet alleen je telefoon sneller opladen, maar je kunt er ook gegevens mee overzetten met een snelheid tot 480 Mbps.

                                                             

Satechi Type-C to Type-C 100W Charging cable 2 meters space gray

Satechi 40W Dual USB-C PD Car Charger 

Wat nou als je aan het rijden bent en je telefoon snel moet opladen zonder een café of oplaadstation in de buurt? De Satechi 40W Dual USB-C PD Autolader in space grijs biedt zowel USB Power Delivery als snel laden 3.0, waardoor een verscheidenheid aan Apple en Android smartphones en tablets snel opgeladen kunnen worden. Deze krachtige autolader past op de meeste standaard DC-aansluitingen van de meeste voertuigen.

Satechi 40W Dual USB-C PD Car Charger space gray

 i-Tec USB-C / Thunderbolt Triple Display Docking Station 

Misschien wilt je jouw apparaten parallel opladen, zodat je kunt multitasken terwijl één apparaat wordt opgeladen. Ons meest aanbevolen docking station voor snel opladen is de i-Tec USB-C / Thunderbolt Triple Display Docking Station met Power Delivery 100W. Het heeft verschillende USB-poorten, waaronder USB-C, HDMI, Ethernet en meer. 

i-Tec USB-C / Thunderbolt Triple Display Docking Station + Power Delivery 100W

Snelladen is de beste manier om ervoor te zorgen dat jouw telefoon nooit leegloopt tijdens het reizen of thuis. Er zijn een genoeg opties die ervoor zorgen dat jouw apparaat helemaal opgeladen is. Heb je nog vragen over wat snelladen is en hoe het werkt, of welke kabel of adapter geschikt is voor jouw smartphone? Dan kan je via hier contact met ons opnemen. 

Geplaatst in Algemeen door Angelina Percy